Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

KasiaB

Choroba skóry,pomóżcię proszę!

Polecane posty

Historia mojej choroby: Zaczęło sie to w 2008 roku.Miałam jakąś drobną ale bardzo swedząca wysypkę na dekolcie.Poszłam do lekarza(nie dermatologa,mieszkam w UK tam wszystkim zajmuja sie lekarze rodzinni niestety)Stwierdził stan zapalny skóry,przepisał maść sterydową i antybiotyki.Z czerwonych krostek zrobiły się wielkie czerwone,ropne krosty które póżniej zamieniły sie w czerwone o nieregularnym kształcie plamy,z jasniejszym punktem(kropką,plamką) na śroku kazdej plamy.Wróciłam do lekarza,stwierdził że to grzybica skóry,dał maści, nie pomagało.Pod koniec wykwity zamieniaja się w wielkie,suche,czerwone i bardzo swędzące plamy(na zdjęciach).Od tamtej pory choroba atakuje mnie co około 3 mieśiące(w ciązy wykwity miałam na brzuchu,normalnie sa na dekolcie).Schemat ten sam: - 1 tydz czerwone krostki - 2 tydz ropne krosty - 3 tydz plamy z jasnymi punktami - 4 tydz suche,czerwone plamy Ostatnio lekarz podejrzewał półpaśca ale długość mojej choroby(4 tygodnie),brak bólu wyklucza półpaśca. Pomóżcie proszę,mam już dość 2 lata męczarni,setki antybiotyków,kilkanaście masci bez skutku. http://img9.imageshack.us/img9/9420/img5656g.jpg

Gość djfnjdnfjdnf
Kasiu może to jest posterydowe zapalenie skóry?? długo używałaś masci sterydowych...?

Tak.Mam wysypkę alergiczną i za każdym razem lekarz dawał mi maść sterydową.Używałam kilku róznych,bardzo często. Jak to leczyć?

Gość odczynnik psi
Kasia, to ile ty w końcu masz tych podbródków? :classic_cool:

wydaje mi sie że powinnaś dostać antybiotyk z grypy tetracyklin , w celu zniesienia stanu zapalnego skóry oraz zahamowania rozwoju bakterii Propionibacterium acnes, powodujących wtórne infekcje grudek. a zewnętrznie metronidazol maśc ale to na receptę

Gość kiszka slepa 09
Tak ja uważam ze powinien być to antybiotyk z erytromecyną ( Aknemycin) na zmiene z Metranidazolem ! ale to na receptę wiec jak najszybciej udaj sie do lekarza i zapytaj go o leki które Ci poleciłam :) Ja miałam zapalenie okołoustne wywołane maścmi sterydowymi , które pięknie mi sie zagoiło po tych maściach :) Życze powodzenia w leczeniu i pozdrawiam:)

Gość do nawilżania skóry
kup sobie emolient Humektan albo aqualan bo są delikatne bardzo