Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Izabelka etc.

nie popieralam prezydenta ale jego smierc przezywam strasznie

Polecane posty

i mysle ze chyba kazdy to przezywa bez wzgledu na poglady. Okropnma tragedia...nie chce mi sie ogladac Tv, przegladac stron w necie bo jak widze fotki, filmy z tej tragedii to lzy same naplywaja do oczu...mozna kogos nie lbic, nie popierac ale smierc kazdego czlowieka w dodatku taka nagla jest okropna tragedia. Wspolczuje bardzo rodzinie wszytskich ofiar

Zgadzam sie z Toba,bez wzgledu na poglady i lubienie lub nie,to jest najnormalniejszy odruch serca na tragedie drugiego czlowieka,kazda smierc jest strasznym przezyciem,ale w takich okolicznosciach i pewnie z swiadomoscia ze to koniec,to naprawde niewyobrazalnie okropne. Bo tak sobie mysle,ze oni musieli byc swiadomi,ze to koniec,az mi ciarki po plecach przechodza na sama mysl.

Gość ciarki wywołuje sam fakt
że p. Marię Kaczyńska musieli rozpoznawać po obrączce. Co musi być z jej twarzą - lepiej nie mysleć. Albo te ciała, ktore jeszcze odnaleźli - przywieziono 5 trumien, ale nie wiadomo, ile w nich ciał. Straszne.

Gość a ja już mam pomału dosyć
Kaczyński był kiepskim prezydentem i nic tego nie zmieni Tragiedia, owszem, trzeba oddac cześć i honory jako głowie państwa ale powiem szczerze że nie wzrusza mnie to zbytnio bo to nie był mój znajomy...codziennie na drogach giną ludzie, nad obcymi ludźmi się nie płacze, choć szkoda każdego przedwcześnie zakończonego życia.

Gość sorry ale juz czas
a mi żal tylko pani Marii reszta mnie nie interesuje odpokutuja za swoje kłamstwa i kretactwa

no wlasnie tak sie zastanawialam co oni musili czuc wiedzac ze cos jest nie tak ze zaraz sie chyba rozbija...nie wiem nie umiem sobie tego wyobrazic. Cos okropnego...ogolnie to tragedia dla wszystkich Polakow - no moze poza kilkoma wyjatkami jak np. kilka osob majacych konto na n-k wskazanych tutaj wczoraj...ale stracic tyle nwaznych dla panstwa osob i tyle wybitnych osob...dopiero co w sierponiu w Kosztrzynie btylam na wystapieniurzecznika praw obywatelskich...pan Kochanowski to byl wspanialy czlowiek...trudno mi uwierzyc w ich smierc...

No bo ta śmierć ma podwójny wymiar. Tu chodzi też o całe państwo, nie tylko o jakiś prywatny smutek. No i spektakularność samej katastrofy - to robi wrażenie. Ale sie skończy - wszystko wróci do normalnośći - przeczekajmy.

ja przezywam kazda smierc...jak moj sasiad zmarl na bialaczke majac 13 lat a ja go wlasciwie nie znalam to ryczalam jak bobr bo niepojete to dla mnie bylo...ogolnie smierc jest dla mnie niepojeta, dziwna...nie wiem no przygnebia mnie strasznie...

Gość sorry ale juz czas
nie kazdy zasługuje na współczucie...Hitlea tez wam żal? to własnie jest ta róznica dobrzy ludzie sa naszymi ideaałami zli naszym przekleństwem

Mnie się wydaję, że nie czuli zbyt wiele - tam są takie ogromne przeciążenia, że pewnie śmierć przyszła bardzo szybko.

Gość a taki jeden
Janusz Kochanowski akurat, to marionetka na sznurkach PiS. Przynajmniej polscy obywatele będą mieli szybciej normalnego rzecznika swoich praw 🖐️

Gość podobno tam jest lepiej
po tej drugiej stronie :)

Gość sorry ale juz czas
a jesli chcecie wiedziec co czuli ?podobno w strasznym stresie człowiek umiera nazawał pocieszam sie mysla ze w momencie upadku juz nie zyli

Gość daj normalne zdjęcie
nie każdy ma konto na nk

Zgadza sie ,na drogach codziennie gina ludzie,ale tutaj to inna sytuacja,po pierwsze to;tyle znaczacych osob jednoczesnie traci zycie,po drugie;to chyba najokropniejszy rodzaj smierci,wyobraz sobie zamkniecie w metalowej puszce gdzie nie masz na nic zadnego wplywu no i swiadomosc,bo napewno byli swiadomi konca.

Gość kochani Rodacy
skopiuję słowa kafeteryjnych kolegów , słowa proste i niedosadne ale prawdziwe. "To musiało się stać. Wciąż Polacy na siebie naskakiwali , zawsze , wszędzie i bez powodów! Teraz po katastrofie, która wszystkimi wstrząsnęła to się nagle zmieniło - i oby tak pozostało, obyśmy za miesiąc nie zapomnieli o ... Polsce. Tak jak wszyscy na Kaczyńskich naskakiwali , tak właśnie ma to odbicie w skakaniu sobie do gardeł Polak Polakowi. A teraz się dopiero wydało jaki to był cudowny człowiek, jaka Pani Maria była kochana i ciepła, jak wiele obydwoje robili. Będziemy jeszcze płakać. Potrafimy sie rozwodzić tylko po fakcie... ale teraz hołdy , kwiaty i czułe słowa nie sa im już potrzebne. Niech wreszcie Polska znów zabłyśnie na arenie narodowej jak błyszczała niegdyś - Polska była symbolem ludzi honorowych, wiernych i oddanych Polsce i Polakom. Ludzi SZLACHETNYCH. Bardzo Was proszę Polacy - przestańmy być dla siebie nawzajem źli, opryskliwi, brzydko sie do siebie odnosić. Plak z natury zawsze jest wierny i honorowy... tylko gdzieś po drodze się pogubiliśmy. Tylu Polaków umarło za nas, świadomie, z wyboru. Pokażmy, że szanujemy to, że kochamy Polskę i siebie nawzajem. Oby WSZYSTKIE ofiary Katynia nie zginęły na próżno. Oby to nas Polaków opamiętało , otwarło nam na lata oczy, nauczyło szacunku dla drugiego Polaka!" "Nie jest ważne kto za tym stoi. Moim zdaniem tylko Bóg. Miejsce, data, cel podróży, osoby , które leciały... to nie żaden przypadek. Katyń pochłania wybranych jak trójkąt bermudzki. Ważne jest to, co się stało i to aby Polacy wreszcie po tylu latach znowu sie zjednoczyli!! Tyle lat Polacy już się kłócili, poróżniali, Polska się podzieliła na grupy... Czas to skończyć. Czas na solidarność. Historia się lubi powtarzać. Dość już przykrości dla nas, dość sytuacji gdzie Polak Polakowi wilkiem. Bądźmy wszyscy razem, pokażmy, że jesteśmy patriotami, że kochamy nasz kraj, że rodacy są dla nas ważni i nie zostawimy siebie nawzajem. Jest to czas aby wydarzenia zmieniły swój bieg po tylu latach konfliktów i nieporozumień w państwie. Kiedyś 'Polak' brzmiało dumnie, godnie, wyjątkowo. Teraz to słowo śmieszy inne narody Pomyślcie nad tym. Możemy właśnie TERAZ zmienić bieg wydarzeń. Pozdrawiam Was mocno". { * } Mamy jedną Polskę i jeden naród.

mieszkam za granica i zawsze mowilam ze nie obchodzi mnie co ci wszyscy politycy itd robia w polsce bo to zlodzieje i pewnie wielu z was tez tak myslalo i mowilo ( zreszta na kazdym forum byly takie wypowiedzi), ale jak sie dowiedzialam o tej katastrofie to az mnie cos scisnelo za serce niby obcy ludzie a lzy same naplywaly mi do oczu:-(

Gość daj normalne zdjęcie
:-D Też takie widziałam dziś w parku!

Gość Mam nadzieję...
Ogromną nadzieję, że będzie to miało swój wydźwięk również na kafeterii... że my Polacy nauczymy się siebie szanować nawzajem zamiast wyzywać wyśmiewać , itd :(:( Gdyby chociaż 10 ludzi się po tym wszystkim zmieniło, to już byłoby piękniej. SOLIDARNOŚĆ i PATRIOTYZM - nie zapomnijcie nigdy o tym. 🌻 Ściskam ❤️ p.s Oglądajcie tvn24

Gość sorry ale juz czas
na kafeterii to tylko HIPOKRYZJA IDIOTYMZ I SERCE Z KAMIENIA mozesz spotkac

Cham a o co ci chodzi? czy ja marudze? wyrazam swoja opinie a nie marudze, a jak sie cos nie podoba to nie musisz czytac tego co pisze

Mam nadzieje...tak naucyzmy sie szanowac...az do pogrzebu prezydenta i moze ejszcze rpzez kilka dni a poznieuj bedzie jak bylo...a jak bylo ze smiercia papieza? kilka dni spokoj, zaloba a pozniej wszytsko wrocilo do "normy"

Gość Podpisuję się w 100%
pod użytkownikiem kochani Rodacy! :(:(

Gość a mi bardziej zal
Marii Kaczynskiej, J. Szmajdzinskiego, J. Szymanek-Deresz, I. Jarugi-Nowackiej, J. Zakrzynskiego i innych ktorych darzylam prawdziwa sympatya

Gość [*] [*] [*] [*] [*][*] [*] [*]