Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PannaJedna32432

Proszę kobietki o pomoc.

Polecane posty

Gość PannaJedna32432

Brakuje mi magnezu, kupiłam taki w tabletkach musujących... Do czego zmierzam? Biorę pigułki antykoncepcyjne... Czy branie magnezu wpływa na ich działanie? Osłabia je? Proszę o pomoc!

Gość PannaJedna32432
w ulotce nic o tym nie ma... Chce sie upewnic, po to jest forum.

Gość PannaJedna32432
w necie jest duzo sprzecznych informacji,stąd moje pytanie ;)

w necie czy na forach? na forach ludzie bzdury pisza, pozatym moze to dotyczyc jakis konkretnych piguł.najlepeij to sie lekarza spytaj, ale moim zdaniem szkoda zachodu

Gość PannaJedna32432
a fora to nie net? :) net. Nie bede specjalnie szla do lekarza aby spytac czy moge brac magnez jesli zazywam pigulki anty. Ale dzieki za opinie.

no net, ale nie jakis serwis medyczny tylko rzeczy które pisza ludzie czesto głupi. gdyby nie mozna było brac magnezu to teoretycznie nie mozna by jeśc czekolady, a potem no nawet oddychac. olej to

Gość PannaJedna32432
nie piję i nie palę

Gość Inaaczej
Spokojnie zażywaj ten magnez,wpływ na obnizone dzialanie tabletek maja tylko niektóre antybiotyki .

Gość PannaJedna32432
Przepraszam jesli panikuje,ale juz taka moja natura... Po prostu nie chce niechcianej ciąży i wolę się upewnić :)

Gość Inaaczej
O dziurawcu powinno być w ulotce to tez o nim nie wspomnialam ,a psychotropy najzwyczajniej mi umknęły . Wpływ na wchłanianie się tabletek mają: - antybiotyki (ampicylina, tetracyklina, ryfampicyna), - leki stosowane w leczeniu padaczki lub innych chorób (prymidon, karbamazepina, okskarbazepina, topiramat, felbamat, hydantoiny, barbiturany, no fenobarbital), - rytonawir - lek stosowany w leczeniu infekcji wirusem HIV, - gryzeofulwina - lek stosowany w leczeniu infekcji grzybiczych, - preparaty zawierające ziele dziurawca. Na wchłanianie sie niema wpływu: - alkohol (chyba, że spowoduje wymioty), - maści przeciwgrzybiczne, - leki dopochwowe, - krople, - herbaty ziolowe.

Gość PannaJedna32432
Dziękuję za informację.

Gość pewne małe sprostowanie
w każdej aptece ci farmaceuta powie :O ja jak nie wiedziałam czy lek przeciwalergiczny można brać z antybiotykiem, to wyszukałam w necie pierwszy lepszy numer do apteki całodobowej (akurat to była apteka na drugim końcu Polski :P) i się zapytałam pani aptekarki i mi powiedziała.

Gość PannaJedna32432
wypiłam już ten magnez. mam nadzieje,ze bedzie wszystko ok;)