Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość golden flower

Problemy z porannym wstawaniem

Polecane posty

Gość golden flower

Otóż moim problemem jest to że nie potrafię rano wstać z łóżka. Czuję się tak zmęczona po przebudzeniu jakbym tydzień nie spała! Nie zależnie od tego czy położę się wieczorem o 20, 22 czy po północy nigdy nie jestem wyspana. Nawet gdy mam wstać w niedzielę i wiem że przecież nie muszę wstawać rano to jestem niewyspana :( to jakaś paranoja. Tak poza tym moje życie jest normalne jak każde inne, od pon-pt pracuję w biurze - chodzę do pracy na 8 rano, dojeżdżam 10km samochodem więc spokojnie by wystarczało jak bym wstawała o 7 rano, odżywiam się przeciętnie, jem warzywa owoce, kasze, itp ale zjem czasem czekoladę itp :) nie pijam alkoholu, raczej nie imprezuję chyba że jest wielka okazja. Jestem singielką, mieszkam z rodzicami. Czy ktoś ma tak jak ja? Już jestem wymęczona tą sytuacją, nie potrafię po prostu wstać i iść do pracy! :O najgorsze są weekendy mimo że mogę spać ile chcę to i tak jak już się obudzę to jestem niewyspana (niezależnie czy to jest 8 czy 10 rano :O) Pomóżcie!

Gość golden flower
dodam że nie piję kawy

Gość zonia30
ja mam to samo, tyle ze u mnie jest to objaw choroby. Może pogadaj ze swoim rodzinnym? zrób morfologię, mocz. Pamiętaj by nie jeść nic na noc, wietrz pokój .

Gość alissssesasa
Też tak mam, ale u mnie to normalne. Ja jestem wyspana jak się położę o 2-3 rano i wstanę ok. 10, to są godziny "zaprogramowane" w moim organiźmie. Jak mam wstać około 7 czy 6 rano to nawet jakbym spała 12 h to będę nie do życia (w "moim okienku"wystarcza mi i 6 godzin snu). Mam zespól opóźnionej fazy snu :D :http://pl.wikipedia.org/wiki/Zesp%C3%B3%C5%82_op%C3%B3%C5%BAnionej_fazy_snu

Gość alissssesasa
Aha, weekendowe problemy biorą się z ogólnego zaburzenia rytmu dobowego -jak masz w tygodniu rozregulowane i niedopasowane do potrzeb to w dwa dni nie "nadrobisz"...