Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wiktoria2342

zapomogi dla rodzin ofiar paranoja

Polecane posty

Gość male dzieci maja isc do roboty
bo ich ojciec zginal??? Poza tym jak mezczyzna odpowiednio zarabia (a politycy zarabiali duzo) to kobieta moze przeciez zostac w domu, zwlaszcza jak ma 8 dzieci!! Kiedys kobiety w ogole nie pracowaly... Teraz powinna dostac emeryture po mezu i do nie z łaski, tylko z urzedu i tyle. No a ta zapomoga to troche tak na otarcie lez...

Gość banko-
jeszcze nic nikt nie dostał - a ciebie już jad zżera - już ich podliczylaś , zsumowałaś - już ci zazdrość wątrobę rozwala . szkoda mi ciebie . ale gadu - gadu - a ja do pracy musże iść - zarabiać forsę ,zeby pozniej takie pustaczki mogly mi zazdrościć . przyjemnego dnia przed kompem

Gość Ona123456789
Trochę racji ma autorka. Zobaczycie jak nas po kieszeni pociągnie ta cała katastrofa. I renty pojackie niektórym zabiorą. To to akurat się należy. Zabrać te renty. Ale przez katastrofę i te wielkie renty i zapomogi to zwykli ludzie mogą nie mieć co jeść. Już wy się nie bójcie. Rząd zadba o zwrócenie całej kwoty jaką dostały rodziny ofiar.

Gość fwkwkwkwk
ale gornik nie zapewnial az takiego statusu zyciowego jak ci co zgineli w katastrofie. ojciec im umarl w trakcie wykonywania obowiazkow panstwowych.. skoro tak, to teraz nalezy im sie kasa. mogl nie pracowac gdzie pracuje i wtedy by nie zginął.

Gość dzeeezaqxxxxxxx
wiecie co ja pracuje , jestem pos tudiach ale gdyby mojemu mezowi sie cos stalo to nei wiem jakie grosze bym dostala a faktycznei dopominanie sie o kase czy pochowek an Wawelu to nei ejst normalne w chwialch zaloby wiecznei o kase tym politykom chodzilo i dlaje chodzi a Putra przypuszczam ze mial jakas super polise i wszystkie dzieci dostana mega renty a ze jego zoneczk do roboty sie nei garnela sorry czas dupe ruszyc ja mam trojke dzieic i musze pracowac

Gość jak sadze wiktorio
TY wszystkich bliskich ,,masz w domu" (zyja)? Obys nigdy sie nie dowiedziala jakie bzdury tu wypisujesz.

Gość dzeeezaqxxxxxxx
ludzie tu nei chodzi o zazdrosc tylko o wypierdalnie panstwowoych pieniedzy politycy sobie krzywdy nei zrobia zauwazcie ze jak ktos jest w politycze to jzu rodzina zawsze na 4 lapy spadnie

Gość Ona123456789
Moja kuzynka ma 500 zł renty po ojcu (jeśli się nie mylę) też nie był byle kim no ale niestety nie był politykiem

Gość evgagaagagagaagaaa
kazdy kiedys kogos straci ale nikt z nas nei ebdzie mogl liczyc na zadna pomoc a zwlaszcza od panstwa

Gość fbhsg
no dobrze niech sobie dostana odszkodowanie, nie dostana rente ale jesli okaze sie ze dostali rente dozywotnia (co jest niezgodne z przepisami ZUSu!) to ja ide protestowac do warszawy :o

Gość Ona123456789
Racja oni potrafią wydawać nie swoją kasę... tak było zawsze i tak będzie. Teraz już w ogóle nie będzie pieniędzy na szpitale... ceny pójdą do góry, podatki i rachunki. Jestem tego pewna na milion procent

Gość tak uważam....
jak jesteście tacy szczodrzy to jazda do banku i wysyłac przelewy na tych "bedaków" ze swojego konta! -że z budżetu to juz nie nasze??? -wolałabym dać te pieniądze na hospicjum by inni mogli godnie umrzec !

Gość Ona123456789
Oczywiście renta po mężu jak najbardziej oraz renta dla niepełnoletnich ale...tak jak zwykły człowiek... a nie kosmiczne kwoty. W inny tematach jest napisane że w obliczu śmierci wszyscy jesteśmy równi... tak naprawdę to PRAWDY się nie dowiesz

Gość tttttttttttttte
mojej kuzynki dzieci wogóle nie dostały renty po ojcu, za krótko pracował czy coś takiego jak to uzasadnili, i nikogo to nie obchodziło oprócz rodziny, że ledwo wiązą koniec z końcem nie podoba mi się to co się dzieje, mnie nie stać na jedno dziecko a nie mówiąc o 8 czy 7

Gość Ona123456789
wiktoria jest na ten temat jakiś artykuł??? chętnie bym poczytała kto to taki mądry i już gada o pieniądzach

no wlasnie te wszystkie osoby które na początku postu mnie wyzywłay od idiotek itd... skoro wam się to podoba prosze bardzo wpłaccie na rodziny ofiar nawet i całą wypłate przeciez to ludzie bez środków do życia:)skoro nigdzie nie pracowali to nie dziwie sie że sa etraz nieporadni,

Gość Ona123456789
w sumie to kobieta nie przypuszczała że jej mąż zginie. nikt tego niewie. napewno ma polise jakąś. pracował dla kraju i zginął. możliwe że jakieśtam ryzyko było

Gość Ona123456789
tzn chciałam napisać że mógł podejrzewać że coś się stanie

http://wiadomosci.onet.pl/2155445,11,item.html to jest link do jednego z artykułów dzieci putry bez środków do życia????? hahahahahah musiały interweniowac rodziny bo skad by wiedzieli o sytuacji finansowej, najlepiej to oddajmy wszystkie oszczednosi dla ludzi którzy zwykła praca za 1000 zł rak brudzic nie bedą. mam radę istneije takie cos jak mops mozna tam postac w kolejeczce wypelnic kilka wniosków i a nuż 150 zł na dziecko wpadnie...

Polska była zawsze podzielona,na ludzi i na nadludzi. Nie sądzę żeby taki stan rzeczy kiedykolwiek się zmienił.

Co to jest jednorazowo 40 tysięcy przy 8 dzieci?... Zresztą: "Teraz nie wiadomo, co z kredytem na remont domu, który wzięli Putrowie." Jak ta biedna kobieta ma to spłacić? To, że są nieodpowiedzialne rodziny, które przy 500 zł mają kilkoro dzieci (nikt im tych dzieci nie kazał robić!), nie znaczy, że rodziny ofiar nie są poszkodowane i ciągną kasę. Gdybyś została sama z 8 dzieci też byś chciała dostać jak najwięcej, to przecież zrozumiałe. Nie dość, że szok, że strach przed przyszłością, że ból - to jeszcze 8 gąb do wykarmienia. Jak Putra pracował to ich było na dzieciaki stać, mało kto spodziewa się nagłej śmierci... Żal mi ich. Szczególnie, że teraz jest o tym głośno, a za pół roku wszyscy o tragedii zapomną i te rodziny zostaną całkiem same.

Gość utyu
heh wiedszialam ze zaloba narodowa skonczy sie w chwili gdy zacznie sie mowic o pomocy finansowej dla rodzin ofiar... ps. tez mi sie to nie podoba bo to jawna niesprawiedliwosc i dzielenie obywateli na rownych i rowniejszych; nic na to jednak nie poradzimy - zawsze tak bylo, jest i bedzie ; a kasa i tak straty nie zrekompensuje mimo wszystko

Gość już nie przesadzajcie z tą
ósemką dzieci. Niektóre są dorosłe. Tatuś na nie nie pracował. Najmłodsze ma 9 lat więc już czas żeby matka poszukała pracy. O zwykłych ludzi w znacznie trudniejszej sytuacji nikt się nie martwi. Tylko w Warszawie wielkie halo, bo tam jak sie ma mniej niż tysiąc zł na osobę to wielka nędza. Chyba nie wiedzą jak naród żyje i za jakie pieniądze musi się utrzymać niejedna rodzina w Polsce.

autorka tematu jest osobą o bardzo małym rozumku, zawiść aż cie zaślepia kobieto, rozumiem że jesteś zapewne zakompleksionym wrednym i paskudnym babsztylem ale tak pierdolić od rzeczy to nie masz wstydu, pomyśl sobie tym małym móżdżkiem ze rodziny potraciły swoich żywicieli, mają żyć z tych waszych wirtualnych świeczek? czy może z waszej pamięci? tępe babsko :O

Gość ta a te kredyty?
to czyste kurestwo. jak prosty robol zginie to rodzina z dupy ma to splacac i sobie radzic. a tu zgineli ci co brali kase za robienie bubli i utrudnianie zycia. tu nie chodzi o kase. o moralnosc. ksieza co lecieli, ich rodziny forse dostana? a kurwa powiedzcie czy ci z tych glosnych katastof, na slasku chociazy powiedzmy z wystawy golabi czy DO DNIA DZISIEJSZEGO DOSTALI COS? tu jest czysta niesprawiedliwosc. albo wszyscy albo wypier papier. jak u orwella wszyscy rowni ale sa rowniejsi. rzadza nami swinie!