jakajaka 0 Napisano Kwiecień 14, 2010 dziewczyny, powiedzcie mi do jasnej ciasnej, czemu przez stosowanie tabletek anty łapie sie grzybice? bo tak mi sie wydaje, ze to grzybica bo swedzi mnie wejscie do pochwy nie bralam zadnych antybiotyków ani nic, dbam o higiene a tu takie cos:O czytałam wlasnie o ząbkach czosnku, zeby wkładac sobie do pochwy ale czy to pomoze? nie chce zadnych lekarstw, globulek itp. czy przez stosowanie tego czosnku bedzie czuc jego "zapach" długo? i po jakim czasie przeszłoby mi to wszystko? z góry dziekuje za normalne wypowiedzi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość oljejeje Napisano Kwiecień 14, 2010 bo zmienia sie ph w pochwie przez tabletki, idz do lekarza, zadne domowe sposoby tego nie wylecz a jedynie moga zaleczyc na jakis czas a pozniej nawrót, byc moze globulki beda niezbedne albo jakies inne leki na to Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ciemnogród Napisano Kwiecień 14, 2010 bo czy mozna to nazwac inaczej?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jakajaka 0 Napisano Kwiecień 14, 2010 dziekuje bardzo za odpowiedz:) a prosze powiedz jeszcze, skonczylam w niedziele opakowanie i czekam na krwawienie z odstawienia i jeszcze nie dostałam, to czy jesli pojde do gina i przepisze mi te globulki czy jakies inne tabletki, to czy mozna je brac w czasie tego krwawienia? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość oljejeje Napisano Kwiecień 14, 2010 w czasie miesiaczki niestety nie powinno sie brac globulek, jesli zaczniesz brac przez krwawieniem to w dzien jak zaczniesz krwawic musisz odstawic globulki i po zakonczeniu krwawienia kontynuowac leczenie, a wogole leczenie grzybicy nie jest latwe i szybkie :/ chyba ze masz duzo szczescia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jakajaka 0 Napisano Kwiecień 14, 2010 dziekuje Ci oljejeje za normalna o dokladną odpowiedz:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość da się wytrzymać Napisano Kwiecień 15, 2010 zrób posiew i dbaj o to, aby pH w pochwie było odpowiednio kwaśne (łykaj lacibios femina, stosuj plyny z kwasem mlekowym, nie jedz za dużo slodyczy itp). dodatkowo noś bawełnianą, przewiewną bieliznę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość tylko nie stosuj czosnku...... Napisano Kwiecień 15, 2010 tylko czasem tego czosnku nie zastosuj bo możesz sobie krzywde zrobić!! fakt niektórym pomogła jak mają te grzybice cały czas i jakies okropne upławy , ale skoro ty nie masz jakiejś ogromnej smierdzącej wydzieliny, to tylko sobie flore i ścianki pochwy podrażnisz i dopiero będziesz miała problem!!!!!! jak już coś bez recepty to globulki propolisowe( tylko one też mogą uczulać - ale ja np mam sklonności do alergii i podrażnien, a te globulki mnie akurat nie podrażniają). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jakajaka 0 Napisano Kwiecień 15, 2010 dzieki dziewczyny za odpowiedz;) dzis byłam u gin ale przed wizyta dostalam krwawienia z odstawienia no i mnie nie zbadała pojde w przyszlym tyg powiedziala zebym podmywala sie rumiankiem na razie spytałam, czy to moze byc od tabletek anty bo tyle sie na forum naczytalam, ze to moze byc przez nie ale gin powiedziala ze to nie od tabletek i ze to prawdopodobnie tylko zapalenie jakies no ale zobaczy dopiero pozniej i mi powie dzieki raz jeszcze;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Jabluskozielone Napisano Kwiecień 16, 2010 No bo to nie ze od tabletek sie dostaje tylko tabletki anty sprzyjaja infekcjom i tyle, na pewno maja mniejszy wplyw niz antybiotyki. Ale i tak polecal lykac probiotyki doustne na PH przy hormonach. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach