Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czekoladowa beza34

jaki podarować prezent nowożeńcom idąc tylko do kościoła?

Polecane posty

Gość czekoladowa beza34

mamy z mężem taką sytuacje ze nie możemy iść na salę, lepiej niż nie iść wcale iść do kościoła co w takim przypadku podarować. od młodych ludzi dla młodych nowo zaślubionych, dodam że oni mieszkają już se sobą kilka lat także mają garnki i takie tam inne rzeczy ....

no odpowiedz jest jasna. Pieniądze ;) z tego ucieszą się bardziej niz z garnków czy żelazka.

Gość Ladyanielday
kwiaty na pewno beda dobry pomysłem i mysle ze jakas ksiazka. jelsi to ma byc tego typu prezent do 100 zł. czy moze cos chcecie imsprezentowac tak za 500-800zł?

Gość te dwa ciala inne
ksiazka??do czego im ksiazka./...

Gość Ladyanielday
kasa nieeee. jelsi idziecie tylko do kosciola a nie na wesele nie dawajacie kasy. nie wiadomo ile wtedy dac, bo na pewno nie tyle ile sie daje idac na wesle (chyba), a jzu zamiast dawac 50 czy 100 zł, ja wolałabym dostac od takiej pary cos na pamiatke. jakas fajna ksiazke.

Gość prawda to czy fałsz?
kup im halogen oven:D

Gość Ladyanielday
jejku, ja nie mowie o zwykłej ksiazce. co za ludzie. ksiazce która byłaby pamiatka. naprawde jakiejs fajnej, jest tyle ksiazek. beda mieli pamiatke po was, nawet jelsi nie bedzie was na filmie z wesela.

kwiaty i książka nie są wcale dobrym pomysłem, biorąc pod uwagę, że z książką możesz nie trafić w gust, a kwiaty...i tak dom nowożeńców wygląda dzień po weselu jak świeża mogiła, więc po co robić im kłopot z kolejną wiązanką... którą i tak po kilku dniach wyrzucą..

a czemu nie możecie iść?

coś takiego superowego do zdjęć , nie jakieś G" z marketu co sie po dwóch dniach rozleci:D

e ja bym pościel chciała:D

Gość Ladyanielday
a ja nie uwazam by ksiazka była złym pomysłem. w zaleznosci od tego czym sie interesuja to moze byc ksiazka historyczna, techniczna, moze biblia? nie jakas pwiesc czy głupawka do której zajrza raz. jelsi was stac i macie ochote moze byc to nawet encyklopedia. ja bym chciała tak dostac od pary która by przyszła tylko na slub. wiele par zamiast kwiatów prosi przeciez o ksiazki lub wino. juz sie nie odzywam, zrobisz jak zechcesz lub jak reszta ci doradzi.

CZY TY BRAŁAŚ KOBIETO KIEDYŚ ŚLUB?! Albo jesteś totalnie niepraktyczna, albo daleko Ci jeszcze do ślubu i nie masz o tym zielonego pojęcia! :x na śluby daje się 200 - 300 zł dla par, których się zna średnio. To leży w dobrym guście i chcąc, nie chcąc, z głupich pamiątek ślubnych, które potem wynosi sie do piwnicy, bądź wywozi do teściów tudzież rodziców [uwierz, że o wymarzone pamiątki ślubne napewno już zadbali] nie ma żadnego pożytku i para potem sie głowi co z tym zrobić :/

Gość ciebie kobieto pogielo
zeby takie ksiazki kupowac na slub :o

Gość Ladyanielday
byłam! 200 - 300zł? na jakim swiecie ty zyjesz. tyle to od osoby! :):):):):):):):):):):):):) smiesznie. juz sie nie odzywam.

to chyba na wyimaginowanym byłaś :/ boże, co za głupie baby tutaj siedzą. Pewnie jakas nastolata. 200 złotych to wcale nie kupa forsy. I tyle się dostaje od pary :/ co prawda czasem znajduje sie mniej, ale ludzie z klasą zazwyczaj tyle daja do kopert.

Gość od osoby ale to jak
sie chyba na wesele idzie a nie na ślub tylko

może dają więcej jak idą się bawić , ale nie do kościoła! blue c - mnie na swój ślub nie zapraszaj bo nie przyjdę , za droga jesteś:P:D:)

blue c -sorry , pomyliłam się, Ladyanielday to do ciebie nie przyjdę!:P:P:P

Gość czekoladowa beza
jak ktos lubi książki to czemu nie. a może jakiś mega poradnik, jak żyćpo ślubie:)))nie no trzeba mądrze pomyśleć. my do zamożnych nie należymy , jak my braliśmy śłub to oni byli, była inna sytuacja. dali nam 300zł w 2007 roku. wiem że dla nich to było dużo pieniędzy mimo że on zarabia dużo ona średnio, ja nie pracuje mąż zarobi niewiele mamy malutkie dziecko. ślub jest daaleko, nie ma gdzie nocować, ewentualnie mąż musiałby nic nie pić, zmęczony będzie potem jechał z wesela. ani tak ani siak. pościele tez dostaliśmy kiedyś i beznadzieja, bo my mamy z meżem dwie kołdry , każdy swoją:) a dostaliśmy dwie pościele jedna inna, druga inna , jedna biała druga brązowa. ani tak ani tak dałam komuś. dajcie mi jeszcze jakieś pomysły , i się proszę nie kłócić:)

ale my się kłócić lubimy:D bez tego ani rusz:P to taka zabawa:)

500 zł leży w dobrym guście od brata, siostry. Od rodziców, cóż - zależy czy organizują wesele, ale od zwyczajnej koleżanki, kuzynki z mężem - z partnerem styka 200zł - 300. partner osoby zaproszonej oczywiście nie uczestniczy w takich sprawach :p bo może być totalnym nieznajomym.

o właśnie , kup im zestaw gier :D

syla92 Najlepiej koperte :) tak i w dodatku pustą , pomyślą ,że ktoś z gości kasę zapierdzielił a wy będziecie kryci:D

Gość czekoladowa beza
to kuzyn męża. zestaw gier????:) dobre.

Gość czekoladowa beza
ale trzeba dać kartkę z życzeniami i tam wsadzić pieniądze więc jak mam dać pustą kopertę:)