Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

aganicka

przepajanie wodą w nocy ...

Polecane posty

Witam, moja córka skończyła właśnie 3 miesiące, w nocy budzi się 2 razy ok 24:00 - 1:00 i 4:00 - 5:00, cieszę się ze tylko dwa :) , rozmawiałam dziś ze swoją sąsiadką a ona mi powiedziała że powinnam dziecku w nocy dawać wodę przegotowaną tylko a nie mleko to się nauczy przesypiać całe noce (przynajmniej ona tak robiła ze swoimi dziećmi), myślałam o tym i sama nie wiem, pamiętam że mój młodszy brat bardzo długo dostawał w nocy mleko a potem już kaszę manną na mleku (jak już by większy to jadł przez sen i tylko butle rozrzucał po łóżku :D ) może macie doświadczenia w tej kwestii i podzielicie się nimi ze mną :) z góry dziękuję za normalne odpowiedzi ;)

Gość bozezez
ale 3 miesieczne dziecko potrzebuje jeszcze karmienia w nocy mozesz tak robic jak bezdie miec polroku bo wtedy nie musi jesc w nocy ale teraz jest za wczesnie moim zdaniem

Gość ja mysle, ze to jeszcze za
wczesnie na takie przepajanie. Jak mala bedzie miala 5-6 miesiecy to ok, ale teraz jeszcze odradzam.

Gość bozezez
moj synek tez sie tam budzil jak mial 3 miesiace i dostawal o 21 mleko i 4-5 wczesniej sie budzil o polnocy na mleko.jesli sie budzi to jest glodna teraz bym dawala jeszzce a od 6miesiaca jak dostanie inne posilki to mozesz wode dac jesli nadal sie bedzie budzic ladne imie tez mam na imie magda

Gość gosijka
dokladnie, ja dopiero jak moj syn mial 5 miesiecy to zaczelam w nocy wprowadzac wode zamiast mleka, ale to bylo spowodowane moja praca, nie moglam pracowac i budzic sie w nocy do dziecka :/

witaj pierwszy raz słyszę żeby w nocy podawać wodę , mój starszy synek teraz ma 9 latek od początku był na mleku modyfikowanym i również w nocy mu to mleczko podawałam, teraz mój drugi synuś ma 4 miesiace karmię go piersią ,wodę to poddawałam starszemu jak miał tak około 4miesiące (woda z glukozą jak miał czkawkę)

Gość ja mysle, ze to jeszcze za
eva - po co podawalas wode z glukoza? Jesli juz to zwykla przegotowana wode sie podaje, ale pewnie wtedy bylo inaczej, w koncu troche lat minelo.

mi też się wydaje że to za wcześnie ale kobitka trójkę dzieci ma więc postanowiłam się zapytać tutaj, a nie od razu podważać jej zdanie, każdy wychowuje dzieci jak uważa za stosowne, dlatego nie krytykuję zwłaszcza że ma dużo dłuższy staż jako mama :)

no tak to bylo troszkę latek temu teraz temu młodszemu podaję tylko pierś ;a imię Madzia śliczne

Dziecko 3 miesięczne powinno dostawać melko w nocy a nie wodę, na wodę jest zdecydowanie za małe. Czasami matki cieszą się ze ich dzieci 2-3miesięczne przesypiją całe noce, nie zdają sobie sprawy z tego że dziecku spada poziom cukru we krwi, jak sie ni obudzi na karmienie to z powodyu niskiego poziomu jest jeszcze bardziej senne, co moze byc niebezpieczne dla maleństwa. 3 miesieczne dziecko powinno jest co 3-4godziny w nocy.

moja Niunia jak miała żółtaczkę to mogła spać cały czas i ponad 6 godzin !! ja ją budziłam na jedzenie i dostawałam burę typu " po co ją budzisz ?!?! jak zgłodnieje to sama się obudzi, stoisz nad nią z zegarkiem i nie dajesz się wyspać ..." itp itd ale budziłam co 3-4 godziny później położna mi powiedziała że bardzo dobrze że budziłam, bo tak jak koleżanka wyżej napisała, dziecku spada cukier, robi się senne, dłużej śpi nie ma siły, mało je i koło się zamyka, je coraz mniej a śpi coraz więcej

Aganicka dokładnie tak. Moja córcia też miała żółtaczkę, była naświetlana,. Spała i spała , budziłam Ją na karmienie. Potem położne budziły, była strasznie ospała. Dziś ma 7 miesięcy i jest tak do cyca przyzwyczajona ze w nocy budzi się nawet 3 razy. Dziś pediatra się smiała ze powinna juz 6 godzi spać, a córka spi najwyżej 4,5 do 5 potem musi byc cycek:). Nie wyobrażam sobie ze miałabym dac Jej wody w nocy zamiast piersi. Jęzeli potrzebuje to będzie dostawała, sama zdecyduje kiedy nie bedzie chciała to się nie będzie budziła.

Gość fajna babka wspolczuje
tak czestego wstawania do tak duzej dziewczynki...

Dla mnie nie jest to problem, żaden. Córka spi obok w swoim łóżeczku, jak się budzi biorę Ją do nas do łóżka, przytula się do piersi i po 10 min jest juz u siebie w łóżeczku:) Czasami potrafi obudzić sie o 4 nad ranem i zasnąc o 6 ;)