Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Crayola

ODCHUDZANIE BEZ REZULTATÓW?!

Polecane posty

Gość Crayola

No dobrze, od 1 kwietnia postanowiłam się odchudzać. Ograniczyłam słodycze, jem dużo owoców i warzyw, wszędzie chodzę na pieszo albo jeżdze na rowerze, chodze na spinning, robie co wieczór brzuszki... Dzisiaj mija 2 tydzień więc postanowiłam się zwazyc. I co? I NADAL ta sama waga. Idealnie ta sama. Co to grama. Co robie nie tak?

Gość Crayola
Właściwie to rzeczywiście o kaloryczności owoców nie pomyślałam... dziękuję za radę :)

A poza tym napisałaś, że ograniczyłaś słodycze. Na diecie nie ogranicza się słodyczy, tylko się je całkowicie eliminuje!!! Nie je się ich w ogóle. Kolacja przed 18, ale tylko lekka, np. sam jogurt, albo jablko. Tylko w ten sposób schudniesz.

Gość Crayola
Ograniczenie słodyczy to z mojej strony na prawdę duże poświęcenie... Wcześniej jadłam ich baaardzo dużo.

Ja jestem na diecie teraz, więc mogę ci napisać mój przykładowy jadłospis :) Śniadanie: dwie kromki ciemnego chleba z czymś tam, np. z pomidorem II śniadanie: nic, albo jabłko, zależy od głodu Obiad: jakiś kurczak i sałatka (nie jem w ogóle ziemniaków i ograniczyłam makaron) Kolacja: jogurt + jabłko Poza tym piję mnóstwo zielonej herbaty i wody, nie piję w ogóle soków i kawy/herbaty posłodzonej. Chudnę 1 kg tygodniowo :)

Gość Crayola
Przyznam, że chyba będę w stanie się poprawić i odstawić te kaloryczne cholerstwa, które psują mi dietę :) A chleb nie jest kaloryczny? Bo na jednym forum czytam, ze jest, na drugim, ze nie...

Chleb biały jest kaloryczny, ciemny już mniej. Ja niestety nie umiem zjeść śniadania bez chleba, nie jestem w stanie się niczym innym rano najeść :O Ale za to w ciągu dnia już go nie jem.

Gość Crayola
Hm, w takim razie może zaczne jeść solidniejsze śniadania, bo do tej pory był to zazwyczaj jakiś jogurcik, po którym dopadał mnie wilczy głód i zjadałam co miałam pod ręką.

I to jest podstawowy błąd na diecie... Śniadanie trzeba jeść porządne, bo inaczej w ciągu dnia brakuje energii i je się różne przekąski. Ja na diecie mam taką zasadę: Śniadanie królewskie Obiad książęcy Kolacja biedaka

Gość Crayola
I według tej zasady będę od dzisiaj prowadzić dietę. Mam nadzieje, że wreszcie wcisnę się w ukochaną spódnicę :)