Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość filozofia racjonalistyczna

Dieta "mniej żreć"

Polecane posty

Gość filozofia racjonalistyczna

Jak ją skutecznie zastosować przez cały rok?

Ja po ciazy sie troche zaokraglilam :O mimo ze wczensiej bylam laska ze szok. Teraz staram sie nie jesc po 17 i troche juz zgubilam - jakies 3 kg w 2 miesiace wiem ze to malo ale ie chce zadnych diet bo juz niejednej probowalam i nic z tego nie wywszlo. Pozdrawiam

Gość pikipiku
jagoda a ty juz na forum??? dzieciakowi pampersa zasranego zmien!!!!!! siedzi larwa całe dnie na forumi pierdoli!!!!!

Gość gagggga
takiej diety nie da sie zastosowac na dluzej trzeba jest ale bardziej racjonalnie o to chodzi, regularnie i zdrowo

gaggga-- latwo poeidziec trudniej zrobic. Ja do 17 jem to co lubie (oczwiscie w graniacach rozsadku) a potem juz nic. Duzo lepiej sie czuje- dobrze spie mam super cere , ladniejsze wlosy i wysmuklalam - znajomi nawet zauwazyli. :)

aha, jeszcze ruch , bez tego ani rusz :( ja chodze z synem na godzinne spacery- ide dziarskim krokiem :classic_cool: jak przychodze do domu to nieraz sie ze mnie leje :O ale pomaga na figure.

Gość a ja polecę ci dietę
proteinową jeśli nie karmisz już piersią. ja jestem na nie od miesiące i schudłam 4 kg, zostały jeszcze 3 do zgubienia z tych przedciążowych ( a córcia ma już 3 latka!). żadne diety typu mż, nie jeść po 18-tej, nie jeść słodyczy........nie skutkowały. dodam że ruchu mi nigdy nie brakowało! teraz nareszcie czuję się dobrze we własnej skórze

wlasnie dieta proteinowa zwana dieta atkinsa jest najlepsza, dzis moj drugi dzien ;) tylko problem, ze pierwszy tydzien trzeba sie przemeczyc! zero weglowodanow! same proteinki! wtedy organizm wezmie sie za twoj tluszczyk, zeby go spalic! potem mozna dodac weglowodany na poczatek 100g na tydzien :)

dieta proteinowa to nie dieta atkinsa!!!! to dieta ducana! nie wolno w niej spożywać tłuszczów!

Gość gagggga
no wlasnie Atkinsa to co innego

W zadnym wypadku nie polecam tej diety. Bylam na niej w styczniu, schudlam 6kg przytylam 10 :O Jest bardzo niezdrowa zwlaszcza na nerki, mnie one przez ta zakichana diete dokuczaja do dzis . W trakcie mnie tak bolaly ze musialam na pogotowie jechac , gdzie lekarz puknal sie w czolo jak mu powiedzialam na jakiej jestem diecie . Nie mowiac ze jak mialam miec okres to lecial aze mnie czarna !!! krew :O niezle sie wtedy wyystraszylam. A bialego sera juz nigdy nie tkne!!!! :P

a zmyliliscie mnie bo powiedzieliscie dieta proteinowa ;) ale naprawde dieta atkinsa jest super. mojej kolezance tez bardzo pomogla! mozna jesc ryby, mieso, drob, owoce morza, jajka, kefir, sery, grzyby, aryszoki, kalafiory, pomidorki, ogorki, salatki, itd zreszta poczytajcie sobie :)

no ale wiadomo, ze po skonczeniu diety nie wolno ci sie przestawiac na zwykle jedzenie, powoli dodaje sie weglowodany, trzeba tez uprawiac sport i brac jakies witaminki, wtedy bedzie ok :) wszystkie inne diety u mnie zawiodly :)

Gość jagoda bo po prostu
z taka dupa jak twoja to juz nic nie da sie zrobic

na jagodę trzeba brać poprawkę ;) ja pracuję w szpitalu i u mnie zarówno lekarze jak i pielęgniarki również stosują tą dietę ( a co leniwsi stosowali meridię - ale już jest niedostępna). kontroluję pracę nerek, badania robię co 2 tyg i z moimi nerkami wszystko w porządku a diety trzymam się ściśle. nie przedłużam fazy czysto proteinowej w nieskończoność.

jagoda bo po prostu------moze masz i racje :D :D :D moj mezus mowi ze nie musze sie odchudzac bo mu sie berdz podobam teraz z takimi wiekszymi biodrami po porodzie :) piszcie co chcecie ale kazda dieta kiedys sie konczy i tak czy siak wracamy do starych upodoban , nie ma sily zeby bylo inaczej. Pewnie mnie zaraz zaszczekacie o silnej woli i in. ale ja tak mysle i juz. pODOBNO JAK SIE WYPOWIEDZIALO SLOWA "jestem na diecie " to juz sie przegralo. Bo to tak jakby sie prowadzilo walke z samym soboa. Ja nie jem po 17 i uwazam ze to jest dla mnie najlepsze bo dziala i mam zamiar robic tak juz zawsze.