Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

awila

Dlaczego nie Powązki ?

Polecane posty

Gość Eveline_________________
Przestancie pisac takie rzeczy o jakims referendum, nie przesadzajmy. Ja uwazam, ze to rodzina powinna troche zejsc na ziemie i nie prosic o pochowek na Wawelu. Ale skoro juz otrzymali zgode... To tyle, ze sobie tu pogadamy.

To przeczytaj nasze wypowiedzi a sie dowiesz co nam nie pasuje.

Gość ten Wawel to nieporozumienie
to nie miejsce dla prostaków, mówiących do innych "spieprzaj dziadu"

Dokladnie tak.

A dokladnie-do bezdomnego czlowieka powiedzial.

Na pewno normalny prezydent nie zniza sie do takiego poziomu zwracajac sie do bezdomnego "spieprzaj dziadu".

Eweline, daj spokój, mój post o referendum to sarkazm do wcześniejszej wypowiedzi. Też tego nie pochwalam, ale rodzina dostała pozwolenie, więc czemu teraz demonstrować. Kardynałowi to nie przeszkadza czy innym dostojnikom, a nam ma? Ja nic do Wawela nie mam i nie ja bedę decydowała czyje kości mają tam leżeć. Co do tego wulgaryzmu, to jednak zdarza się każdemu. Chyba naiwnie nie sądzisz, że Ci krolowie tam spoczywający byli chodzącymi świętościami?

Gość Oco ta walka
przecież o miejscu pochówku decydują żywi nie ŚP Państwo Kaczyńscy,WIĘC to do tych żywych właśnie te pretensje a nie do umarłych. Tez jestem za tym,że wszędzie byle NIE NA WAWELU,dlaczego nie Warszawa??????

Przynajmniej byli zasluzeni dla Polski. A prezydent Kaczynski...???????

Gość maria 13
ktoś nie przemyślał sprawy zapomnieli o protestach, spotkaniach na Wawelu, walce podziemnej..

Dodam że osobiście nie słyszłam tej wypowiedzi prezydenta, ale może jest jakieś nagranie? A onserwując bieżące wydarzenia, chyba nie trzeba dodawać, że stronniczośc mediów jest porażająca. Ostatnio zykanowały, teraz oddają hołd. Może i ta wypowiedź prezydenta też z palca wyssana ?

a prezydent Kaczyński nie działał w solidarności, nie był aresztowany za swoją działalność? Miał już wtedy male dziecko..co ta Marta przeżyła i przeżywa to jest jej....Wałęsa przeskoczył przez płot i dostał Nobla...inni zostali w cieniu jak Pani Anna Walentynowicz. Tyle zdzialała i ledwo wiazała koniec z końcem za marną emeryturę pk 600zł. Prezydent Kaczyński dopiero przymoniał ją światu odznaczając Orderem Orła Białego - najwyższe odznaczenie państwowe.

dzięki za link "Na pewno normalny prezydent nie zniza sie do takiego poziomu zwracajac sie do bezdomnego "spieprzaj dziadu". ale nie był prezydentem wtedy i nie mów, że Tobie w życiu nerwy nie puściły jak bylaś w stresie czy sytuacji podbramkowej bo takie argumenty to jednak poniżej poziomu

To jeszcze gorzej, bo ubiegal sie o prezydenture i takie zachowanie... A fe...

o prezydenturę miasta stołecznego i tak jak ktoś powiedział :"nic co ludzkie nie jest mi obce" i ja bynajmniej święta nie jestem i nie rozliczam innych

Gość a ja a ja a jaaa
a ja to jakoś nie mam nic szczególnie przeciwko temu, żeby sobie na tym Wawelu leżeli (jakem krakowianka). Ale tak normalnie, "po ludzku" to sobie myslę i dziwię najbliższej rodzinie - bo ja osobiście nie chciałabym żeby groby moich bliskich, najbliższych (czyli mamy, taty, brata) nie były tak oddalone od mojego miejsca zamieszkania. Grób mojego brata odwiedzam regularnie kilka razy w tygodniu...już od czterech lat. Nie wyobrażam sobie jechać do Wawy po to :P

Aleja zasłużonych na Powązkach -nie Kraków Zobaczysz co sie bedzie działo jak sie uprą na Kraków,

klarissa Prezydenci, przywódcy narodowi i królowie na waweli.... Historia jest ważniejsza niż nasze antypatie i sympatie.... A historia jak najbardziej wskazuje na wawel szczególnie patrząc na okoliczności.

Wawel nie jest dla prezydentów a śmierc w katastrofie nie jest śmiercią bohaterską. jest tragedią - ale nie bohaterstwem i określanie tego w ten sposób uwłacza godności prawdziwych bohaterów.

klarissa Przeczytaj co piszesz ok? Co ma śmierć z bohaterstwem? Był prezydentem na wawelu nie jeden tchórz leży. Nie mówiąc o tych co nawet można by wrogami nazwać. A tak na marginesie zobaczcie o co walczył Sikorski i co było niewątpliwie jednym z priorytetów Kaczyńskiego. Zobaczcie jak zginą Sikorski i jak Kaczyński.... Może jednak powinni leżeć Na Wawelu ramie w ramię bo chyba to co zaczął Gen. dokończył Kaczyński..... Miejmy nadzieję.

Gen. wiedział za dużo i w tamtych czasach stał się bardzo niewygodny...