Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość axeeeeee

brzuszek, mały ale jednak

Polecane posty

Gość axeeeeee

witam, mam maly problem, od 3 tygodni robie 6 weidera, wyraźnie widac jak wyrabiają się mięśnie, wszystko jest w porządku ale brzuszek na dole nadal się trzyma tak jakby ponizej mięśni, z boku to fatalnie wyglada są jakieś ćwiczenia moze aby go zgubić, czy moze z biegiem czas robienia a6w sam zniknie? ;) wiecie moze coś na tem temat? prosze o pomooc dziewczyny! ;)

Gość axeeeeee
jesli macie jakas wiedze na ten temat to napiszcie :) wiem ze jest pełno takich tematów ale kazdy zaleca brzuszki i ćwiczenia silowe, a ja takowe robie ale to sadelko jest nadal .

Gość axeeeeee
pomocy ;))

Gość ggggggg334
aw6 działa na mięśnie, ale nie spala tłuszczu- mięśnie się wzmocnią, ale tłuszcz zostanie. żeby zgubić tłuszcz potrzebne są ćwiczenia aerobowe i/lub interwałowe i deficyt kaloryczny.

Gość axeeeeeeeee
a moglabys podac jakies skuteczne? ;)

Gość ggggggg334
zależy jakie sprzęty posiadasz w domu. aeroby to ćwiczenia wykonywane w odpowiednim tempie(tętno maksymalne minus wiek- w praktyce oznacza to taki średni wysiłek) przez minimum 40 minut, bo dopiero po tym momencie zaczynasz spalać tłuszcz. mozesz jeździć na rowerku albo na steperze. interwały-np na rowerze to zmienny wysiłek np 30 sek jechać bardzo szybko prawie na max mozliwości fizycznych i 30 sek średnio szybko i tak na zmianę. trening interwałowy możesz wykonać na innych sprzętach np steper albo biegając. nie powinny trwać dłużej niż 20 min i nie należy robic takiego treningu codziennie(co 2 dzień może być) najszybciej traci się tłuszcz łącząc aeroby z siłowymi. czyli najpierw trening siłowy a potem aerobowy. czyli na siłowni- na odpowiednich maszynach , a póżniej wskoczyc np na rower. w domu tez mozna- z ciężarkami albo wykorzystując własne ciało- np pompki podpadaja po ćwiczenia siłowe, a potem na rower(czy co tgam masz) no i potrzebny jest deficyt kaloryczny, czyli jeżeli twoje dzienne zapotrzebowanie to np 2000 kalorii to odejmij jakieś 300.

Gość axeeeeeeeeeee
a jesli nie posiadam takowyh sprzętów w domu, na siłownie nie mam czasu bo znajduje sie kilka km od mojej miejscowosci, ;) są jakies cwiczenia ktore pmogą typu brzuszki? ograniczękaalorie to npewno, ale chyb tylko to nie wystarczy ?

Gość ananananannaa
znacie jakis dobry sposób? ;)