Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maryla55666

czy za przelewy zagraniczne pobierane sa opłaty?

Polecane posty

Gość maryla55666

sprzedalam pewnemu czechowi rzecz za 235zł, kazałam mu przelac 247,30(koszt z wysyłka) a na konto wpłyneło mi 237,30zł, w tytule wpłaty jest napisane ze pobrano opłate 10pln :o CZYLI CO? bank zabrał mi z tej kwoty prowizje za przelew zagraniczny????[wściekły]

Gość maryla55666
no i co mam zrobic w takiej sytuacji :o mam wysłac na własny koszt?niby z jakiej paki?:o a jak kupujacy przeleje mi 10zł to co mi bank zabrał to znow bank sobie od tego 10zl naliczy prowizje:??:o

Gość maryla55666
plis doradzcie cos :(

ciebie to niech nie obchodzi, kupujacy powinien sie zainteresowac ile on placi za przelew

Gość maryla55666
wplacil na moje konto w mBanku ze swojego konta ale nie wiem w jakim banku on ma

Gość ahh
jak sie przelewa z jednego konta na drugie z jednego do drugiego kraju to sa 2 oplaty zwykle. przelewajacy powinien zaznaczyc ze oplaca obie (za strony wlacajacego i odbierajacego) w przeciwnym razie bank odciaga koszty z konta, na ktore pieniadze zostaly przelane.

Gość maryla55666
kurde nie wiem co robic :o w sumie to nie jest jakas zawrotna kwota to 10zł, mogłabym dołozyc ale z drugiej strony wkurza mnie to, bo mnie jakos nikt nigdy z allegro zaden sprzedajacy nie zapłacił za wysyłke ot tak sobie

Gość tak bank prowizje
pobiera, zalezy jak ustawisz wplacacjac czy koszty pokrywa wysylajacy, czy odbierajacy, czy oboje po rowno ,

Gość tak bank prowizje
powinnas takie rzeczy uwzglęnić albo w cenie albo napisać przy wpłacie, albo zaloz pay paya do wpłat zagranicznych

Gość maryla55666
ahhh---> kurde nie wiedziałam ze tak jest :o ale jak robił przelew ze swojego konta to nie wiem czy mu sie cos takiego wyswietliło, nic nie mówił a to raczej pewny człowiek nie jakis kręt:o

Gość maryla55666
pierwszy raz cos sprzedalam na allegro i w dodatku trafił sie kupujacy z zagranicy :o spytał, czy jest mozliwosc bym mu wysłała, ja napisałam ze moge wysłac ale chyba koszt bedzie wysoki ale okazało sie ze tylko 12zł wiec gosc sie zdecydował :o a teraz taka kaszana :o

Gość maryla55666
i co radzicie??? kazac mu dopłacac czy odpuscic ?

Gość ciesz się ze nie niemiec
ja za przelewy do niemiec place od 25 do 40 zł ;)

Gość maryla55666
no, to widze ze mogło byc jeszcze gorzej :o CZYLI CO RADZICIE

Gość lkjljkljlj
On po prostu zaznaczyl. ze koszta przelewu maja byc podzielone :D Krotko mowiac, przelal czesc jego oplat na ciebie. Nie rob scen za 10 PLN

Gość maryla55666
no...chyba odpuszcze

Gość marekk

Najtańsze przelewy z UK do Polski masz zdecydowanie przez eurotransfer24.com. Prawdopodobnie z tego powodu, że mają siedzibę w UK bezpośrednio, więc mniejsze opodatkowanie, a oddział w Polsce i infolinię. Dobrze to działa. Mam od nich nawet kartę, jestem zarejestrowany automatycznie w programie partnerskim, więc jakieś tam zwroty wpadają, bo kilka osób też wciągnąłem z pracy po wyjaśnieniu. Solidne, sprawdzone od dawna rozwiązanie, z chyba najniższymi prowizjami, niezależnie od kwoty. No i jest tzw. gwarancja bezpieczeństwa, co mnie w pewien sposób przekonało. Jest zrozumienie potrzeb Polonii. To widać nawet w obsłudze klienta. Dobrych polecam zawsze. Pozdrawiam.

Gość Kabomi

Hej ja korzystam z TransferWise, aby wysłać pieniądze za granicę. Naprawdę łatwy w obsłudze i o wiele tańszy od banku! Kliknij na mój link, to skorzystasz z darmowego przelewu: https://transferwise.com/is/kamilm96 Pozdrawiam!