Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pani dietka

jak zoorganizować jadłospis 5 miesiecznemu dziecku?

Polecane posty

Gość Pani dietka

witam moja corcia za 2 tygodnie bedzie miała 5 miesięcy do tej pory jest karmiona mlekiem modyfikowanym tylko i wyłacznie. Ale ostatnio wogóle sie nie najada i praktycznie co 2 godziny chce jeść. przepajam ja miedzy posiłkami ale to nic nie daje. Ostatnio próbuje jej dawać po trochu starte jabuszko lub marchew, jakieś zupki(papki oczywiście) troche kaszki, i teraz chciałabym to jakoś zorganizować. Czy mogłybyście mi podać jakiś przykładowy jadłospis takiego niemowlaka? z góry dziękuje za odpowiedzi.

Gość dogorrryyy
7 mleko 10 owoce (jablko,banan na poczatek 14-15 obiadek warzywa zacznij od marchewki potem marchewka z ziemiakiem mozesz dawac tez miesko ugotuj piersc z kurczaka kawaleczek zmiel wszytsko razem.w necie znajdziesz co kiedy wprowadzac 18 kaszka zacznij od owocowych np.bananowa ale najlpierw wprowadz warzywa i owoce potem kaszke 20 mleko

Gość Pani dietka
a nie za mało tego mleka?

Gość Pani dietka
moze ktoś jeszcze się wypowie?

wg.mnie za malo mleka w tym poprzednim jadlospisie... Moja 6-miesieczna corka je mleko 4 razy dziennie(nie zje wiecej niz 150 ml) plus owoc plus zupka... Gotuje jej szpinak z ziemniakiami, zupe dyniowa, mieso z warzywami( ale kupuje w zarzyjaznionym sklepie miesnym, mieso jest organiczne, absolutnie nie kupuj miesa w supermarkecie). Ostatnio slyszalam o kroliku,ze jest idealny dla malych dieci,bede wiec tez probowac.

Gość dogorrryyy
bo mleko zastepujesz np. obiadkiem lub kaszka powyzej 8 miesiaca dajesz juz tylko 2 razy mleko kochana ja ci mowie wprowadz najpierw warzywa owoce potem kaszke 7 mleko 10 owoce 12mleko 14 obiad 17 kaszka 20 mleko od 5 miesiaca robi sie w sumie 5 posilkow ,kaszka ma w sobie przeciez mleko modyfikowane

Gość dogorrryyy
od 5 miesiaca 3 mleka od 8 miesiaca 2 mleka bo im starsze dziecko tym mleko nie jest juz dla niego posilkiem tylko piciem

Gość dogorrryyy
3 mleka po 180-200ml po 8 miesiecu 210 2 ,mleka po roku 230ml raz lub dwa razy