Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość upaćkane ciuchy

jak sprać dezodorant

Polecane posty

Gość upaćkane ciuchy

Jak wyparć plamy po dezodorancie? Od razu dodam, że używam różnych, także tych, które wg reklam mają nie zostawiać plam na ubraniach (zwłaszcza ciemnych) - i dupa blada. Wszystko mam upaćkane, a w praniu to nie schodzi! Czy ktoś miał podobny problem i jakoś sobie poradził?

Gość fffffffffffff
Najgorsze sa te w kulce lub sztyftach, ja teraz uzywam rexony clear czy cos tam w aerozolu, a dove w kulce poniszczyl mi tyle ubran ze sie w pale nie miesci i tez sie nic nie spralo.

mi się udało sprać plamy z dezodorantów używając odplamiacza w żelu z lidla, niestety nie ma go w regularnej sprzedaży, tylko w akcjach parę razy do roku, może spróbujesz innego odplamiacza?

Gość nodrncksjfb f,mx v,mdg
szare mydło! zamocz potrzyj i zostaw na noc ..niech działa! Wypierz i spokój

Gość upaćkane ciuchy
Dzięki. COś w tym jest - z tym Dove, bo mi najbardziej brudzi właśnie ten niby niebrudzący, ale inne też. Poszukam tego środka w Lidlu i popróbuję szarego mydła - może coś się da odratować!

a jak spraś fluid z białej bluzki? Co do dezodorantu to juz kilka bluzek załatwiłam tymi w zelu. Teraz zmieniłam antyperspilant na garnier i muszę przyznac, że az tak nie brudzi. Ja próbowała vanisha na dezodorant i z jednej bluzki lekko przybrudzonej zeszło:)

Gość upaćkane ciuchy
W tym akurat nie poradzę - bo nie mam białych bluzek, ubieram głównie ciemne kolory, stad problem. Może jeszcze ktoś tu zajrzy i coś napisze?

Ja też mam problem z plamami po dezodorantach.Stosowałam nawet specjalne dezodoranty,co miały tak nie brzudzić bluzek,ale bez skutku.Z waniszem boję się ryzykować:)ale szare mydło spróbuję:)

Gość natka*
Dezodorantów używałam od groma i teraz w końcu trafiłam na taki, który faktycznie nie brudzi ubrań, a noszę tylko białe i czarne koszule. Jest to Dove ale spray przeciwko czarnym śladom. I faktycznie, jak po popsikaniu skóry odczeka się kilka minut to on wysycha i nie ma problemu :) Czasami zostają plamy na białych bluzkach, ale wtedy używam vanisha w płynie. Najpierw moczę w wodzie, później nalewam vanish na brudne miejsca, pocieram kilka minut i wsadzam do pralki i do proszku tez dodaję jeden korek. I działa :) Może nie zawsze w stu procentach, ale jest ok :)

Gość Aaaby
Dr Beckmann - specjalna mała zielona .buteleczka z płynem do usuwania plam po dezodorantach.

Aaaby, ale gdzie kupię taki specyfik? Na moje plamy vanish nie działa, niestety. Proszków używam niezłych, a też nic w tej kwestii nie są w stanie zrobić. Masa ciuchów do wyrzucenia, a szkoda..

Gość gość
wiem że nie tak łatwo jest wybawić plamę po dezodorancie z ubrań, czy to z ciemnych czy z jasnych, dlatego ja zaniosłam bluzki do pralni http://www.pralnia-perfekt.pl/. Tam szybko sobie poradzili z wywabieniem, usunięciem plam. Nawet mało mnie kosztowało takie pranie ubrań w pralni.