Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

cukierkowa

proszę o pomoc - wypowiedzenie

Polecane posty

Witam!!! Piszę w sprawie wypowiedzenia pracy, które chcę złożyć w swojej firmie. Umowę mam od pazdziernika na 2 lata. od 1 kwietnia zostaly zmienione warunki pracy, przeszłam na 3/4 etatu. Okres wypowiedzenia to 2 tygodnie. Proszę mi powiedziec czy taki sam okres wypowiedzenia obowiązuje przy umowie na 3/4 etatu i czy jest jaskakolwiek mozliwość załatwienia wypowiedzenia w trybie natychmiastowym? Pozdrawiam i serdecznie dziekuję za pomoc

Gość kakaduu
część etatu jest bez znaczenia o okresie wypowiedzenia decyduje czas na jaki umowa została zawarta. W tym wypadku to 2 tygodnie, ale zawsze można wystąpić o rozwiązanie umowy o pracę za tzw "porozumieniem stron", jeżeli szef jest ok, to dogadujecie się i możesz odejść z dnia na dzień :-)

Aha rozumiem.... Nie wiem czy to wchodzi w grę w ogóle to porozumienie stron...bo ja mam kierowniczkę ale nad nia jest cała firma i pewnie sobie nie beda chcieli pozwolic na stratę pracownika i brak nowego zanim kogoś znajdą... Dziekuję raz jeszcze...

Gość kakaduu
spróbuj to napisać na piśmie, że zwracasz się z prośbą o rozwiązanie umowy za porozumieniem stron - wtedy muszą Ci coś kulturalnie odpowiedzieć na piśmie i skieruj to do zarządu, a nie do kierowniczki. Powodzenia. Jak by się nie udało i wypowiesz z terminem 2 tygodniowym, pamiętaj że liczy się od soboty, tzn, jeśli wypowiedzenie złożysz we wtorek, do dopiero od soboty zaczynają się, liczyć te 2 tygodnie.