Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytająca ciężarna

czy odciągane mleko jest mniej wartościowe?

Polecane posty

Gość pytająca ciężarna

czy w przypadku poranionych, mocno podrażnionych karmieniem sutków można dziecko karmić mlekiem odciąganym, tak by nie przerywać karmienia piersią? czy takie mleko jest mniej wartościowe? czy odciąganie mleka jest bolesne?

ale dlaczego chcesz smarować mlekiem odciągniętym? nie rozumiem. karmisz z jednej piersi, drugą delikatnie naciskasz i smarujesz delikatnie brodawkę. do tego celu nie potrzebujesz dużo mleka, wystarczy 1 kropla :) ja odciągałam ręcznie (bez laktatora) nie jest to bolesne, pod warunkiem ze nie masz zastou pokarmu, albo zapalenia piersi.

Gość kurcze to moje dziecko je duzo
nie jest bolesne, nie jest mniej wartosciowe, mozna przechowywac 24 godz.w lodowce, jak raz podgrzejesz (w kapieli wodnej), to jak dziecko nie wypije trzeba wylac (psuje sie)

Gość do mała_agatka
Mam wrażenie, że ty w ogóle nie masz innego życia poza kafe. Jest cie tak dużo że boję się spotkać cie we własnej lodówce:o Czy twój mąż i synek za tobą nie tęsknią?

o jeju kompletnie źle przeczytalam to co napisałaś! chyba jestem dziś kompletnie rozbita! więc jeszcze raz! nie jest mniej wartościowe. powinno być przechowywane w lodówce, w specjalnych pojemnikach na mleko (woreczkach albo butelkach). a co do odciągania to nie boli :) tak jak pisąłam. ja bardzo często karmiłam odciąganym, i jak wychodziłam gdzieś i jak brodawki były mocno poranione.

Gość do mała_agatka
Pewnie miał dość żony, która ciągle siedzi na forum internetowym i olał system