Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość peme

jak pobrać mocz do badania od noworodka płci męskiej???

Polecane posty

Gość peme

Może macie jakieś sprawdzone sposoby? Bo za bardzo nie wiem jak się do tego zabrać...

Gość Dupa dupa Panie Paździoch
W aptece są woreczki specjalne na mocz przyklejasz je jakoś do pampersa czy jakoś tak. W aptece wszystko ci wytłumaczą.

Gość w aptece sa
specjalne woreczki z otworem na siuraka i plastrami.

Gość dupa bobra22
te woreczki przyklejasz do ciała dziecka tak dla sprostowani :)

Gość maritkanka
Musisz kupic w aptece specjalny woreczek do pobierania moczu u niemowlat. Rano przewijasz malego, myjesz genitalia i zakladasz woreczek wg instrukcji na opakowaniu. A potem nakladasz delikatnie spioszki, nie zapinajac ich, owijasz kocykiem i czekasz - moze zrobi siusiu :) Jak sie nie uda, sprobuj nastepnego dnia, oczywiscie z nowym woreczkiem. U nas udalo sie za pierwszym razem :)

Gość peme
Dzięki:) a czy do badanie na posiew też możnakorzystać z tych woreczków?

Gość misiowaona
Wydaje mi sie, ze na posiew najlepszy jest mocz swiezy, oddany bezposrednio do kubeczka. Ja miesiac temu bylam z moja coreczka (wtedy miala 7 miesiecy) w szpitalu i trzeba bylo pobrac mocz na posiew... 5 godzin z pielegniarka czekalysmy przy rozebranej malej ;] To byla noc, wiec mala spala, a my z tym kubkiem czekalysmy jak glupie; w koncu po pieciu godzinach (o 5:00 rano) sie obudzila i wysikala; najlepiej wiec chyba zaraz po obudzeniu obudzic dziecko i szybciorem podlozyc kubek, bo zazwyczaj sikamy po przebudzeniu.

Gość maritkanka
Aha, jeszcze jedno. Jak juz pobierzesz mocz, wloz woreczek do zwyklego pojemnika na mocz i tak zawiez do badania. Sam woreczek moze sie rozkleic i przecieknac.,...