Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość londyn11111

Wstyd mi za Krakusow

Polecane posty

Gość londyn11111

Mieszkam za granica i po przyjsciu do pracy zadano mi pytanie o co chodzi z tym protestem w Polsce:( Sam uwazam za Wawa bylaby lepsza ze Dziwisz wyszedl przed szereg i zadna tez wina jarka zdruzgotanego po smierci brata. ale jest jak jest i powinniscy uszanowac ta decyzje a nie zeby wychodzic na ulice w takim smutnym momencie

Gość fdghjkloiuytr
stolica jest w Warszawie

Gość też bym wolała żeby
był w Warszawie, Warszawiakom się to należy! mieszkał tu i tu powinien spocząć a nie w jakimś zatęchłym krakowie. krakusy to wiochmeni

Gość londyn11111
Rozumialbym glos Warszawiakow ze chca prezydenta u siebie,ale kompletnie nei rozumiem sprzeciwu Krakowa. Czy to prawda ze wejscie do tych miejsc gdzie spoczywaja wielcy jest platne?

Gość drzewiecki stul pysk

Gość a ja w krk
kaczor won z wawelu ! :(

Gość xxx...zzz
Wawel jest dla królów!! dla władców!! nawet nie był krakowiakiem nie byl dobrym prezydentem nie zmarł smiercia bohaterska a tragiczna ma swoja warszawe, swoje powazki swoja swiatynie i swoj zamek dlaczego pchaja go do krakowa?? a ja moge spoczac na wawelu?? ja przynajmniej urodziłam sie w krakowie..........

Gość londyn11111
londyn, ty se siedź na tym zmywaku i nie filozuj stare teksty o zmywakach ze az nudne....Mowie jak to sie widzi z perspektywy. W czasie zaloby takie protesty i zacietrzewienie ludzkie to naprawde powod jedynie do wstydu

Gość AntyWawa
londyn11111, tak , wejście do grobów jest płatne i nie zawsze mozna wejsc bo wiadomo,ze grobowce w okreslonych porach sa zamkniete. Takze chowajcie ich sobie w Warszawie a nie w zatechłym Krakowie

Gość londyn11111
ma swoja warszawe, swoje powazki swoja swiatynie i swoj zamek dlaczego pchaja go do krakowa?? tez sie z tym zgadzam,ale jesli jzu taka decyja zapadla to powinniscmy to uszanowac a nie sie klocic to to naprawde nas tylko osmiesza

Jak Krakusy tak bardzo go chcą to niech go w pizdu zabieraja razem z sejmem najlepiej. Dla mnie decyzja o pochówku w krakowie to policzek jako dla Warszawiaczki. Rodzina Kaczyńskich jak zwykle musi wszystko po swojemu. Jareczek spierdolił nastrój i zgode jaka zapanowała po tragedii. Dla mnie i dla wielu moich znajomych w momencie podjecia tej decyzji skonczyła się żałoba i dziś robimy balet

Gość londyn11111
Aha to rozumiem ze W Krakowie nawet na zmarlych lubia zarobic...gratuluje przedsiebiorczosci;)

Gość My tu w Krakowie
sznujemy tradycję :) są miasta które składają się z betonowych kolocków nastawianych w czasach PRL-u, mix z całej Polski, żadnych tradycji, żyją ludzie w takich betonowych wsiach jak w robotniczych hotelach, jak czyściciele szaletów z Londynu...nie utożsamiają aię ani z miastem, ani z Polską, ot robole.. ale my tu w krk szanujemy dobry obyczaj, szanujemy tradycje historyczną, widzimy że Kaczyński nie pasuje do Wawelu więc móimy blokersom: miarkujcie się , nie niszczcie naszych mitów narodowych czy blokers to zrozumie? wątpię, wszak blokers ojczyzny nie ma, blokers to co najwyżej partyjniok, zapatrzony w szefa swojej partii (zazwyczaj buca) jak w święty obrazek i tragedia Polski jest to że od lat rzadzą nami takie miernoty które nie potrafią się zachować nawet przy organizowaniu i wyborze miejca pochówku dla prezydenta, wszystko sprowadzicie do poziomu szamba, waszego poziomu

Gość londyn11111
Warszawiacy powinni sie sami zbuntowac ze chca prezydenta u siebie. To byl prezdent waszego miasta tez wczesniej. A tak bedziecie musieli jescze nabijac kieszen innym zeby oddac mu holg

Gość filozofia racjonalistyczna
Dlatego mówię, ze najlepsze są krematoria bez mszy i kłótni, gdzie kogo pochować!

Gość kama_M
Oj mi tez wstyd za krakusów... tym bardziej, że zapowiadają, że zakłócą uroczystości pogrzebowe... Boże taki wstyd przed całym światem... I tak każdy się z nas śmieje... A teraz...najpierw pokazaliśmy jak potrafimy się zjednoczyć..a teraz...naprawde rozbestwił się nam naród... Już gdzieś pisałam..10 lat srogiej komuny by się niektórym przydało...żeby pokory nauczyć..a nie...wszyscy najmądrzejsi... Polska nie jest dla nikogo partnerem do rozmowy...i sama sobie na to zasłuzyła..przez takie właśnie głupie zachowania niestety jej mieszkańców...\ zawsze będziemy popychadłem Europy...

Gość xxx...zzz
wzruszajace byly chwile gdy ludzie łaczyli sie w bolu po smierci tych wszystkich osob... gdy wszyscy wyszli na ulice, zapalali znicze... bez klotni politycznych, bez zawisci... te chwile zaraz po tragedi polaczyly ludzi i tak mialo zostac... mialo byc dobrze, ta straszna chwila miala zlaczyc ludzi w bolu.. tym choc mogl sie zasluzyc L.K ze ta tragedia zlaczyl ludzi wszyskich pogladow politycznych.... ale jedna decyzja- jedna bledna o pochowku zepsula wszystko... to jawna chec wywyzszenia sie nawet po smierci... na tyle to on nie zasluzyl, niezasluzyl na Wawel i znow poroznil ludzi... przykre....

Gość londyn11111
żadnych tradycji, żyją ludzie w takich betonowych wsiach jak w robotniczych hotelach, jak czyściciele szaletów z Londynu...nie utożsamiają aię ani z miastem, ani z Polską, ot robole.. to mialo zapewne mnie obrazic. niestety takei argumenty sa tylko na twoim poziomie.szkoda ich komentowac. Co jak co ale emigracja bardzo utozsamia sie z Polska,ale skad tobie to wiedziec

Gość kama_M
A daj spokój...żeby zwiedzić wawel z całą rodziną to minimum 500 złoty trzeba..gdzie nie chcesz wejść tam musisz zapłacić...

Gość giutfiy
proponuję żeby teraz Warszawa protestowała że się nie zgadzają, bo chcą go u siebie

Gość londyn11111
Najmadrzejsa teraz dezycja bylby glos Warszawiakow i pprzeniesienei pochowku do Wawy. Po protestach w Krakowie bedzie dlugo smrod i reszta wam tego nie zapomni.....

Gość to nie może byc prawda
londyn11111 to jest miejsce historyczne. Krypty trzeba odnawiac,znajduja sie w podziemiu dlatego tez pewnie bilety. Ja sie temu nie dziwie. Ale jesli Ci zalezy,to grobyŁokietka,Wielkiego,Jadwigi, Jagiełły i wielu innych zobaczysz za darmo w Katefrze. Swoja droga niezły z Ciebie patriota skoro nigdy nie byles na Wawelu odwiedzic grobów naszych bohaterów,a teraz psioczysz.

Gość xxx...zzz
racja- zaloba trwala do momentu ogloszenia miejsc pochowku... do tego momentu czlowiekowi bylo smunto , bylo żal, czuł bol... zepsuli wszysko, cala jednosc ktora polaczyla ludzi w tej straszliwej tragedii