Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość elka33

czy wasze dwulatki też tak mają?

Polecane posty

Gość elka33

witam mam dwuletniego synka. Ostatnio jest nie do zniesienia. Jak tylko coś mu nie wychodzi od razu się denerwuje,rzuca na podłoge,wrzeszczy. Nie wiem co sie z nim dzieje,jak tak dalej pójdzie to wstyd mi będzie wysłać go do przedszkola!

Gość ZANIEPOKOJONA21
najwyraźniej ktoś za bardzo go rozpieszcza i za dużo mu pozwala... tylko tyle

Zaczyna w taki sposób wyrażać swoje emocje, a poza tym pewnie to tak zwany bunt dwulatka. Mam to samo i po prostu ignoruje. Powinno przejść samo

Gość Dupa dupa Panie Paździoch

Gość Dupa dupa Panie Paździoch
właśnie dwulatki przechodzą tak zwany bunt . może też bic inne dzieci, popychac, zabierac innym zabawki

Próbuje od nas wymuszać pewne zachowania i postawy swoją histerią. Jednocześnie bacznie obserwuje to jak my reagujemy. Kiedy bije to zwracamy uwagę że to boli i nie wolno, natomiast kiedy jest problem z powrotem do domu po zabawie na placu zabaw to w ogóle z nim nie dyskutuję i nie przedłużam sytuacji. Na początku kładł mi sie na schodach klatki potem jeszcze wył i rzucał się jak juz weszliśmy do domu. Kiedy ja rozbierałam buty i kurtkę, to mały próbował z powrotem mi je zakładać. Lekceważyłam te fochy i teraz jest dużo lepiej. Nie mówię ze wraca zadowolony, ale nie robi już scen