Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Berberysika

Czy jest tu jakaś księgowa która zechce nam pomóc?

Polecane posty

Gość slucham jestem ksiegowa

Gość ja również - słucham
:)

pisz tu w czym masz problem?

mamy z koleżanką olbrzymi problem ze swoim pracodawcą, jednak nie znamy żadnej księgowej. Otóż, 5 msc temu zmienił nam się pracodawca, przez 4 miesiące wypłaty miałyśmy wypłacane zaliczkowo. teraz wreszcie otrzymałyśmy wypłaty (za marzec obliczone przez księgową) i ręce nam opadły. Nie chce wszczynać wojen i spraw sądowych. Najpierw chciałybyśmy wiedzieć czy mamy rację. I stąd nasze pytanie czy wypłaty które zostały nam naliczone są prawidłowe (dodam, żę pozostałe miesiące w tył nie zostały jeszcze rozliczone i nie mają nic wspólnego z tą wypłatą Ika: umowa o pracę 1300zł brutto podwyższone koszty dochodów z tytułu dojazdów do miejsca pracy w marcu przepracowano 206h otrzymana wypłata 1054zl Nana: umowa o pracę 1500zł w marcu przepracowano 206h otrzymana wypłata 1200zł Dodam, że pracujemy 7 dni w tygodniu (pon-sobota - 10:00-20:00, niedziele 10:00-18:00) Jeśli ktoś jest w stanie pomóc to bardzo proszę, bo jesteśmy załamane a nie uśmiecha nam się latać po sądach, a do tego wiadomo, że trudno w tych czasach o pracę pozdrawiamy

ika -- pierwsze co to od stycznia tego roku najnizsze wynagrodzenie to 1317zl Brutto..... podpisywals w styczniu aneks do umowy, ze wzrasta Ci o 17 zl?

powinnas miec za styczen, luty marzec juz liczone jako ze zarabiasz 1317zl Brutto a nie 1300..... juz na tym Cie oszukuja

no to idz do tej pani wielkiej ksiegowej i ja poinformuj, ze od stycznia najnizsze wynagrodzenie to 1317zl brutto.... to jakis debil a nie ksiegowa skoro tego nie wie.....

pewnie, że to zgłosze. a jak z obliczeniem wypłat? Jest Pani tak pi razy oko powiedzieć ile za malo dostałyśmy?

na moje oko to za malo..... ile wy macie ustalone za godzine?....ale wg mnie cos tu nie gra.... radze pojsc do tej ksiegowej i poprosic o wyjasnienie jak ona to ''wyliczyla''

z księgową rozmawiałyśmy i ona twierdzi, że wypłaty są naliczone prawidłowo i nie mamy się czego czepiać

Gość alajanosz
jak macie 206 godz. przepracowanych to na pewno nie jest prawidłowo, skoro etat ma 160. Nic za nadgodziny nie dostałyście

Gość 986 by było za pełen etat

a nie 1017zl? bo coś takiego też słyszałam. No i nie rozumiem faktu, że niedawno prosiłam o zaświadczenie o zarobkach. (przypadło na miesiące styczeń luty marzec). I na tym zaświadczeniu maialam napisane średnie wynagrodzenie brutto z 3 msc 1880,33zl, a netto 1376,66zł

Gość e kadrowa
Jeżeli ma 1300zł a pracuje pierwszy rok to może mieć mniej niż wynosi najniższa krajowa. Poza tym, jeżeli jest to już kolejna praca lub ma staż powyżej roku wcale nie musiała podpisywać aneksu do umowy, od stycznia automatycznie wzrasta minimalne wynagrodzenie za pracę a aneks to tylko formalność.