Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość w biedzie i tragedii poznajemy

GDZIE Są STANY ZJEDNOCZONE SIE PYTAM!!!!!????????????

Polecane posty

Gość pole vault
a napiszę wam szczerze, że zawsze z uśmiechem na twarzy będę wspominać Kaczyńskiego i żonę. On miał taki ciepły i ludzki uśmiech No i te jego pomyłki: Artur Borubar :) ahh...

Gość kamikadzee
nie chodzi o to co USA powinno teraz zrobić Chodzi o to ,ze oni zawsze mieli nas w doopie , a Polacy i tak lizą im tyłki !!!

Gość kulturalny cham
USA ? Przyjaciele ???? A dla kogo , jeśli można spytać

Gość kamikadzeee dokładnie

Gość pole vault
USA być może ma nas gdzieś jako kraj polityków, ale jeśli chodzi o solidarność z ofiarami to USA i cały świat zachowują się bardzo w porządku. USA interesuje się tragedią, bardzo długo wczoraj i dziś oglądałam stację CNN, ale też BBC i tam co chwila o tym mówią i określa się tą tragedie jak BREAKING NEWS, czyli najświeższe, najważniejsze wydarzenie. Poza tym żałobę ogłoszą/ogłosili: Litwa Czechy Gruzja Brazylia no i Rosja

Ogladam teraz Polsat, to nieprawda co mowicie,reporter ze Stanow caly czas jest tu w Polsce, poranek we wszystkich stacjach na calym swiecie zaczal sie od tej informacji, caly swiat jest z nami w zalobie, ja caly dzien nie ogladalam wiadomosci dopiero teraz wlaczylam i wiem wiecej od Was, ktorzy ciagle sie tym zajmujecie i roztrzasacie na kafe, dziwne, pozdrawiam

Gość pole vault
myślę że całemu świat jest żal Polaków, bo nie dość żem biedni, że mały kraj to jeszcze straciliśmy najważniejsze osoby. I może jakiś przełom nastąpił? Może świat na zacznie dostrzegać bardziej?

Gość Kocham Mocno
dawno to mówiłma w 2008 roku..wtedy sp Kaczysnki mówil usa to silny kraj...pomoga nam:D rosja jest beee... a ja pisałam! Polsko dbaj o dobre stosunki z sasiadami swoimi bo usa daleko...i w razie czego nie pomoze! i miałam racje!!!!! usa powinna jako taki wielki sojusznik jak cos chce;) tylko.. choc minuta ciszy uczcic...pogrzeb prezydenta!!!! a tu nic... ani dnia żałoby narodowej ani nic... dalej badzcie pieskami usa...

Gość Kocham Mocno
POLSKA TO BIEDNY KRAJ...NIE MIAŁA NA 3 SAMOLOTY..I CAŁA ELITĘ JAK W CZASACH WOJNY ZAPAKOWAŁA NICZYM W WAGONIE TOWAROWYM DO SAMOLOTU!! NORMALNIE ŻENADA.. prezydent powinien leciec ze switą swoim...20 osob najwiecej ipn z zolnierzami..kolejnym cała reszta osobnym... przeciez w razie zamachu.. a o prezydenta trzeba dbac....ginie prezydent i ci wokół niego..POLSKĄ RZĄDZĄ GŁUPI LUDZIE.. A TYLE KASY ZARABIAJĄ...

Gość kamikadzee
ja tez oglądam CNN, BBC, wczoraj angielskojęzyczną Russia Todey ( duzo mówili o Katyniu, pokazywali archiwalne filmy , z wątkami z filmu Wajdy i wypowiedziami aktorów i samego rezysera Wajdy) Ale nie o to chodzi ,ze mówia o Polsce, chodzi o to ,ze tak naprawde to nam nie pomagają tylko zawsze chca czegoś od nas, My się zgadzamy, a pózniej mają nas daleko w d

Gość hmmm... co was to?
Na mapie :D

Gość jak to gdzie??????????????????
GDZIE Są STANY ZJEDNOCZONE SIE PYTAM!!!!!???????????? W Ameryce północnej!

Gość Kocham Mocno
TAK BY BYŁO W SPRAWIE TEJ TARCZY BARANY!!! widzicie jakie usa??? a co do katynia.. co oni z tym wajdą...film taki sobie. niech usa i cały swiat pyta się o katyniu...ale ludzi któzy tam byli..widzieli..swiadków historyków.. a nie wajdy i aktorów:O

Gość pole vault
Katyń raczej nie wzruszy świata. To zupełnie tak jakbym ja miała płakać na jakimiś żołnierzami z Japonii czy z Portugalii. Taki przykład. Średnio interesuje się historią, bo jestem przeciętnym człowiekiem. Dlatetego Katyń jest w stanie zainteresować i wstrząsnąć tylko fanatyków i historyków.

Gość Klaraaaaaaaaaaa
czytałam, że w USA tylko 3 razy ogłoszono żałobę narodowa. Amerykanie są wrażliwi bardzo na "narzucanie" im czegokolwiek. Dla nas abstrakcja, ale oni mogą to odbierac jako "zamach" na ich wolności obywatelskie - chcą czuć żal z Polakami, mogą to robić prywatnie, nikt im nic nie narzuca. Pewnie w Kongresie będzie minuta ciszy.

Gość kamikadzee
pokazywali filmy archiwalne , wypowiadali sie tez historycy i dodatkowo pokazali zdjęcia z filmu Wajdy