Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jkjkjkjkjkj

Legenda

Polecane posty

Gość jkjkjkjkjkj

Zadanie domowe dziecka: Wymyśl legendę o jakimś mieście lub miejscowości. Pomocy... Chyba mam za małą wyobraźnię... :o

Gość jkjkjkjkjkj
Jak takie fajne i łatwe, to podsuń mi jakis pomysł, bo u mnie wyobraźni brak. A dziecku jak nie pomogę, to jutro mi jedynkę przyniesie ze szkoły :o

ale skoro dzicku zadano to w szkole to znaczy że ejst to na miarę jego możliwości i słuzy jakiemuś rozwojowi więc powinno samo wykonać to zadanie. ty mu możesz pomysł podsunąc. weź sobie jakaś śmieszna nazwę miejscowości i dorób bajkę od czego ona pochodzi, proste jak drut

Gość TO może coś takiego
Np. dawno temu był tu i ty albo jest zamek. wejście na niego było bardzo strome i niebezpieczne. Mieszkała w nim piękna księżniczka i niebawem miała wyjśc za mąż za dzielnego rycerza , ale Księżniczka powiedziała że wyjdzie za tego któy koniem wspnie się na szczyt zamka i nie spadnie z w dół. Wszyscy którzy wchodzili na zamek spadali w dół i gineli na miejscu. Tylko jednemu rycerzowi udało się wejśc na szczyt. Akórat ten rycerz wpadł księżniczce w oko.... Bacznie obserwowała jego wyczyn wspinania. Ale gdy dotarł na szczyt księzniaka Od razu chciała się z nim ożenic ale Ona jej nie chciał... Bo powiedział że prze te lata tyle nie winny rycerzy zgineło prze NIĄ .. Z tej rozpaczy księżniczka skoczyła w gół skaliska i zgineła... I od tamtej pory dużó ludzi mówi że widziało ducha Księżniczki błąkającego się na placowym zamku i nad skaliskem. czy jakos tak :P

Gość jkjkjkjkjkj
To o księżniczce już gdzies czytałam... Kombinuję coś o bursztynach. Tylko srednio mi wychodzi :(

Gość TO może coś takiego
Kiedyś król organizował przyjecie dla swoich wielkich przyjaciól Zarzyczył sobie że atrakcją menu będzie deser... W królewskiej kuchni pracował 16stoletni pomocnik szefa kuchni. Król nawet nie wiedział o jego istnieniu. Dzień przed uroczystą kolacją Szef kuchni się strasznie rozchorował. I nie mógł zrobic atrakcji wieczoru "deseru" . Mały Kajtek całą noc kombinował , smaki łączył żeby stworzyc nie zwykły sma. W koncu mu się udało stworzyc torcik "Kajtka". Król był zachwycony i dumny bo torcik wszystkim smakował i do dzisiejszego dania torty Kajtak sa robione .

Gość TO może coś takiego
A jak masz o tych bursztynach??