Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość udzieliłam im pomocy

Firma,praca,dziecko i cała rodzina na utrzymaniu!!

Polecane posty

Gość udzieliłam im pomocy

Ostatnio wprowadzili się do mnie rodzice, oraz brat ze swoją rodziną(żoną i trójką dzieci), wszyscy są na moim utrzymaniu. Ja jestem niezależną kobietą, która ma duży dom, rozkręciła firme, samotnie wychowuje dziecko a oni wszyscy wołają na mnie daj i daj i daj. Ja już nie mam siły. Rodzice okey, moge ich utrzymywać, to dzięki nim doszłam do tego co teraz mam. Ale brat z rodziną, postanowiłam że zatrudnie ich w swojej firmie, u mnie nie muszą płacić rachunków ale muszą się zająć domem. Taki układ mi odpowiada. Rodzice sprzedali swoje mieszkanie i wprowadzili się do mnie, natomiast brat i bratowa zostali eksmitowani. Zrezygnowali z mieszkania i zamieszkali u mnie.

Gość współczuje:(

Gość konjoikk
rodzice sprzedali wlasne mieszkanie?? musza miec sporo grosza za nie odlozone

Gość Zinnka
Pomagac rodzinie to szlachetne. Ale nie wolno dawac sie wykorzystywac. Masz dziecko, wiec masz na kogo i dla kogo pracowac. Masz calkowita racje, ze rodzicom trzeba pomoc, chociaz nie bardzo wiem dlaczego sie do ciebie wprowadzili, skoro mieli wlasne mieszkanie. Co innego brat i jego zona. Eksmitowali ich? Jezeli za to, ze nie placili rachunkow, to przeciez moglas im pomoc kiedys, dac, pozyczyc....No ale skoro zamieszkali u ciebie, to faktycznie musza na to zapracowac. Nie wolno nikogo przyzwyczajac do tego, ze ma wszystko za darmo. Bo niczego za darmo w zyciu nie ma! Postaw swoje warunki, powiedz jasno, czego oczekujesz. A przy odrobienie dobrej woli na pewno sie dogadacie. Trzymaj sie:)

Gość banko-
znowu to samo ? już to opisywałaś - ale w stylu- "mam darmowych służacych " i bardzo brzydko pisalaś o swoim bracie i jego żone