Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

always000

czy to juz niedlugo porod?

Polecane posty

chcialabym sie dowiedziec jakie sa objawy przed porodem.czy jakis tydzien przed boli brzuch?czy cos sie dzieje innego.otorz do porodu mam niecaly miesiac ale od niedawna zauwazylam ze mam takie dziwne uczucie w brzuchu.tak jakby mnie pobolewa.czasami lekki skorcz a czasami dziwny bol.czy to moze oznaczac ze lada chwila urodze?

Gość urodziłam w 40 tc
do dnia porodu nie bolało mnie nic, w dzien terminu pękł pęcherz i zaczęły się skurcze.

To pewnie skurcze Braxtona-Hicksa-macica przygotowuje sie do porodu,ale spokojnie,to moze jeszcze potrwac. Na 2 tyg przed porodem zaczelo mnie strasznie bolec w pachwinach,ledwo po schodach wchodzilam.W dniu porodu bylam jeszcze na zakupach,ale czulam sie dziwnie.Nie umiem tego opisac.Mialam jakies przeczucia.Synek w brzuchu rzucal sie niesamowicie,chyba sie ukladal.Krecil sie tak mocno,ze az wszystko mnie bolalo i plakac mi sie chcialo.Ogolnie czulam sie strasznie zmeczona.No,a o 23 odeszly mi wody.Poczulam takie jakby tapniecie i chlusnelo ze mnie.O 8.38 synek byl juz na swiecie :D

Gość sprzedam :)
ja pierwsze mialam w poniedzialek, regularne a urodzilam wieczorem w srode :) a w sobote i niedziele mnostwo energii :) w poniedzialek mialam juz poobserwowane aukcje z meblami i zaplanowane kupno ramek w ikei, a do nich bejcy w bricomanie i do tej pory nic nie zalatwilam :P:P:P a minelo 5 miesiecy prawie :)

Ja słyszłam że pierwszym objawem ale tym najwcześniejszym jest obniżenie się brzucha a potem dochodzą bóle kości miednicy bo główka uciska na szyjkę macicy i kości, potem ponoć czuje się pierwsze bóle skurczowe które przypominają te miesiączkowe tylko troszkę mocniejsze a potem to już liczy się częstotliwość skurczy i ich siłę:). Dla mnie to czysta teoria ale wyczytane na portalu medycznym:)

always000 jak jesteś miesiąc przed terminem porodu to możliwe że będziesz rodzić 2 tygodnie przed terminem. Mówi się że trzeba brać pod uwagę dwutygodniowe wyprzedzenie terminu albo też dwutygodniowe opóźnienie od terminu. Ponoć kobieta doskonale wyczuwa że to już bo skurcze stają się regularne. Jeżeli pobolewa cię od czasu do czasu to może to to że dziecko zmienia pozycję przygotowując się do porodu??? (moja koleżanka tak miała właśnie na 4 tygodnie przed porodem i mówiła że w nocy spać nie mogła tak dawało jej baby w kość a za miesiąc urodziła;) )