Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pomoocy

spoxnia mi sie okres

Polecane posty

Hej.! okres... dostałam 5.03.. skończył mi się 11.03 .. jest już 14.04 a ja dalej nie mam!!!!!! mam 15 lat.. jestem dziewicą. Co zrobić żebym w końcu go dostała, bo naprawdę, jestem przerażona.!

Gość ej powiedz
ja zawsze mialam nieregularny okres i jakos zyje.

Gość ej powiedz
ja tak mam, bo od zawsze spotykałam się tylko z czarnoskórymi chłopakami :)

Gość BalonowaGuma
Mam tak samo ;) tzn, w takim samym czasie miałam ostatnio a w tym miesiącu dalej nic. Jestem tylko 3 lata starsza. Nie przejmować się, jeśli nic ci nie boli, ani nie masz dziwnych upławów. U mnie wszystko przedłuża stres, którego ostatnio mam mnóstwo :O Trzeba czekać. Ja mam jeszcze tak, że mam istną niespodziankę - żadnych objawów, żadnego bólu :O z jednej strony super, z drugiej... dostałam okres już chyba w każdym możliwym miejscu i sytuacji, co nie zawsze było miłe ;). Raz przez stres nie miałam w miesiącu w ogóle okresu. Przestałam się już martwić, tylko znowu się stresuje, żeby niespodzianki nie było i koło się zamyka :D.

Gość BalonowaGuma
a najgorszy był okres, którego dostałam w kuchni mojego mojego kolegi Simona, który pochodzi z Senegalu :(

Gość ej powiedz
boki zrywac :O no jak nie wspozylas to chyba logiczne, ze to nie ciaza...

Gość BalonowaGuma
Kiepski ten podszywacz, postaraj się bardziej :D Co do upławów: ZDROWA produkowana przez pochwę wydzielina nie ma zapachu i nie brudzi bielizny. Jednak jej ilość, konsystencja oraz przejrzystość zmienia się w zależności od fazy hormonalnej. Po miesiączce może prawie jej nie być, potem jest kolej na nieco kleistą wydzielinę zmieniającą się w grudkowatą lub kremowomleczną. Podczas owulacji (jajeczkowania) jest obfita, ciągliwa oraz przejrzysta (coś w rodzaju białka kurzego jajka). Aż do miesiączki (menstruacji) jest nieprzejrzysta oraz gęsta. CHORA ma upławy, czyli wydostaje się z niej obfita wydzielina, powodująca świąd lub pieczenie oraz pozostawia na majtkach brzydko pachnące plamy. Obecność upławów wskazuje na stan zapalny pochwy lub zapalenie szyjki macicy lub choroby weneryczne a nawet r a k a. Jeśli masz upławy idź do ginekologa!!! Nieleczenie może doprowadzić do bezpłodności a w przypadku zmian nowotworowych do śmierci. Wystarczy na google poszukać. Poza tym, oczywistym jest, że skoro nie bawisz się z chłopakami w różne fajne zabawy, to ciąża ci nie grozi :O chyba, że jesteś wiatropylna :classic_cool:. Jesteś? :classic_cool: ;)

Gość BalonowaGuma
Ptfu, źle ci napisałam, upławy wskazują na chorobę. Jeśli nic ci nie dolega, masz zwykłą wydzielinę z pochwy. Mój błąd.

miałam taki mleczy. Ale jak zauważyłam już jest przezroczysty. Czyli dobrze :). Spróbuję się nie denerwować.. A czy są jakieś sposoby, żeby ten okres wywołać?[czy lepiej czekać spokojnie] no bo kurde.. nie wiem kiedy mam się go spodziewać.. Raczej nie mam bóli piersi, podbrzusza ani innych oznak że @ nadejdzie....