Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dosia25

nauczyciel

Polecane posty

Gość ja jestem tylko
z krótkim stażem - 8 miesięcy, może być?

Witam wszystkich nauczycieli i nie tylko nauczycieli:) Piszę z prośbą do Was kochani o parę zdań od Was. Jestem studentką pedagogiki i moje zadanie na zaliczenie to zadać kilku nauczycielom trzy pytania w formie wywiadu. Bardzo proszę wszystkich którzy zechcieli by mi pomóc o odpowiedź. Oto następujące pytania: 1.Jakie problemy praktyczne skłoniły Was jako nauczycieli kiedyś do sięgnięcia po teorie naukowe? 2.Jakie to były teorie? 3.Z jakimi teoriami naukowymi zapoznaliście się w procesie studiowania? Pozdrawiam serdecznie:)

staż pracy może być krótki i długi będe miała różne wywiady bardzo proszę o pomoc

tak jak myslałam nikt mi na takie pytania nie odpowie jestem załamana - co ja mam zrobić . Wszyscy nauczyciele mnie zbywają

Gość mazowiecka
Bo te pytania są takie trochę "od czapy". Wiadomo, jeśli nauczyciel ma problemy z dyscyplina czy porozumiewaniem sie z uczniami, to może sięgnąć po wiedzę z psychologii rozwojowej, z psychologii wychowawczej. Problemy dydaktyczne? no, to poradników metodycznych + ewentualnie dydaktyka, teoria uczenia itp. A jakie teorie były na studiach? też dziwne pytanie, bo przecież studia pedagogiczne to mnóstwo teorii: z historii wychowania, dydaktyki, wzszelkiej psychologii, socjologii, resocjalizacji. Więc trudno zrozumiec, o co konkretnie w twoich pytaniach chodzi...