Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nikodema27

Cięzarowki w 37 tygodniu ???

Polecane posty

Gość nikodema27

Witam Dziewczyny! Jestescie wlasnie na kilka tyg ,dni , chwil przed porodem ??Piszcie jakie sa wasze obawy ,lekia? Jakie macie nastroje? Czy wszystko juz macie przygotowane ??spakowane do szpitala?

Gość kutnik gry
ciezarówki rto jezdza po ulicach

Gość nikodema27
super !ciezarne lepiej?? sama jestem w ciazy i wlasnie sie czuje jak wielka ciezarowka !!!!!!!!!

Gość MamaEnyi
czesc ja jstem w 36 tygi4dniu ciazy.Mam prawie wszystko przygotowane,reszta powinna przyjsc lada dzien.Wszystko u mnie oki,juz nie mozemy sie doczekac!czasami mam czarne mysli,ale to chyba normalka...

Gość nikodema27
Ja czekam w sumie tylko za wozkiem ..no i wlasnie mam pewne obawy co do porodu-nie boje sie bolu -no trzeba poprostu wytrzymac ale np tego ze dziecko bedzie niedotlenione czy bedzie z nim cos nie tak!

Gość 37 tyg ciezarowka
ja jestem w 37 tyg-boje sie jak cholera:O wszystko gotowe.torba spakowana,pokoj przemeblowany-dzis dostarczaja jeszcze lozeczko,ubrana poprane,uprasowane leza w szafie.teraz tylko dzidzi i peiknie.szkoda tylko ze ten stres taki i tak samo-czarne mysli momentami.

Gość MamaEnyi
Najlepiej takie mysli odganiac.Za tyd,bedzie wiadomo czy bedzie cesarka,a wolalabym naturalnie:(Z moich dolegliwosci zauwazylam w ostatnich dniach bol krocza.Brzuch nie opad.Mam pytanie od ktorego tygodnia dzidzius nie jest juz wczesniakiem?

Gość 37 tyg ciezarowka
dzieci urodzone przed 37 tyg sa uznane za wczesniaki(ale nie wiem jak jest w polsce-chyba tak samo).Brzuch ci sie obnizyl znakiem tego ze jest oki-glowka w dole zeszla do miednicy.dlaczego masz miec cesarke?

Gość nikodema27
A dziewczyny powiedzcie mi co to sa skurcze???ok twardnieje mi brzuch ale narzaie nic nie boli,to zawsze boli??czy bede wiedziala ze to juz porod??

Gość 37 tyg ciezarowka
ja ci nie powiem z wlasnego doswiadczenia bo to moje pierwsze ale ponoc nie da sie tego przeoczyc;)poczatkowo nie boli tylko po prostu COS sie dzieje,dzieje sie z pewna czestotliwoscia,potem coraz czesciej i mocniej.chyba ze ci wody odejda to ponoc latwo mozna poznac bo nagle sie robi mokro i to co wylecialo nie pachnie moczem.ale tak naprawde jak to bedzie zobaczymy:)kiedy macie termin?

Gość nikodema27
3maj

Gość nikodema27
a Ty??

Gość Lenka2701
Hej ja jestem właśnie w drugiej ciąży,termin mialam na niedziele i teraz czekam a to czekanie jest najgorsze. Mam nadzieje ze dzidzius sam wyjdzie i nie bede musiala mieć wywoływanego porodu. A co do skurczy to NIE DA SIĘ TEGO PRZEGAPIĆ uwierzcie mi. Pozdrawiam

Gość MamaEnyi
zlapalam jakies dzidostwo ,wiruska czy cos takiego i boja sie ,ze dziecko przy naturalnym moze sie zarazic.20 stego mam wizyte i lekarz zadecyduje.Skad jeste?

Gość 37 tyg ciezarowka
ja tez 3 maj,ale jestem w 100% pewna ze bedzie wczesniej-koniec kwietnia:) mam nadzieje,ze wirusek zniknie i bedzie oki;)mieszkam w uk chwilowo na szczescie;)

Gość MamaEnyi
Ja mieszkam w de,w lipcu wracamy do polski:)Mam nadzieje ze urodze w maju,bo to taki ladny miesiac:)ale podobno dzieci leniwe;)

Gość 37 tyg ciezarowka
a kiedy masz doklady termin?

Gość SzczesliwaMamusia
Ja mam termin na 5 maja to moja druga ciaza i druga coreczka;)pierwszy porod wspominam bardzo przyjemnie bol niesamowity ale same sie przekonacie ze warto sie tak meczyc a jesli chodzi o skurcze to napewno nie da sie tego przegapic pozdrawiam

Gość MamaEnyi
mam na 8 maja,ale jak cesarka to chyba jeszcze w kwietniu sie zalapie!