Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Galllaaa

Cellulit- Ważne!!! Poważny problem

Polecane posty

Gość Galllaaa

Witam. Mam 19 lat i jestem szczupłą osobą. Niestety od jakiegoś czasu dopadło mnie to samo obrzydlistwo co większość z was... Zauważyłam na brzuchu naprawdę widoczny cellulit. Nie mam pojęcia jakie mogą być przyczyny. Brzuch mam płaski, jędrny. Czy któraś z was miała podobny problem w tak młodym wieku? Macie jakieś skuteczne sposoby na to? Obawiam się, że jest to kwestia genetyki, ponieważ w młody wieku (ok 12 lat) pojawiły się u mnie rozstępy na zewnętrznych stronach ud... Do dziś pojawiają się nowe. Chociaż nie są widoczne bardzo mam z nich powodu kompleksy, chociaż cały czas z tym walczę. Dermatolog stwierdził, że jest to spowodowane upośledzeniem fibroblastów. Ok rozumiem podczas ciąży, dojrzewania, czy wahania wagi, ale dlaczego cały czas pojawiają się nowe? W ciąży nie byłam nigdy, rozmiar od kilku lat noszę ten sam (8). Jest jakiś skuteczny sposób, żeby zatrzymać proces tworzenia się ich? Bardzo proszę o odpowiedzi.

w dzisiejszym swiecie raczej nie da sie uniknąć cellulitu:( prawie kazda dziewczyna w kazdym wieku to ma. Mozna ewentualnie stosowac kosmetyki, które powodują zwarcie skóry i cellulit jest znacznie mniej widoczny. Ja stosuje 2 razy dziennie XXL z firmy ATW i jest super. Skóra jest znacznie jędrniejsza a cellulit po miesiącu stosowania mniej widoczny.

Gość Galllaaa
Myślę o zakupie kolagenu naturalnego, mam nadzieje, że częściowo pomoże... Stosowała któraś z was?

kolagen,nic tu nie pomoze,mam ten sam problem co Ty,choć jestem troche starsza od Ciebie,stsowałam pełne serie zabiegów:endermologię,focus rf,rolletic,ćwiczę,jestem szczupła,nie stosuję hormonalnych leków a cellulit nie drgnął,rozstępy jak były tak są nadal,rzadko bo rzadko ale taka skóra się zdarza :(

Gość Galllaaa
@ matyldaxp w jakim wieku pojawiły Ci się pierwsze rozstępy? Też w tak młodym?

Ja również mam 19 lat i cellulit od kilku dobrych lat ;) ćwiczenia,pic duzo wody,odpowiednia dieta,balsam,masaze. tylko polaczenie tego daje rezultaty,aczkolwiek mi samej nigdy nie udalo sie go pokonac ;D ale znalazlam sposob,przestal mi przeszkadzac,bo teraz prawie kazda z nas go ma !

Gość Pettti
ja zaczęłam mieć z tym problem po rozpoczęciu studiów: gdy zmniejszyła się moja aktywność fizyczna- więcej czasu siedziałam na uczelni albo w pracy za biurkiem, po całym dniu byłam zbyt zmęczona, żeby ćwiczyć, albo żywić się czymś innym niż fas foodami czy gotowymi produktami:/ jednak wraz z przyjściem wiosny postanowiłam zawalczyć z tym problemem, znalazłam kilka informacji dotyczących czynników składających się na przyczyny celulitu, a także info jak można sobie z tym poradzić, np: http://www.klubdobrejenergii.pl/ekspert_radzi/porady.html/11/ nie liczę na żadne cudowne środki, wiem, że jeśli sama nie wezmę się za siebie to żaden balsam czy krem nic nie pomoże:|

Gość tools_21
Na cellulit dobry jest program antycelluloitowy evy natury i zdrowy tryb życia.

Gość ja z warszawy
Pettti, wzięłam z koleżankami pod lupę tę poradę, którą poleciłaś i przyznaję, że uznałyśmy ją za prawie idealną. Nie zgodzicie się ze mną? Dodam tylko, że wszystkie zmagamy się (z różnym powodzeniem) z problemem cellulitu. Ja stosowałam różne kremy, ale muszę przyznać, że to nie wszystko. Dieta jest bardzo ważna, no i ruch!!! Czy ktoś jeszcze ma jakieś wypróbowane! i działające sposoby oprócz tych z postów i z artykułu?