Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rgdfhdnhd

soczewki kontaktowe

Polecane posty

Gość rgdfhdnhd

pytam się osób które są bardziej doświadczone jeśli chodzi o soczewki. Zakładałam pierwszy raz ale potem troche mnie uwierały, zastanawiam się czy założyłam odpowiednia strona. Skąd mam wiedzieć czy to jest dobra strona?

Ja raz założyłam na złą stronę i odrazu się domyśliłam, że na złej stronie i tak było... tylko ja soczewki nosze już ponad rok. Soczewki w pudełku są na właściwej stronie, a prawdopodobieństwo, że obie obróciłaś na złą stronę jest małe. To są kolorowe soczewki czy zwykłe korygujące?

Gość rgdfhdnhd
korygujace soczweki ale dzięki za rady

Gość 123zgadujty
jak bedziesz miała na zła stronę to się od razu zorientujesz bo ból jest niesamowity i oko straszliwie czerwone

Gość dflgjkdgjkdgj
po pierwsze szkla nos wydluzajac stopniowo czas. Czyli jedne dzien godzine, drugi 3 godziny itd...jak ci pasuje. Czy szklo jest odwrocone rozpoznasz po tym, ze na koncowce sa lekko wywiniete na zewnatrz. Niektore szkla ( te drozsze ) sas jednak tak cienkie, ze mozesz tego nie zauwazyc, wtedy po jakims czasie po prostu poczujesz jakbys miala obce cialo w oku. Osobiscie zrobilem dobre doswiadczenia z acuvue 2 - moge je nosic do oporu i tak je sciagam na noc, no i widac, ktora strona - dobra czy zla. Plyn polecam opti free z odbialczaniem.

Gość rgdfhdnhd
a jeszcze jedno mam pytanie na moich soczewkach tzn pudełkach nie pisało która do jakiego oka jest lewego czy prawego czy to ma znaczenie

Gość dflgjkdgjkdgj
jak masz te same dioptrie to nie- chociaz subiektywnie wydaje mi sie, ze szkla po czasie sie "dopasowuja" do oka, czyli mozesz ewentualnie czuc minimalne roznice. Lepiej trzymaj sie tego, ze lewa do lewego, prawa do prawego. Po czasie przejdzie to w rutyne.

Gość rgdfhdnhd
sa raczej dobrze założone ale czuję ze coś jest na oku . to nie jest ból ale jakby czuję kanty:) a może być tak ze poprostu nie mogę nosić soczewek bo mam zniekształcona rogówkę

Gość dflgjkdgjkdgj
a to nie bylas u okulisty??? kobito, sprawdz moze najpierw, czy w ogole mozesz nosic szkielka

Gość 14031991
No właśnie... na moich soczewkach nie bardzo widać, na której są stronie. Dziś zakładałam na chybił trafił, jak będzie na właściwej stronie to ok a jak nie, to założę od nowa, ale jednak udało mi się trafić na tą właściwą ;) a noszę soczewki Air Optix, kiedyś miałam z Bausch&Lomb czy coś takiego, ale te wydają mi się wygodniejsze. Za parę dni przeżucam się na kolorowe.. wtedy dopiero będzie jazda ;p

Gość Sklep.Optilus.pl
Może po prost zmień soczewki na inne,zobacz jak szeroki wybór masz na www.Sklep.Optilus.pl