Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gosiak72

Uzależnienie od komputera

Polecane posty

Witam, mam syna 16 letniego, który potrafi przed komputerem spędzić kilkanaście godzin. Bardzo opuścił się w nauce, grozi mu, że zostanie w ostatniej klasie gimnazjum. Kiedy próbuję odciąć internet staje sie agresywny. Nie umiem sama sobie z tym pomóc. Byłam z nim parę razy u psychologa, ale oprócz tego, że jest inteligentny nic nie usłyszałam. Co robić?

Gość ja powiem tak......
powinnaś szukać pomocy w jakiejś poradni leczenia uzależnień są takie specjalistyczne które nie tylko zajmują się alkoholizmem czy narkomanią ...poszukaj w necie czy w okolicy Twojego miejsca zamieszkania są takie poradnie ....samo to że syn jest agresywny na samo wspomnienie o odcięciu od netu budzi duży niepokój działaj za nim będzie całkiem za późno

To nie jest takie proste, mamy w domu ciężką sytuację, rozwodzę się z mężem alkoholikiem, myślę że to ma duży wpływ na zachowanie dziecka, do tej pory wszystkie moje decyzje były podważane przez męża. Nie chcę też zrazić do siebie syna, ale z drugiej strony nie chcę mieć w domu nastepnego nałogowca.