Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kampania reklamowaa

poradzcie kupuje auto z wspolwlascicielem

Polecane posty

Gość kampania reklamowaa

hej kupuje samochod na siebie ale chce by moj przyszly maz byl wspolwlascicielem, da sie tak zrobiuc?? jak to zaznaczyc na umowie??

Gość kampania reklamowaa
on ma znizki ja nie, tylko ze on jeszcze nie jest zatrudniony o umowe o prace ja tak i to ja wzielam kredyt na auto czy to nic nie robi??

Gość Dopoki
Nic nie ma znaczenia,Ty bedziesz wlascicielem i to Ty wyznaczasz dowolna osobe jako wspolwlasciciela.

Gość kampania reklamowaa
no tak tylko podobno jak ja bede wlascicielem to nie moge korzystac z jego znizek??

Gość Dopoki
Wiesz nie wiem jak to jest ze znizkami,wspolwlasciciela ustanawiasz zalatwiajac formalnosci w wydziale komunikacji,wiec sie zapytasz u zrodla.

Gość 222222
w Avivie jest tak że masz zniżki męża obojętnie czy ci przysługują czy nie auto nie musi być na męża mi tak policzyli a byłam dopiero miesiąc po ślubie i nawet auto nie przerejestrowane na nowe nazwisko :)

Gość kampania reklamowaa
kurcze to moja taka pierwsza sytuacja i jestem, zielona poprostu nie wiem czy jak bede wlascicielem a moj facet wspolwlascicielem to jak ze znizkami i czy on moze byc wlascicielem moimo ze nie ma stalej pracy?? czy skarbowka sie nie doczepi??

Gość kampania reklamowaa
tylko ze on to jeszcze nie maz dopiero za rok:)

Gość grgrgdf
ja byłam współwłaścicielem nie mając zadnych znizek, włascicielem był moj tata a po kilku latach wszytkie znizki przesżły na mnie i mam 60% znizek mają obecnie 27 lat odwrotnie jest chyba tak samo-jako włascicicel przechodza na ciebie znizki współwłasciciela

Gość Dopoki
To nic nie szkodzi,ze nie maz,moj tata ustanowil wspolwlasciciela mojego szwagra,czyli swojego ziecia,z tego co pamietam zadna skarbowka nic do tego nie miala,a formalnosci zalatwiali w wydz,komunikacji.

Gość grgrgdf
i nie wazne czy mąż czy nie, moze to byc zupełnie obca osoba

Gość kampania reklamowaa
aha czyli rozumiem ze bedac wlascicielem i ustanawiajac go moim wspolwlascicielem moge korzystac ze znizek?? :) dziekuje :)

Gość kampania reklamowaa
a powiedzcie jeszcze czy moj facet moze byc wlascicielem a ja wspolwlascicielem mimo ze on jeszcze nie ma umowy o prace?? ktos mi powedzial ze sie doczepia bo on nie ma dochodow ;/

Gość kampania reklamowaa
oczywiscie teoretycznie jest bez pracy

Gość kampania reklamowaa
up

Gość gfhgvhjg
Powiem Ci tak. Skoro nie jesteście małżeństwem to ja bym sie nie decydowała na to. Ty wzięłaś kredyt i pewnie go spłacisz, a jeżeli byście się rozstali musisiałabys mu oddac tę połowę mimo że ty go spłaciłaś!!!! Poza tym wsółwłaściciela wpisuje sie w umowe kupna samochodu, zniżki przechodzą z niego na ciebie i odwrotnie.. Jeśli on nie zarabia może mieć problemy z urzędem skarbowym, bo będziecie musieli zapłaić podatek od wzbogacenia, a niby za co on go kupił??? Ja bym sie zastanowiął grubo jeśli nie jest twoim mężem

Gość kampania reklamowaa
on zarabia jak narazie na czarno od maja ma miec umowe, ja wzielam kredyt a on go splaca-tak sie umowilismy.

Gość kampania reklamowaa
up