Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziękujezcalegosercaa

Dziękuję Warszawiakom - ocalacie honor Polski

Polecane posty

Dziękuję Wam Warszawiakom oraz setkom przyjezdnych którzy potraficie uszanować to co się stało, wystać w kolejce ta godzinę czy dwie i pomodlić się nad trumną pary prezydenckiej. W zgiełku dnia mieliście chwilę na refleksję, na rzucenie kwiatka przed kondukt żałobny - DZIĘKUJĘ 🌼 Mam nadzieję, że właśnie taki obraz Rodaków, solidaryzujących się w obliczu nieszczęścia zostanie ukazany w mediach na całym świecie a nie grupka protestujących prostaków z transparentami. Obawiam się jednak , że właśnie oni zostaną pokazani jako ogół. Banda polaczków protestująca przeciw pochowaniu prezydenta! Wstyd i żal za nich.

Gość mogottenn
:)

Racja, racja... Hipokryzja jest doskonałym odzwierciedleniem społeczeństwa... Ci sami ludzie, którzy śmiali się z pary prezydenckiej teraz rozpaczają na pokaz. Taka prawda.

Gość cara -
mimo ,że sama nie uwazam ,żeby pochówek na Wawelu to był dobry pomysl - to jestem wstrząśnięte reakcjami krakowian. co za prostackie pomysły , jaka argumentacja , a te transparenty - po prostu brak mi slów

Gość Perełka ^^
Wlaśnie dokładnie o tym pomyślałam . Krakowianie Go nie chcą a Warszawiacy byli by zadowoleni mając pare prezydencką w swoim mieście. Zresztą warszawa to rodzinne miasto prezydenta.

Gość jaki rodzinne?
przeciez rodzinne to gdynia,potem gdansk.

Gość Perełka ^^
okej ale na pewno Warszawa bliższa niż Kraków.

Gość cara -
ale jednak w Warszawie żyli i pracowali - gdyby nie ta tragedia pewnie pochowani byliby po śmierci ww rodzinnym grobowcu . Nie chcę IM niczego odbierać -choc z pozycji nieboszczyków jest im wszystko jedno - to jednak pomyśł pochówku na Wawelu uważam za megalomanię - albo jakbyśmy my ,żyjacy chcieli im coś w ten sposób wynagrodzić .

Gość cara -
kopi o to jednak kruszyć nie zamierzam - w końcu Wawel - nie Wawel - to tylko grób - nikomu w niczym nie pomoze ani nie zaszkodzi . Osobiście wolalabym być pochowana albo z rodziną albo w jakimś ładnym miejscu - a nie pomiędzy obcymi , gdzie jeszcze na dodatek nikt mnie nie chce . Pani Prezydentowej na pewno nie spodobałby sie ten pomysł .

Gość cara -
no , niby tak - ale żadne z tych pozostalych osób nie bylo prezydentem . ogólnie to mam mieszane odczucia wobec tego projektu . Z jednej strony myśle sobie , że rzeczywiście - krolów już nie mamy i argument ,ze to nekropolia królewska odpada , ale z drugiej strony - czy pan prezydent - z calym szacunkiem - naprawdę czymś takim sie zasłużył ,zeby go chować na Wawelu ?

Hmmm.. może nie dyskutujmy o zmarłych, przy okazji oceniając czyny lub ich brak. Im już wszystko jedno. Jeżeli mamy coś do powiedzenia nt. pochówku to oceńmy osoby, które tę decyzje podjęły. To bedzie sprawiedliwe. "O zmarłych nie mówi się źle"...zasada stara jak świat.

można sie z tym nie zgadzać ale protesty w takij chwili gdzie patzry na nas caly swiat?? wczoraj plotki jakoby to rodzina sobie to wymyslila zostaly zdementowane, z inicjatywa wyszedl rzad i dziwisz rodzina tylko wyrazila zgodę. ps. czy naprawde myslicie ze w rodzinie o zdrowych relacjach, kochajacej się po takiej tragedi mysleliby o kampani, sondazach i prestiżu?

Gość cara -
prawda :) ale musisz przyznać ,zę Wawel jest jednak miejscem szczególnym - i nie chowa sie tutaj ludzi " z byle powodu "- są tu królowie , poeci , ludzie polityki - wybitni. Wiec jakieś ich zalety czy doniosle osiagniecia byly powodem ,żeby ich tu zlorzyć w grobie -no , powioedzmy w przypadku krolów wystarczyło pochodzenie .

Gość cara -
i ja wierzę ,ze to nie rodzina wymyślila - juz widzę tą ich biedną córkę jak taki plan wymysla - nawet Jaroslawa o to nie podejrzewałam . U nas jak przegięcie to na maksa - że też nie ma tam nikogo , kto by miał trochę pokory wobec życia i ludzi .

też mam inne zdanie, ale decyzja została już podjęta. Uszanuje, zamilcze.

Gość dodaj własny komentarz
Bardzo przepraszam, ale WARSZAWA jest miastem rodzinnym Prezydenta! To czarny PR TVN bardzo zaciemnił tę sytuację. Prezydent urodził się i mieszkał w Warszawie na Żoliborzu. Do Trójmiasta wyjechał na studia, jego matka natomiast z bratem Jarosławem została w Warszawie. Proszę nie podawać tu informacji wyssanych z palca! Ojciec Kaczyńskich walczył w Powstaniu Warszawskim i to była jedna z przyczyn dla której Prezydent walczył o pamięć historyczną narodu. Nigdy nie mówiło się o tym, bo obawiano się, że społeczeństwo doceni wartości w jakich Ci ludzie zostali wychowani.

Gość nie wiem czy zauwazyliscieww
aa i bardzo ładnie zachowuje się Polsat w tej sytuacji, jest taka młoda ładna prezenterka brunetka, kiedy jej kolega zaczął wywlekać komentarze interneutów dlaczego nie, ukróciła to komentarzem, że to nie miejsce i nie pora na takie spory :)

Gość dodaj własny komentarz
jovik dziękuję :) Dodam jeszcze, że był to prof. Lech Kaczyński. O tym też się nie mówiło, bo było to niewygodne. Nie pasowało do obrazu kreowanej ciemnoty okresu prezydenckiego. Sam Lech Kaczyński był na tyle skromny, że nie epatował tytułami, jakie posiada. Świadczy to o jego klasie.

nalezy dodac ze Kaczyński NIE chcial podpisac traktau lizbońskiego uzalezniajacego nas calkowicie od Pax FrankoGermańskiego. Dopiero jak Sarkozy go namówił ze dostaniemy montownie samochodowe to podpisal Poza tym - byl zdaje sie inicjatorem obowiazku jezdzenia na swiatlach caly dzien, co poprawia bezpieczenstwo na drogach.pare niekorzystnych dla ludzi ustaw tez zawetował

Gość totakiesmutneiprzykre
nie szanowali go za zycia nie uszanowali po smierci :( roznie dobrze ci spod krakowa mogliby napluc na trumne :(

ja rowniez dziekuje Warszawiakom, ze godnie reprezentuja nasze spoleczenstwo w oddaniu holdu Parze Prezydenckiej. Dzieki Nim, jestesmy pokazywani w swiecie jako scalone spoleczenstwo, jako wielka jednosc, ponad podzialami politycznymi.... Natomiast co do pochowku Pana Prezydenta na Wawelu - osobiscie uwazam, ze nie jest to trafiona decyzja. Pan Prezydent pochodzil z Warszawy, wiec powinien pozstac wsrod swoich, ale nie mnie o tym decydowac gdzie spocznie Jego cialo, jednak to, co wczoraj zrobily Krakusy uwazam za chamstwo i jestem tym mocno zniesmaczona. Mozna protestowac, maja do tego prawo, ale forma protestu byla odrazajaca....

Gość wa-wianka
Fornale i przyjezdny plebs zrobily widowisko w Krakowie. Czy od takich ludzi mogą zależeć jakiekolwiek decyzje?