Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marcellka29

SWĘDZENIE skóry w ciąży - jakie leki można brać???

Polecane posty

Gość Marcellka29

Podejrzewam, że moge być w ciąży (pewności nie mam, test zrobię w sobotę), od 2 dni swędzi mnie skóra (nie stopy i dłonie), pojawiły się punktowo w różnych miejscach takie malusieńkie krostki czerwone, na 1 milimetr... Skóra mnie swędzi, nawet teraz zaczęło mnie swędzieć we włosach... Nie mam alergii, nie jadłam nic nowego, nie używałam nowych mydeł, proszków itp. Czy to może być jakiś objaw ciąży??? Jakie leki na swędzenie skóry Wy przyjmowałyście będąc w ciąży??? Czy w ciąży można pić wapno calcium???

Gość Marcellka29
prosze doradzcie coś!!!

swedzenie w ciazy jest od tego, ze w szybkim tepmie skora musi sie rozciagac - jesli to dopiero poczatek to raczej brzuch Ci nie rosnie - swedzenie to nie objaw ciazy

Gość Marcellka29
Ciąża jest stanem, w którym wiele układów i narządów ulega rozmaitym zmianom adaptacyjnym i hormonozależnym, a często również wtórnym do nich stanom chorobowym. Jednym z takich narządów jest skóra. * grudkowe zapalenie skóry ciężarnych (dermatitis papulosa gestationis) dermatoza, która może wystąpić w każdym okresie ciąży. Zmiany mają charakter drobnych, kilkumilimetrowych grudek krwotocznych, nie wykazują tendencji do grupowania się i powodują dość silny świąd. Lokalizacja zmian dotyczy tułowia i kończyn, czasami również twarzy. Wykwity utrzymują się ok. 10 dni, po czym ustępują z pozostawieniem przebarwień. Objawy ogólne nie występują. Nie stanowi ryzyka dla życia matki i płodu. I co Madzia na to poiwesz??? To znalazłam tutaj: http://www.rodzinko.pl/wszystko-o-ci-y/215-dermatozy-w-ci-y.html