Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jaioni

kto uwaza ze wawel to zla decyzja ,ale skoro juz jest

Polecane posty

Gość matacz
karola 47 lat , pasuje ... Tu nie chodzi o to , a o to ze wszyscy wiedzieli jakie to jest lotnisko , wiedzieli ze prawie codzienne jest tam mgła , ze nie ma standardów europejskich , a zwykłe radio latarnie - to wszystko było wiadomo na miesiac , dzien przed wylotem , to jak nazwiesz kogoś kto sie pcha na takie lotnisko samolotem tupolew w taka pogodę ? kto ma ostatnie zdanie ? kto powinien zadn]bac o bezpieczenstwo miedzy innymi innych ? w tym 96 osób ? i wreszcie kto odpowiada - pilot ? pilot nie mial szans na wyladowanie na tym lotnisku - ty sledzisz w ogole wiadomosci ?

Gość karrola
Powiem wam, ze ja uważam, że wawel już dawno temu powinien być zamknięty na jakiekolwiek pochówki, ale stało się tak a nie inaczej i pokornie pochylmy głowy.

Gość matacz
nastepne - pokornie glowe pochylic chce ... nosz kurcze !! to wlasnie polacy banda głupich (choc nie wszyscy) dajacych sie omotac i manipulowac , bo to sie dzieje i terazz nami .

Gość matacz
Na Wawelu powinno sie "chowac" ludzi kiedy ich zasługi są powszechnie uznane pzrez naród , jesli kaczynski by sie takim okazał w przyszlosci , to jak juz tu ktoś pisał, co za problem go tam przenieś za 50 -100 lat powiedzmy

Gość karrola
MATACZ!!! "Tu nie chodzi o to , a o to ze wszyscy wiedzieli jakie to jest lotnisko , wiedzieli ze prawie codzienne jest tam mgła , ze nie ma standardów europejskich , a zwykłe radio latarnie - to wszystko było wiadomo na miesiac , dzien przed wylotem " Tusk tez tam lądował, fakt, że nie tupolewem ale jednak i co???!!! Po co te durne argumenty, po co?

Gość matacz
Bo tak... to i Wajda powinien spoczac w tym miejscu

Gość matacz
Karola - zabijasz mnie ..... nosz wlasnie pisze ! o tym a ty mi z tuskiem wyjezdzasz ? nic nie rozumiesz , czy co ?

Gość karrola
Widzisz Matacz, tacy jak ja uważam, że to wy dajecie sobą manipulować, i wy na odwrót uważacie. Koło się zamyka. Na tym polega demokracja i ja szanuję nawet takie wasze słowa. Ale nie uszanuję nidgy ostentacyjnych protestów, które mają miejsce. To jest wielki wstyd

Gość matacz
Demokracja jest dla ludzi madrych , a nie dla bandy idiotów która trzeba za ryj mocno trzymać , jeszcze nie wczoraj i nie dzis i nie jutro - w przyszłosci tak - demokracja ! i mam nadzieje ze rozumiesz o co mi chodzi

Gość karrola
"Karola - zabijasz mnie ..... nosz wlasnie pisze ! o tym a ty mi z tuskiem wyjezdzasz ? nic nie rozumiesz , czy co ?" Matacz przykro mi to stwierdzać ale okazało się, że masz małe pojecie o wielu sprawach

Gość matacz
Dziwisz ... zrobił to co musiał zrobic zobacz co sie dzieje do dzis 8 godzin stania w kolejce by pozegnac wodza narodu same mochery , nieswiadoma młodzierz , ale i ludzie zegnajacy prezydenta samego w sobie , a nie lecha

Gość karrola
"Demokracja jest dla ludzi madrych , a nie dla bandy idiotów która trzeba za ryj mocno trzymać , jeszcze nie wczoraj i nie dzis i nie jutro - w przyszłosci tak - demokracja ! i mam nadzieje ze rozumiesz o co mi chodzi " Matacz rozumiem ale chyba wiesz, że zawsze i wszędize bedzie tak, że ktoś się z czymś zgadza, a ktoś nie i zawsze będą spory. ZAWSZE!!!

Gość matacz
Tak oczywiscie , ale procentowy udział ludzi madrych nad głupimi musi byc porazajacy , a u nas jest odwrotnie

Co zescie sie tak uczepili tego ladowania i zlej pogody,rosjanie oficjalnie sie przyznali,ze oni tez czuja sie winni tej katastrofie,w obawie przed pomowieniami,ze nie pozwolili ladowac trzy dni wczesniej premierowi a odmowili prezydentowi,dlatego nie zamkneli lotniska,dlatego tylko proponowali pilotom ladowanie na innym lotnisku ale Ci odmowili. Dajcie spokoj,po co Wam ta nerwowka od rana.

Gość karrola
Myślę, że jest odwrotnie.

Gość matacz
u nas wystarczy ze stawajacy do wyborów stanie pod budką z piwem postawi piwo ludziom tam stojacym i juz ma elektorat . Doskonałym przykładem jest tu radio maryja i to co robi Rydzyk

Gość karrola
"Tak oczywiscie , ale procentowy udział ludzi madrych nad głupimi musi byc porazajacy , a u nas jest odwrotnie " Myślę jednak, że nie jest tak źle jak piszesz.

Gość karrola
No jeśli chodzi o radio maryja i rydzyka to w pełni się z tobą zgadzam ale zauważ, że głownie mówi się o tym co złe i co nas oburza i to nam zostaje w pamięci. Mało pokazywane jest to co właściwe. Jesteśmy póki co narodem pieniaczy i poszukujemy tylko wad a nie zalet

Gość karrola
Satyn ciebie celowo olewam bo dla ciebie nigdy nie bedzie dobrego argumentu.

Gość matacz
niczego nie odmówili !!! jak sie nie znasz to nie pisz bzdur ! piloci zostali poinformowani o pogodzie , wierza zalecała ZALECAŁA !!! TO SŁOWO KLUCZOWE a nie nakazywała ! procedury są jasne , próba podejscia i ewentualnie wypad ! ale tu przy próbie podejscia , zeszli za nisko , po co ? by miec kontakt wzrokowy z ziemia i oto skutki

Gość karrola
Matacz mam nadzieję że to nie do mnie. Ja nie zaprzeczałam że nie pilot nie został poinformowany o warunkach!!!!

Gość matacz
piloci nasi podejmują ryzyko , a ono sie wywodzi z dzialan wczesniejszych prezydenta .Skoro tam nakazywał pilotowi a ten odmówił tu napewno by nie idmówił gdyby kazał leciec na zalecany minsk . ale nie !!! wazniejszy KATYN i by tam byc

Gość karrola
I równiez słyszałam, ze pilot otrzymał zalecenia żeby lądował gdzie indziej.

Gość karrola
Dyskusja na temat tego kto jest winien tragedii nie ma sensu. Czynnik ludzi równiez jest brany po uwagę przyczyny tej katastrofy i ja o tym wiem więc nie rozumiem dlaczego mnie atakujesz.

Gość ewdd
w Poznaniu nie bylo zadnych protestow. Poznaniowi jest to obojetne, dla nas mozna ich pochowac na wzgorzu sw Wojciecha jak Krakow nie chce na Wawelu!

Gość ktoś coś
"Przed przylotem samolotów Putina i Tuska, kilka dni wcześniej na lotnisku w Smoleńsku zamontowano urządzenia umożliwiające naprowadzanie samolotu z wieży. Ich lądowanie było w pełni bezpieczne! Po wizycie dwóch Premierów aparaturę wywieziono! Nie zainstalowano jej przed przylotem polskiej delegacji z Prezydentem RP na czele. Putin nie miał za co lubić Lecha Kaczyńskiego! Pamiętał mu Gruzję. W obronie małego państewka stanęły Polska i Ukraina oraz Litwa, Estonia, Łotwa. Czterech Prezydentów i jeden Premier przylecieli do napadniętej przez Rosję Gruzji. Rola Lecha Kaczyńskiego - Prezydenta Rzeczpospolitej w tym akcie solidarności była jasna! My Polacy byliśmy dumni z naszego Prezydenta! Być może Putin pomyślał tak: niech przyjeżdża, może się rozbije! Innego wytłumaczenia braku odpowiedniej aparatury na lotnisku nie ma. Nie mam na razie wystarczających podstaw by sądzić, że uznał, iż nie będzie ona potrzebna bo i tak się rozbiją. Polski MSZ podlega Tuskowi jako szefowi Rządu. Winien Sikorski zlecić swoim podwładnym sprawdzenie stanu przygotowań strony rosyjskiej! Ale Tuskowi na tym nie zależało, wprost przeciwnie. Minister Spraw Zagranicznych podczas kampanii w prawyborach mówił o Lechu Kaczyńskim jako o byłym Prezydencie! W procesie karnym zawsze podejrzanym jest ten, kto uzyskuje korzyść! Teraz PO nawet nie czekając na pochówek „dorzyna watahę. Pracownik Ambasady Polskiej w Estonii w rozmowie z obywatelem tego państwa, który przyszedł z kondolencjami na pytanie i co teraz będzie z Polską - odpowiedział, że teraz będzie w Polsce lepiej, spokojniej, nie będzie tej szarpaniny z aferami, napaści i obwinień. Estończyk był przerażony wypowiedzią pracownika Ambasady Polskiej! Treść tej rozmowy natychmiast mi przekazał. Tak więc dwaj przyjaciele Putin i Tusk na oczach całego świata padli sobie w lesie katyńsko-smoleńskim w objęcia! Śledztwo powinna prowadzić międzynarodowa komisja. Zginęli wszyscy najwyźsi dowódcy dużego państwa NATO! Dorżnięto w sensie dosłownym „watahę i wyrżnięto polską inteligencję do trzeciego pokolenia, jak uczyli towarzysze Lenin, Stalin i Beria! Zginęli synowie i wnukowie rozstrzelanych polskich oficerów w Katyniu. TEJ ZBRODNI ZAPOMNIEĆ NIE WOLNO!"