Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gf13gf3gf2f

co wy na to?

Polecane posty

Gość gf13gf3gf2f

Jestem 28 letnim, wykształconym politologiem, typowym przedstawicielem elektoratu Platformy Obywatelskiej. Zanim propozycja pochowania prezydenta była ogłoszona w środkach masowego przekazu, uważałem, że Wawel jest miejscem, w którym historia katyńska powinna zakończyć swój ziemski byt. Nie rozumiem zarzutów, o braku odpowiednich zasług wobec Polski , czy też wad nieżyjącego prezydenta. Wiele osób spoczywających na Wawelu ma, delikatnie mówiąc kontrowersyjne życiorysy. Wielu Polaków pod słowem Król , ukrywa przywódcę doskonałego , podczas gdy wielu z nich robiło rzeczy nie przynoszące im chwały , ukrywało swoje słabości. Generał Sikorski , pomimo swojej wielkości dokonywał rzeczy wysoce niedemokratycznych, jak chociażby przetrzymywanie kilkuset polskich oficerów na jednej ze szkockich wysp, na podstawie tylko i wyłącznie swojej woli. Moim zdaniem przywódca, który ma moralne prawo spocząć w grobowcach na Wawelu powinien spełnić kilka zasadniczych elementów. Powinien być patriotą, powinien pokazać swoją odwagę, a także za jego pośrednictwem powinna dokonać się rzecz przełomowa. Prezydent Kaczyński , niewątpliwie był patriotą, swoją odwagę pokazał nie tylko działając w solidarnościowym podziemiu, ale także podczas swojej działalności podczas konfliktu w Gruzji, a rzecz przełomowa dokonuje się na naszych oczach. Dzisiejszy prezydent jest ówczesnym królem. Ze swoimi wszystkimi ułomnościami, błędami, ale przede wszystkim ze swoim patriotyzmem , siłą i męstwem. Krzysztof T. Bugajski

Gość cała w chmurach
W takim razie jeśli Kaczyński to Kaczorowski też , potem może jeszcze Lech Wałęsa , Ja szanuje Pana Prezydenta a Panią Marię Kaczyńską jeszcze bardziej, ale jak dla mnie Wawel to nie miejsce dla tego prezydenta.