Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

carma

blizny i przebarwienia

Polecane posty

Hej:) Pozbyłam sie trądziku i zostały mi przebarwienia i kilka blizn. Nie są one jakoś bardzo widoczne, ale wolałabym aby ich nie było. Znacie może jakieś działające maści na takie właśnie blizny i przebarwienia?

Gość naddia1
jak sie pozbylas tradziku?

używałam brevoksylu, taki krem. Do teraz go mam:P Tylko że ja miałam jakby takie malutkie grudki podskórne i kilka pryszczy większych czasami. To nie był mocny trądzik

Gość naddia1
nic mi to nie da ;( ale dziekuje :) ja nic nie uzywalam na blizny wiec nie radze, tyle co czytalam ja jeszcze walcze z tradzikiem

moja koleżanka ma o wiele większy problem z trądzikiem. Próbowała już naprawdę wiele. A ostatnio zaczęła się bardzo zdrowo odżywiać. Wywaliła wszystkie świństwa, słodycze czekoladę białe pieczywo itd. Oprócz tego jest wegetariankę. I widać poprawę:) Może nie ogromną, ale jest lepiej

A co do mojego "problemu":P poradzi ktoś jakąś fajną maść wypróbowana?

Gość naddia1
nie pomaga, jem jak asceta zadnego chleba, mleka, slodyczy nie ma sily juz na mnie tzn na te parszywie ohydne syfy

Gość naddia1
no wlasnie, to nie topic o mim trądziku :P spadam i pozdrawiam

czekaj czekaj:P mój kumpel poszedł do dermatologa. Brał jakieś leki. Ponoć najmocniejsze jakie są. Mają wiele skutków ubocznych, nawet na psychike zle dzialaja ponoc. Ale po roku ma skórę gładka i bez blizn:). Jakby zupelnie nowa

Gość naddia1
:) to juz bedzie moja ostateczna ostatecznosc, za tydzien ide do nowego PIĄTEGO dermatologa, zobaczymy co ta mistrzyni mi na to powie slyszalam o cepan, contratubex, no scar ale mna sie nie sugeruj, bo ja to tylko przez szybe ogladam i marze o tym zeby to zakupic jak sie pozbede tego syfu

Gość po co podnosicie
mi pomógł no scar ale moim zdaniem jest za drogi jak ma sie nie zbyt wrazliwą cerę to można przecierać nawet sokiem z cytryny...wiadomo umyć potem wodą za jakieś 10-15min bo może podrażnic

Gość po co podnosicie
cepan i kontratubex nie dają nic to na wode pic :)

sok z cytryny? Ale czy wtedy cera będzie równomiernia kolorystycznie czy sie wszystko rozjaśni:P Moja cera jest raczej wrażliwa ale może spróbuje. A co myślisz o cepanie?

aha szkoda a no scar ci pomogl tak? jak dlugo stosowalas? duzo mialas tych przebarwien?

Gość naddia1
dzięki, powodzenia także :)

Gość po co podnosicie
moja mam stosowała cepan i kontratubex na blixny i jakieś plamy zero skuteczności 2x dziennie i nic

Gość nadziejka789
cepan stosowalam ponad rok i nie widziałam takich efektów jak stosowanie oliwy z oliwek extra virgin z pierwszego tłoczenia, przestałam myc buzie woda z kranu, przemywam tylko woda z buteki i na wilgotna buzie smaruje oliwe, po chwili wycieram recznikiem papierowym, na poczatku skora z blizn mi schodzila ale wiedzialam ze to dobry znak, poniewaz taki sam skutek mialam po peelingu azjatycki, spróbuj moche Tobie tez moze, a nawet jestem prawie pewna, jeszcze raz dodam ze uzywama bardz dlugo cepanu a jest ponac dobra mascia na blizny

Gość po co podnosicie
no scar jest na przebarwienia blizny i odbudowuje skórę po rozstępach :( 50gramów cos ok 70-80zł :( i mozolna kuracja długo i systematycznie ale skóra nie może mieć ranek nawet krostki schodzą na stronce A-Z medica może będzie taniej :(moim zdaniem całkiem spoko gdyby nie cena

no to to dopada. Nie bede meczyc skory jak i tak nie pomoze. A napisz cos wiecej no scar? To jest krem tak? bardzo mocny?

dzieki:) no to rzeczywiscie drogo. nadziejka... a jak stosowalas ta oliwe to nie wychodzily ci nowe pryszcze? Bo mi czasami wsykoczy jakis i nie wiem czy nie bedzie ich wiecej wtedy

Gość po co podnosicie
kurde google i wpisz sobie no scar albo perła inków :P albo a-z medica tam jest wszystko

Gość wujek google prawde powie
ponoć ogórek też dobry delikatnie rozjaśnia ciekawe jak ma sie do tego kolagen

ja jakos w gorek nie wierze za bardzo:P pewnie trzeba dlugo stosowac. Ja mam niewielkie te blizny i chcialabym jakas skuteczna masc. Zeby po kilku miesiacach był juz z nimi spokój:P

ogórek mniej zaszkodzi moja metoda obierki na twarz ;) a po kremach róznych może być reakcja alergiczna

Gość nadziejka789
własnie to jest bardzo zaskakujace, bo niby jedni mowia ze po tluszczu beda wychodziły, ale to polega na tym ze oliwka nawilza, skora nie potrzebuje wytwarzac sebum i dzieki temu wszystko sie uspokaja, ja dodatkowo mam tłusta cere,a dzieki oliwie skóra mi sie juz nie swieci, wiadomo jeden-dwa syfki moga wyskoczyc, ale to juz całkim co innego niz 5-7 syfków. Napisze Ci krok po kroku: 1. Przemywam buzie nasaczonych recznikkiem papierowym, wodą zywiec zdrój, tak scieram makijaz, zamalowuje tylko blizny i przebarwienia, nie nakladam fluidu na cała buzie 2. Gdy buzia jest wciaz mokra przechylam butelke na palce i tak rozcietam oliwe na buzi 3. Po chwili ok.1 min przykładam kawałek recznika papierowego do buzi, nie tre skóry Naprawde cera jasnieje, schodzi skora ale to ja juz napisałam przy bliznach to bardzo dobry efekt pod warunkiem ze sie samemu tej skory nie zdziera bo zostana przebarwienia, zauwazylam ze pryszcze mi mniej wyskakuja, buzia sie tak nie przetłuszcza, blizny i przearwienia jasnieja, moze dzieki temu ze nie nakładam juz tony kremow i masci, tylko naturalnie oliwa

oliwa też jest dobra na włosy a to jest bardzo mozliwe ,ze na cerę też bo właśnie tam jest najwięcej wit A E i K

Gość naddia1
a ja to moge uzywac- tradzikowiec z bliznami juz? :)