Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Goziapa

Kiedy dziecko rozpoznaje kolory? Pomozecie?

Polecane posty

Gość Goziapa

Dziewczyny, czy mozecie mi powiedziec kiedy dziecko rozpoznaje kolory? Moj synek ma 2 latka i 3 miesiace. Mowi juz praktycznie wszystko. Ale martwie sie bo choc czesto staram sie go nauczyc podstawowych kolorow to potem i tak zapomina , ktory jest ktory. Obecnie wszystkie sa POMARANCZOWE:) Czy to jest normalne, czy moze powinnam to zglosic jakiemus lekarzowi????

mój ma nie całe dwa lata i też mu się mylą z tym że nie nazywa ich standardowo bo zielony to ,żabka niebieski niebo czarny węgielek itp itd Wiem że rozpoznaje kolory ale nazw nie pamięta i nie potrafi skojarzyć . Jak pytam jaki to jest kolor zawsze odpowiada żółty natomiast sam mi mówi że ten klocek to ,żabka a ten malinka itp

spokojnie, juz wszystkie rozpoznaje, ale jeszcze nie pamieta nazw. Moze mu sie jeszcze dlugo mylic. Moze skupcie sie na kilku (3-4)? A potem rozszerzajcie repretuar. Moja 2,5 latka sama bezblednie pokaze i powie: zolty i bialy. Po zastanowieniu wpadnie na zielony i czerwony. A niebieski i czarny to musze jej podpowiedziec, bo zapomina. Rozowy itd. kojarzy, ale nie pamieta nazw.

moj ma 2 lata i narazie skupilismy sie na zielonym i niebieskim i czasami zolty. tych go ucze ale tez nie zawsze pamieta. zawsze mowi jak sie pytam jaki to kolor ze to zielony albo niebieski. coraz czesciej trafia w odpowiedni ale nie zawsze. reszty kolorow bede uczyla jak opanuje te trzy

Gość Goziapa
Wielkie dzieki Kobietki. Bo juz myslalam ze cos nie tak. Poslucham waszych rad i skupimy sie na 2 a potem pojdziemy dalej:) DZIEKUJE!!

miał rok i 10 msć nauczył się kolorów czerwony zielony żółty ( sygnalizacja świetlna :D) teraz ma 2 lata i 8 msc i zna wszystkie kolory i umie liczyć do 5