Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Reksio

Weselicho w Angli

Polecane posty

Gość Reksio

Zostalem zaproszony na wesele do znajomego anglika, nigdy na angielskim weselu nie bylem, zaproszenie mam tylko na samo wesele, na slub i obiad zaproszona jest tylko najblizsza rodzina. Mam pytanie czy moze ktos byl lub wie jak wygladaja takie imprezy w UK. Co do prezentu to nawet nie wiem co kupic, a moze lepsze beda pieniadze ale nie wiem ile (od pary) i w ktorym momencie tej imprezy daje sie prezet.

Reksio, dowiedz sie czy nie para mlodych nie ma czasami wedding list, tzn list wybranych presentow dal zakupienia przez gosci. To jest tu bardzo popularne. Czasami zamiast presentow chca money vouchers i tu powiedza ci z jakiego sklepu. Co do zabawy, to duzo alkoholu i pewnie jakas kapela. Mozliwe ze bedzie tez cos do jedzenia, bardziej ala bufet. Nie oczekuj dlugiej zabawy - wesela na ktorych ja bylam konczyly muzyke i zabawe o polnocy! Dobrej zabawy!

Gość Reksio
dziekuje za odzew wlasnie sprawdzilem i jest napisane ze jesli ktos ma ochote cos im podarowac to money vouchers, ale nie wiem ile daje sie takiej parze mlodej

Gość bylam i niegdy juz nie pojde
bylam na takim weselu. kapeli nie bylo nic w tym sensie, tylko dj. sala zwykla jakis lokal wogole brak dekoracji.Byly jakies przekaski nie pamietam chyba jakies paszteciki na cieplo cos w tym rodzaju i szampan. Jak sie chcialo procencikow trzeba bylo isc do baru i sobie kupic!! wesele skonczylo sie o 1 w nocy. to tyle nic niekawego wyszlam po 3 godzinach

Reksio, w zaleznosci jak dobrze ich znasz, 50F? Ja moim przyjaciolom dawalam po 100, ale to naprawde dobrzy przyjaciele sa. Jak nie kapela to dj bedzie, racja. do dobrej zabawy dekoracje niepotrzebne ;) ale prawda, nie ma co porownywac z weselami w PL!!!

Gość Reksio
Z tego co wiem to i tu ma byc jakis DJ, jakis bufet, a za procenciki trzeba placic, ale zobaczymy, mam nadzieje ze nie bedzie tak zle dzieki za odpowiedzi

Gość Reksio
mam jeszcze jedno pytanie, kiedy dac ten money voucher, skoro ide tylko na przyjecie, na poczatku jak sie pojawie czy przed wyjsciem?

No coz, credit crunch :o zostaw voucher na poczatku jak sie pojawisz, bo po procencikach to mozesz zapomniec ;)

Gość Reksio
dzieku wam za pomoc

Gość Reksio
Dziekuje mialo byc