Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olllllllllada

ciąża i poród w uk! proszę pomóżcie!

Polecane posty

Gość olllllllllada

Witam serdecznie i proszę o pomoc. Mieszkam w Londynie i jestem juz prawie w 14tc i dopiero dziś zapisałam się do przychodni.Do tej pory chodziłam do Polskiego ginekologa. Niedawno dowiedziałam się że jak najszybciej powinnam pójść do przychodni i umówić się z położną, że już jest trochę późno i mogę mieć problemy? Czy to prawda? Proszę pomóżcie!!!

Gość bele de jour
ej sorry mieszkasz w Londynie i nie zapisalas sie do GP?? Jestes w 14 tygodniu, kolo 12 powinnas miec pierwsze USG. Totalna nieodpowiedzialnosc

Gość pierwszy scan j miuz powinnas

Gość olllllllllada
miałam rabione badania i usg u polskiego lekarza. Zastranawia mnie tylko jakie problemy moge miec z faktu ze pozno sie zapisalam do przychodni.

Gość chyba do 12 tyg
wysylaja na scan pierwszy stad mozesz miec problemy.powiedz ze bylas pod opieka lekarza innego moze cos sie da zrobic

Gość bele de jour
no i co ze u polskiego?? Polski lekarz bedzie odbieral porod czy bedziesz rodzila w szpitalu??

Gość chyba do 12 tyg
bo pierwszy scan to chyba genetyczny ponad to nie masz juz mozliwosci zrobienia badan na choroby genetyczne tj zespol downa bo to wlasnie do 14 tyg sie robi,nic strasznego ci nie zrobia-beda cie prowadzic ale wypra sie wszelkiej odpowiedzialnosci-tak mysle

Gość normalne to
trzeba bylo nie rezygnowac juz z polskiego lekarza skoro taka podjelas dezycje od poczatku-byloby najprosciej

Gość olllllllllada
w szpitalu bede rodzic. nie zapisywalam sie wczesniej do przychodni bo slyszalam ze powinnam dopiero po 3 miesiacu bo oni tu nie uznaja ciazy wczesniej. ale widocznie tak nie jest. dlatego do tej pory bylam pod opieka polskiego lekarza i dopiero teraz zapiusalam sie do przychodni.

Gość bele de jour
ale do przychodni powinnas sie zapisac bez wzgledu na ciaze. Roznie bywa w zyciu, jakis wypadek czy choroba i co? Teraz zanim przyjmie cie polozna tez minie troche czasu, bo to GP wysyla list do szpitala i dopiero po jakims czasie dostajesz pismo z data wizyty. I wlasnie badan na rozne choroby juz nie zrobisz. I nie wiem kto ci powiedzial, ze nie uznaja ciazy ponizej 3 mca. Totalna bzdura

Gość olllllllllada
a polskiego lekarza nie rezygnuje, jakos polakom bardziej ufam. a poronilam pierwsza ciaze. ale jesli chce rodzic w szpiutalu to do przychodni rowniez musze chodzic.

powinnas zapisac sie przed pierwszym scanem. ale pierwszy scan wcale nie jest genetyczny, dopiero w 20 tygodniu robia taki szcegolowy na choroby itd, uwazam ze jak powiesz ze dopiero co przyjechalas do meza, bo musialas w polsce pozalatwiac sprawy to nie powinni ci robic problemu! ten kraj nie jest taki poryty jak polska wiec straszenie cie ze bedziesz miala teraz problemy jest bezsensowne. ale po co ci byl polski lekarz w uk to tego tez nie rozumiem..

Gość olllllllllada
nie krzyczcie na mnie. wiem ze zle zrobilam. powinnam zapisac sie do przychodni od razu. esperowana domowa żona dziękuję ci.

Gość olllllllllada
Chyba do 12 tyg. dziękuję Ci

idz do przychodzi dzis powiedz ze jestes w 14 tygodniu i ze chcialabys poprosic o polozna. mysle ze najdalej za tydzien sie z toba skontaktuja co do daty scanu. a co niby mialyby zrobic dziewczyny ktore dowiedzialy sie ze sa w ciazy bedac juz w 14 tygodniu? tez takie przypadki sie zdarzaja przeciez. oni nie moga nikomu odmowic opieki medycznej.

Gość olllllllllada
bardzo ci dziękuję. masz rację i zrobie jak mowisz. :)

Gość chyba do 12 tyg
pierwszy scan jest genetyczny w polaczeniu z wynikami krwi(o ile rzecz jasna zyczysz sobie zrobic test).mierza tez falde na karku by wykluczyc zespol downa.w 20 tyg sprawdzaja mozg i inne narzady wewnetrzne-jestem na biezaco ze tak powiem;) jak w ogole robilas usg to spoko.nie przejmuj sie-po prostu teraz zacznij chodzic i do przychodni a raczej szpitala bo do poloznej na rejonie trafiasz ok 24 tyg.bedzie oki.

ten test 12-tygodnia mozna zrobic tez pozniej. zreszta na wykluczenie zespolu downa badanie nie jest obowiazkiem. pobieraja krew zeby zobaczyc czy nie masz anemii itd, czyli takie ogolne raczej badania na oczatku robia. sprawdzaja czy masz odpowiednio umieszczone lozysko itd.

Gość olllllllllada
dziękuję dziewczyny, uspokoiłyście mnie. Pozdrawiam serdecznie

Gość chyba do 12 tyg
tez wlasnie napisalam ze jezeli ktos zyczy sobie ten test zrobic-wiem ze nie jst obowiazkowy-zreszta niewazne,grunt ze dziewczyna byla pod opieka w ogole i ma sie nie stresowac bo bedzie dobrze.nikt jej tu nie bedzie bil za to ze nie zglosila sie do przychodni;)