Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zazenowanaaaaa

Wstyd mi za Was Polacy!

Polecane posty

Gość zazenowanaaaaa

Jestem strasznie tolerancyjna, ale jak czytam niektóre wasze wypowiedzi, wstydze się że jestem Polką. Ludzie którzy byli przeciwko Kaczyńskiemu - są dla mnie prymitywami. Wyśmiewaliście sie z jego wzrostu, sposoby mowy. Spójrzcie na siebie zanim zaczniecie obrazac innych. Kto z was moze pochwalic sie tytulem profesora ? (doktor habilitowany nadzwyczajny docent). Docencie to, ze mielismy skormnego, normalnego Prezydenta, który wraz z małżonką byli ciepłymi, dobrymi ludzmi. Jak mozecie po tej tragedi pisac jeszcze takie rzeczy. Ale nie dziwie sie jak sie oglada wiadomosci na tvn, gdzie nawet nie czytany jest tytuł prezydenta, ale dlaczego? to stacja prywatna, gdzie macza palce PO. Warto obejrzec wiadomosci na tvp1, i na tvn - roznice sa ogromne! Ich córka, kolejna skromna osoba. Nie jak Tuskowa, Wałęsowa, Kwaśniewska - CKM, TANIEC Z GWIAZDAMI. Opanujcie sie! Przestancie go obrażać! Bo takiego Prezydenta i takiej damy mozemy juz nigdy nie mieć! Ale wtedy bedzie za pozno, juz jest.. Zobaczymy jak PO obejmie władze, jak bedzie w Polsce. Docenicie wtedy Kaczyńskiego. Zawsze, gdy tyle ludzi jest przeciwko jakiejs osobie... to w tej osobie jest coś. :) Panie Prezydencie, Droga Pani Mario - Spoczywajcie w spokoju..... Nie zapomnimy.

tez mi wstyd za tych plujących jadem, protestujących Polaków... nie wytrzymali nawet 3 dni!

Gość odczynnik psi
Wstydzisz się, że jesteś Polką, ba, obrażasz innych Polaków i wyzywasz ludzi od prymitywów, jednocześnie udając wielką katoliczkę. Fakt, lepiej zrzeknij się obywatelstwa i wyjedź gdziekolwiek, bo mi teraz też wstyd, ale za takich jak ty.

Gość ze szczypiorem miam
mnie tez się nie podoba ze prezydencka para będzie spoczywac na Wawelu :o co to w ogole ma byc?

Gość zazenowanaaaaa
A wy w oogle wiecie cos o jego polityce bo chyba nie bardzo? Bezrobocie jest u nas przez PIS czy przez PO.. bo jezeli ktos chce odpowiedziec ze przez PIS, to chyba pomylił partie. A królowie na tym Wawelu to tez cuda robili ? Jak mozecie.. Te rodziny przezywaja ogromny ból.. a wy jeszcze dokładacie jakimis protestami by nie chowac go na wawelu..

Przestańcie Go w końcu porównywać, bo uzurpujecie sobie prawo do czegoś czego nie macie. Wawel nie jest waszą własnością i nie wy decydujecie gdzie ś.p. Kaczyński ma być pochowany, rzeczywiście wstyd, że niektórzy nie potrafią powstrzymać się od pełnych nienawiści uwag w ciągu tych kilku dni od jego śmierci, niektórzy to zachowują się jakby władze państwowe chciały tam pochować hitlera a nie człowieka, który jak by to nie oceniać chciał dobrze dla narodu Polskiego, nikomu nic złego nie zrobił, dbał o pamięć o narodowych bohaterach, dajcie już spokój takim dyskusjom czy on zasługuje na to czy nie... za chwilę może pojawią się petycje o to by go pochować pod cmentarzem a może w ogóle na pogrzeb nie zasłużył... po prostu ŻAL I WSTYD, opanujcie się, i szanujcie rodzinę zmarłego i ich uczucia - nie dodawajcie im więcej cierpienia, normalnie jak dzieci z piaskownicy co sobie zabawkę wyrywają....

Gość zazenowanaaaaa
zgadzam sie z wypowiedzia orchidea. Niech bedzie idealnym podsumowaniem tego wszystkiego.

Gość nie chce sie czepiac
Ja czytając te załosne wypociny zagorzałych przeciwników ś. p Prezydenta, nie wstydzę się,że jestem Polką - ja rozpaczam, że te szuje jadowide nimi są. Nie wiem w ogóle gdzie to się wychowywało, bo każdy człowiek, nawet średnio rozgarnięty a posiadający odrobinę taktu i kultury osobistej wie, ze zmarłym należy się szacunek a jeśli na dodatek była to głowa państwa - naszego państwa... no, cóż plebs. A co wy z tym Wawelm macie? co to zmoenia gdzie będą pochowani? Widocznie uznano, że zasłużył, aby tam spocząć. Koniec i kropka. Coś wam przez to ubędzie? Ludzie opamiętajcie się, ich ciała jeszcze dobrze nie ostygły a wy już zaczynacie. Nie ma jak to jedność narodowa w obliczu tragedii. Po śmierci Ojca Św starczyło na parę tygodni a teraz nawet nie na parę dni. Żenujące

Gość mamba si
też mi wstyd. ludzie dajcie spokoju dla tych zmarłych. Boże co za kraj

Gość dadaaca
wstyd Polacy-Rodacy

Gość mi tez jest wstyd
ale nie za protestujacych ale za decyzje o pochowku na Wawelu:O teraz to juz na pewno wyjdziemy na idiotow jak zawsze zreszta:O Kolejna sprawa to taka, ze jak J. Kaczynski i jego corka musza sie czuc z tym co slysza o protestach, przykre to ale moze to zmobilizuje Jaroslawa do zmiany decyzji. I dlaczego do cholery nie skorzystal z miejsca pochowku jaki mu zaproponowano tylko wyskoczyl z Wawelem? Przyrost ambicji?

a czego się spodziewaliście? Była "rozpacz" w sobotę , w niedzielę zaczęły się pierwsze narzekania, że z powodu żałoby nie ma gdzie chleba kupić, wczoraj przeszła fala topików/komentarzy na temat Kaczyńskiego- samobójcy każącemu biednemu pilotowi lądować dziś Wawel......a do pogrzebu jeszcze kilka dni

to nie Jarosław z rodziną zadecydowali o Wawelu ponieważ oni proponowali Powązki, przed chwilą o tym mówiono w telewizji więc nie wprowadzajcie innych w błąd, rodzina faktycznie się zgodziła ale inicjatywa była Dziwisza oraz innych władz państwowych. Swoją drogą jak by nie było to są osoby odpowiednie do podejmowania takich decyzji, trzeba było jeszcze protestować przed wprowadzeniem się ś.P. Kaczyńskiego do białego domu, jak się kłócić to się kłócić.

Gość mi tez jest wstyd
Orchidea czytalam co innego, ale moze masz racje ze to nie Jaroslaw wyskoczyl z ta dziwna propozycja. Nie mam telewizora i nie sledze tego co sie dzieje w tv. Tak czy siak protest nie na miejscu podobnie jak pomysl z Wawelem:O

"Jestem strasznie tolerancyjna, ale" "czarnych, żydów i pedałów nie zniese" :D nie jesteś tolerancyjna. tylko CI się tak wydaje. Tolerancja to nie jest zgadzanie się na wszystko i lubienie wszystkiego i wszystkich, tylko nie traktowanie czegoś dla ciebie innego za gorsze i godne potępienia.

Gość do autorki....
To, że spoczywają tam królowie nie znaczy wcale, że byli idealni ..... w końcu tak, jak wszyscy byli ludźmi. Tylko dzieki L. kaczyńskiemu wszyscy dziś znają prawdę o naszych rodakach zakatowanych w Katyniu. Jestem pewna, że wiele ludzi o tym nawet nie wiedziało. Oczywiście za sprawą komuny, która o to zadbała, aby jak najmniej osób wiedziało. To prezydent zdawał sobie sprawę , jak bardzo ważną rzeczą jest budować Polskę bezpieczną dla każdego Polaka i nie mógł dopuścić, aby sprawa mordu w Katyniu została zapomniana. Bo to utwierdziło by winnych w ich bezkarności i dało przyzwolenie tym barbarzyńcom na podobne zamiary w przyszłości. L. Kaczyński był człowiekiem prawym i prawdziwym patriotą.

Gość yrrrenkaaa
zgadzam sie z wypowiedzia powyzej. Ludzie opanujcie sie z jakimis niepotrzebnymi protestami.. pomyslcie o tym co czuja ich bliscy!