Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marcellka29

TEMPERATURA a ciąża lub okres ????

Polecane posty

Gość marcellka29

Gdzieś wyczytalam, ze jak temperatura spada przed okresem to znaczy ze sie dostanie okres, a jak nie spada to znaczy że ciąża... Ale też chyba trzeba tą temperaturę mierzyć systematycznie jakiś czas, by poznać swój organizm,,, Ja nie mierzyłam nigdy, dopiero od 3 dni mierzę, bo mogę być w ciąży lub nie, nie wiem... 23 dzień 37,0 24 dzień 36,9 25 dzień - dziś 36,8 Poza tym nie mierzyłam równiutko o tej samej godzinie, a np 30-40 minut było róznicy w czasie.... Wiec nie wiem czy mogę sie tym sugerować, że jak spada to na okres... Test mogę zrobić w piątek 27 dnia, chociaż nie wiem czy nie za wcześnie bo okres mam co 28-30 dni... Z innych objawów: ból brzucha, ból pleców, jakieś motylkiw brzuchu i swedząca wieczorami skóra, ale nie wiem czy to mogą być objawy ewentualnej ciąży, bo może np zbliżającej się miesiączki. Wg Was to może być ciaża, czy raczej nie?

Temperaturę powinno się mierzyć system,systematycznie i o tej samej godzinie i w tym samym miescu.Może być ewentualna różnica tzn.godz wcześniej lub później np.zawsze mierzysz o 7mej,ale możesz to zrobić o 8lub6tej.Powinno się temp.zapisywać.Jak wcześniej nie mierazyłaś,to teraz Ci to nic nie da.Jeśli mierzysz temp.systemat.i wyższa utrzymuje się przez ok3tyg po ewent.zapłodnieniu,to może być ciąża,jeśli temp.spadnie,to oznacza nadchodzącą miesiączkę.Test najlepiej zrobić w 1dniu po spodziewanej miesiączce,rano z 1moczu,wtedy jest najbardziej wiarygodny,ale ja zrobiłam test w 40dc!

Gość by cos stwierdzić
by coś podejrzewać to trzeba przynajmniej ze 2 cykle wczesnie mierzyć, by miec porównanie, a nie 2-3 dni teraz !!! Nieraz organizm ma inną temperaturę bo jest jakaś infekcja itp. Z reguły jak spada to na @ ale to nie ma reguły zwlaszcza jak nie mierzysz systematycznie