Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wstyd wstyd wstyd

zobaczcie co wyprawiaja krakusy

Polecane posty

Gość kajtuś
Prezydent byl bardziej związany z warszawą niz z krk. moze nawet by wolal tam spoczywać ale w obliczu tego jak zginal szczytem bezczelnosci jest odmawiac mu godnego pochowku, to nie pies tylko czlowiek. Wstydźcie się krakusy.

Gość przed Bogiem wszyscy
jesteśmy równi!

Gość meszugene
wspaniale :) 🖐️))))

Gość biala polna stokrotka
BYLBY GODNY, ALE WAWEL TO JEST GODNIEJSZY. ZRESZTA ZJEDZIE SIE DO NAS CALY SWIAT, POKAZY IM LADNA POLSKE.

Gość odczynnik psi
Właśnie się ktoś z pisu wypowiedział, że rodzina chciała na powiązkach. To robota starego Dziwisza, zadecydował za rodzinę gdzie go pochowac. Skandal.

Gość wstyd wstyd wstyd
tez uwazam,ze sam Prezydent wolalby Warszawę... no ale stalo sie jak sie stalo, a zachowanie Krakusów jest nie na miejscu i to bardzo... wstyd :o

Gość dddddddddddd123
eee ja to wszystko smole powiem wam - może być i Wawel , ale moralności w tym zero. Moralności was nauczą gdzie indziej. Bo tak jak Warszawa nie jest rozliczona historycznie tak i ten Katyń. Ja to nawet sie zastanawiam teraz co ten Piłudski na tym Wawelu robi? Czemu nie w Warszawie? Zbyt pozytywny był mimo wszystko? Socjalista jakiś. Czemu w Krakowie? No to samo. Ale wtedy nie było Katynia jeszcze ani Powstania Warszawskiego. Była bitwa warszawska - wygrana. Co zaś do Krakowa z nim polecieli? On wygrał bitwę warszawskę,a jest pogrzebany w Krakowie. I zakopaliście sobie tę Polskę też wtedy. I tę bitwę też - weźcie i to rozważcie. Ta bitwa powinna być sławna - nie jest. Przez ten pogrzeb w Krakowie jego, ateraz robicie to samo. Historia zatacza koło moi drodzy historycy amatorzy. I tyle :(

ludzie nie macie o czym rozprawiac to prace magisterska na ten temat piszcie a nie na wzajem sie klocicie

Gość wstyd wstyd wstyd
Dziwisz namieszał :O

Gość dddddddddddd123
To nie dziwisz tylko rodzina bo sie bał. Bo kościól jest uwikłany w zeszła epokę i tyle. To wszystko jest niedobre dla Katynia. Na szczęście jest film Wajdy i tyle. I Wajda teraz będzie sławny i każdy będzie oglądał jego filmy ale co on z tego będzie miał? Powinien być bogaty, a będzie? nie wiem jakie prawo jest.

Całe szczęście, że to nie my musimy o tym decydować...bo czuję, że byłoby wiele ofiar tego starcia:) Dajcie im spokój, jeszcze dobrze nie ostygnęli a wy już drzecie koty... Skoro ktoś taki jak kardynał Dziwisz uważa że należy im sie pochówek na wawelu, to nie podważajcie tej decyzji... A krakowianie powinni się cieszyć, bo dzięki temu więcej turystów bedzie przyjeżdżało do Krakowa...dejta se już spokój

Gość dddddddddddd123
Wiecie jacy wy jesteście niekumaci dla mnie w tej Polsce. Najlepiej znał was jednak ...Adam Mickiewicz. Boże jaki to był mądry człowiek. I był profesorem. A teraz? Wszyscy profesorowie wymarli chyba. Jak dinozaury. :(

i nikt krolem nie jest i nie byl a zyjemy w 21 wieku a nie 18 czy 19 wiec przestancie o tych krolach to tak samo jak prezydent tez kierowal naszym panstwem wiec co sie czepiacie ludzie

Gość zaborcza dziołcha
a dlaczego ludzie w ogóle są za albo przeciw?? jakież to ma znaczenie tak naprawdę gdzie oni będą pochowani??

Gość dddddddddddd123
Ja bym chciała jeszcze zobaczyć film o Mickiewiczu. Naprawdę. O Litwinie , który tworzy Legion Żydowski w Paryżu. Myślę, że to byłby hit na Zachodzie. Jakiś Polak taki film powinien zrobić. Wajda jest za stary. Ktoś młodszy. I tyle. Holland by mogła jeszcze. I tyle :(

Gość dddddddddddd123
Wiecie jaka to jest postać wieloznaczna ten Mickiewicz - ile tu można rzeczy powiedzieć, przemilczeń - w Turcji ten legion zydowski orgaznizował z Paryża. On był genialny. Katolik wielki to był. No nie wiem - gdzie on jest? Gdzie on leży - w Paryżu nie? A czemu nie w Krakowie na Wawelu? Taki geniusz... :(

Gość dddddddddddd123
Albo wiecie - to co ten Wajda tej swojej bohaterce kazał kręcić o tym Birkucie - takie coś młody jakiś o Mickiewiczu... coś tam - co sądzisz? takie coś i na Zachód i do USA. Jakiś młody zdolny. Tak się teraz może wybić. Moralność - no z Polski po Wajdzie by mógł być taki se tam i po Polańskim, ale tak przez Niemców możnaby sie było wybić teraz - Mickiewiczem. I tyle. Takiego Birkuta z niego zrobić. I tyle. Co z Mickiewiczem czy coś tam? Ciekawe żeby to było... ?

Gość dddddddddddd123
No rzeczywiście - przenieśli go na Wawel i zabił Bachledę zdrajczynię. Może miał leżeć w Paryżu? Nie wiem :( Ale dobry i Wawel - Polska Chrystusem Narodów, a teraz? Polska downem - i teraz zobaczcie jak wam wszyscy współczuli, a prawda jest, że samiście sobie byli winni, ale wy wszyscy wam współczuli tych rozbiorów , a teraz? Kto będzie wam współczuł jak was USA najedzie? Nikt :( Czemu? Bo nie macie wiary i tyle. A jaki ten Mickiewicz był wierzący - sobie poczytajcie.

ale wasze babcie i dziadkowie to nie teraźniejsze odpowiedniki króla. Kiedyś byli królowie, teraz są prezydenci. Koniec kropka. Wstyd mi za Kraków. też uważam, że państwo Kaczyńscy woleli by na Powązkach no ale cóż...

Gość dddddddddddd123
patrzcie ale ten Mickiewicz zza grobu ja zabił. taki tłumok - on też za Polską nie przepadał, ale zobaczcie jak was rozsławił Litwin i dzieła macie dzięki niemu a ta gnojówka? I wziął i jej strzelił w tył głowy zza grobu. Nie tylko on. Ostatni Zamoyski też. Bo nie miało jej w ogole z tym farelem w Polsce być. I taka prawda :( Aja myślałam , że on w Paryżu leży - na Wawelu.

Gość dddddddddddd123
No i tyle patrzcie. Polska Chrystusem narodów - ilu ludzi powariowało przez takie rzeczy. Ale to był dobry pomysł. Naprawdę. I tyle... co jeszcze? A ta Marta kaczyńska czemu nie na uczelni? tylko forsa w tej Polsce. Co prawda ja też uważałam uczelnię za dopust Boży bo najważniejsza jest kasa, ale ja nie mam ojca profesora, a na dodatek już mnie wylali czerwone gitary mnie wylały... po 80 lat :(

Gość upssss
jeszcze mają czas na odwołanie pomysłu, decyzji ale komuś zalezy by Polaków poróżnić!

Gość upssss
nerwosolek może pomylili kaczyńskich z Panem Bogiem?

Gość dddddddddddd123
Wiecie co - jedyna ich wartość wobec całej historii Polski to żeby byli katolikami. Naprawdę. a tu? Nic. No to rwijcie sobie dalej krzyże ze ścian za tydzień. A Kaczyńscy to wasi nowi święci :( Moi nie. Ja ich smolę - po mojemu są w piekle i tyle. Tak umrzeć - to piekło za to bo co - to nawet nie wiesz, że umierasz. Ja tak umarłam raz i do nieba nie poszłam :(

mnie to wkurwia takie cos szczerze mowiac...jak sie mozna klaniac ludzkim zwlokom??przeciez to tylko ludzie byli,to ze para prezydencka nie znaczy ze swieci :O zeby od razy klekac przed trumna i sie zegnac...jak przed oltarzem,to troche chyba Boga obraza moim zdaniem.nie zauwazylam zeby na zwyklych pogrzebach sie ludzie tak klaniali.przezegnac sie tak ale klekac-nigdy.