Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miieszczuch od urodzenia

Kogo PiS wystawi do wyborow ?

Polecane posty

jak sadzicie ?

Gość PiS nie ma wielkigo wyboru
albo Jaro albo Ziobro

Gość meszugene
Srebrny medal za zasługi dla obronności dostał od szefa MON pilot kpt. Grzegorz Pietruczuk, który nie wykonał rozkazu prezydenta Kaczyńskiego w drodze do Tbilisi Stasiak: Order dla pilota - to jest śmieszne "Daily Telegraph": Odznaczenie MON dla pilota afrontem dla prezydenta - Pilot właśnie wyszedł z depresji - powiedział wczoraj Bogdan Klich w Radiu ZET. Szef MON odznaczył go za "przestrzeganie procedur i poczucie odpowiedzialności za bezpieczeństwo czterech prezydentów na pokładzie". Chodzi o lot 12 sierpnia prezydenckim tu 154 do Gruzji, kilka dni po wybuchu konfliktu między Gruzją i Rosją. Lech Kaczyński leciał z misją wsparcia prezydenta Gruzji Micheila Sakaaszwilego razem z prezydentami Estonii, Litwy i Łotwy. W Symferpolu dosiadł się prezydent Ukrainy. Planowo samolot miał lądować w Azerbejdżanie, w Ganji. Ale szef BBN Władysław Stasiak i szef gabinetu prezydenta RP Maciej Łopiński poprosili pilota o rozważenie lądowania w Tbilisi. Pilot skontaktował się z dowódcą swojego pułku płk. Andrzejem Pietrzakiem. Dostał rozkaz, by lecieć zgodnie z planem. - Na podstawie posiadanej wiedzy na temat sytuacji w Gruzji uznałem, że lot do Tbilisi będzie zbyt niebezpieczny dla prezydentów i pozostałych pasażerów (w sumie 74 osoby) - napisał pilot w meldunku dla szefa MON. Podał dziewięć przyczyn odmowy lądowania w stolicy Gruzji, m.in.: musiałby lecieć nad rejonem konfliktu zbrojnego, nie miał wiedzy o stanie lotniska w Tbilisi po jego zbombardowaniu, było zagrożenie ze strony gruzińskiej, która nie wiedziała o przylocie polskiego samolotu, tu 154 nie jest przystosowany do latania w strefie konfliktu zbrojnego. Płk Pietruczuk poinformował o swojej decyzji Stasiaka i Łopińskiego. - Po tym pan prezydent przyszedł do kabiny pilotów i osobiście jako zwierzchnik sił zbrojnych polecił mi lecieć do Tbilisi - pisze w meldunku pilot. Wcześniej najbliżsi współpracownicy prezydenta, np. Adam Bielan, twierdzili, że Kaczyński nie kontaktował się z pilotem. A prezydent w wywiadzie dla Polskiego Radia twierdził: - Ja nie wydawałem rozkazu, ja tylko wydałem polecenia różnym dużo wyższym niż pilot oficerom Wojska Polskiego. I oni zrealizowali moje polecenia i wydali pilotowi rozkaz na piśmie. I pilot nie usłuchał. Kaczyński jeszcze w czasie lotu mówił dziennikarzom, że "jeśli ktoś decyduje się być oficerem, to nie powinien być lękliwy". Po wylądowaniu w Azerbejdżanie zapowiedział, że "po powrocie do kraju wprowadzimy porządek w tej sprawie". Ale szef BBN przyznał potem, że pilot miał formalnie prawo do podjęcia takiej decyzji.

Gość upssss
Pis niech się na podpalony stos położy i odejdzie w zaświaty nie ma co szukać w kraju!!! na sybir!

tez tak sadze, bo w sumie elita pisu juz nie istnieje :o lubie z PiS-u Tadeusza Cymanskiego :)

Gość upssss
ja sie powieszę jak wygra ale tez tak myślę ten gnój do wszystkiego zdolny szuja komunistyczna

Gość do wyjątkowego
Jestem pewien, że Jarek nie wystartuje. Po pierwsze jest chyba za bardzo rozbity psychicznie. Po drugie prezydent to nie stanowisko dla niego. Jaro jest fighterem i świetnie się znajduje w ogniu walki politycznej.

Nie wydaje mi sie,ze Jarek wystartuje ....psychicznie nie podniesie sie po takim ciosie, po takiej stracie ...gdzie bedzie mial glowe do kandydowania ???? :o no i bez Pani Prezydentowej obok chyba by sie zle czul :(

a czemu to PIS ma sie podpalac ? zeby zostalo tylko PO dziekuje postoje wystarczy ze premier to dziecko volksdeutsch -ow !

Gość dziecko kogo
????

Gość zwykły koleś...
ania64: Kretynko skończona. Rodzice Tuska musieliby podpisać volksliste w wieku kilku lat. Nie wypowiadaj się o rzeczach, o których nie masz pojęcia.

nie wiem czy Jarek sie pozbiera czy nie, ale jak chca marzyc o przeciwstawieniu sie proniemieckiej PO, to jest to jedyna kandydatura - Jarek wygrywa wybory na 1000% Ziobro tez sie nada,ale wygrana nie jest juz taka pewna nikt inny raczej nie da rady

Gość meszugene
Srebrny medal za zasługi dla obronności dostał od szefa MON pilot kpt. Grzegorz Pietruczuk, który nie wykonał rozkazu prezydenta Kaczyńskiego w drodze do Tbilisi Stasiak: Order dla pilota - to jest śmieszne "Daily Telegraph": Odznaczenie MON dla pilota afrontem dla prezydenta - Pilot właśnie wyszedł z depresji - powiedział wczoraj Bogdan Klich w Radiu ZET. Szef MON odznaczył go za "przestrzeganie procedur i poczucie odpowiedzialności za bezpieczeństwo czterech prezydentów na pokładzie". Chodzi o lot 12 sierpnia prezydenckim tu 154 do Gruzji, kilka dni po wybuchu konfliktu między Gruzją i Rosją. Lech Kaczyński leciał z misją wsparcia prezydenta Gruzji Micheila Sakaaszwilego razem z prezydentami Estonii, Litwy i Łotwy. W Symferpolu dosiadł się prezydent Ukrainy. Planowo samolot miał lądować w Azerbejdżanie, w Ganji. Ale szef BBN Władysław Stasiak i szef gabinetu prezydenta RP Maciej Łopiński poprosili pilota o rozważenie lądowania w Tbilisi. Pilot skontaktował się z dowódcą swojego pułku płk. Andrzejem Pietrzakiem. Dostał rozkaz, by lecieć zgodnie z planem. - Na podstawie posiadanej wiedzy na temat sytuacji w Gruzji uznałem, że lot do Tbilisi będzie zbyt niebezpieczny dla prezydentów i pozostałych pasażerów (w sumie 74 osoby) - napisał pilot w meldunku dla szefa MON. Podał dziewięć przyczyn odmowy lądowania w stolicy Gruzji, m.in.: musiałby lecieć nad rejonem konfliktu zbrojnego, nie miał wiedzy o stanie lotniska w Tbilisi po jego zbombardowaniu, było zagrożenie ze strony gruzińskiej, która nie wiedziała o przylocie polskiego samolotu, tu 154 nie jest przystosowany do latania w strefie konfliktu zbrojnego. Płk Pietruczuk poinformował o swojej decyzji Stasiaka i Łopińskiego. - Po tym pan prezydent przyszedł do kabiny pilotów i osobiście jako zwierzchnik sił zbrojnych polecił mi lecieć do Tbilisi - pisze w meldunku pilot. Wcześniej najbliżsi współpracownicy prezydenta, np. Adam Bielan, twierdzili, że Kaczyński nie kontaktował się z pilotem. A prezydent w wywiadzie dla Polskiego Radia twierdził: - Ja nie wydawałem rozkazu, ja tylko wydałem polecenia różnym dużo wyższym niż pilot oficerom Wojska Polskiego. I oni zrealizowali moje polecenia i wydali pilotowi rozkaz na piśmie. I pilot nie usłuchał. Kaczyński jeszcze w czasie lotu mówił dziennikarzom, że "jeśli ktoś decyduje się być oficerem, to nie powinien być lękliwy". Po wylądowaniu w Azerbejdżanie zapowiedział, że "po powrocie do kraju wprowadzimy porządek w tej sprawie". Ale szef BBN przyznał potem, że pilot miał formalnie prawo do podjęcia takiej decyzji.

Gość do wyjątkowego
Myślę, że Ziobro ma nawet większe szanse niż Jarek. Ma on poparcie nawet poza elektoratem PISu, czego raczej nie można powiedzieć o Jarku. Jeśli zdecyduje się startować ma spore szanse, zwłaszcza biorąc pod uwagę nastroje po tragedii.

odnośnie kretynki pół Polski wie ze Tusk !!! cytujemy "Nazwisko Tusk, jest nazwiskiem bełchatowskich Żydów, którzy przesniesli się na Kaszuby na początku XX wieku oraz po II wojnie światowej. 50 osób o tym nazwisku było osadzonych w Getto w Łodzi. Donald Tusk, formalnie jest potomkiem folksdeutschy (każde z czwarga dziadków podpisało VL), zaś etnicznie Żydem prowinencji germańskiej lgnącym do Niemieckiego Kręgu Kulturowego Wy nazywacie mojego Prezydenta Kaczorem nie widząc jego zasług wiec czemu sie oburzasz ze odpłacam pięknym za nadobne ? polityka

a odnośnie pytania Ziobro nie ma żony ;( wiec mialobybyc bez 1 Damy?

dla równowagi w kraju skoro rząd jest z PO Prezydent powinien byc z Prawicy

Gość samugolll
Tu właśsnie pojawia się proble bo PiS nie ma kandydata. Niestety demokracja to taki głupi system w którym wygrywają nie najlepsi a ci z największym poparciem. Wątpie czy J. Kaczyński lub Ziobro mają jakieś szanse

pieprzyc 1 Dame, PiS musi miec prezydenta BO INACZEJ KURRRWA ZGINIEMY!!! Tusk sprzeda wszystko do NIEMIEC!!!!!!!!!!!!

mocne osoby w PiSie to: Jarek Adam BIelan Kaminski Cymanski Pawel Kowal (wspolczulam mu tego transportu z trumna Pani Prezydentowej :( ) i stawialam na Putre, ale niestety odszedl :( w zasadzie nie ma pewnego kandydata, ktory dalby rade powalczyc o fotel prezydenta. Zauwazylam, ze Pan marszalek Komorowski juz sie bardzo rozgoscil na tym miejscu i chyba tam pozostanie ....

pomysl z Wawelem moze byc Kurskiego :(

jestem szowinistka rasistka troche tez za dlugo mieszkalam w uk a wracajac do tematu PIS musi miec kandydata niech Ziobro mówi ze jest zareczony z Patrycja i może przejdzie :) a na Komorowskiego patrzec tez nie moge ale jaka ma piękną żone zobaczcie sobie :p