deep_turqouise 0 Napisano Kwiecień 15, 2010 Mam problem. Mimo współżycia z zabezpieczeniem (prezerwatywa zawsze) okres spóźnia mi sie już 16dni! Zrobilam 4 testy ciazowe, ostatni po rownch 2 tyg od spodziewanej miesiaczki i zaden nic nie wykrył. Poszłam do ginekologa, nie zbadala mnie tylko przepisała Duphaston na wywołanie okresu. Bire juz 3 dzien i nic, umieram ze stresu! Czy mozecie mi cos poradzic? Mialyscie podobne sytuacje? Wypowiadajcie sie bo nie wiem co robic i myslec Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
konieczyna 0 Napisano Kwiecień 15, 2010 zapamietaj jedno!! STRES tylko pogarsza sprawę!!! nie denerwuj się bo to właśnie on jest główną przyczyną braku okresu!!! zrób sobie relaksacyjną kąpiel poczytaj książkę zapomnij na chwilę o tym że nie masz okresu a on lada dzień sie pojawi jeśli badał cię lekarz i nie stwierdził ciąży nie masz czego się obawiać...tylko pamiętaj nie deneruj sie ja tak miałam jak mój mąż pojechał za granicę przez zdenerwowanie i stres okres sie spóżńiał ale za to poźniej byl sto razy bardziej bolesny niż zawsze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
deep_turqouise 0 Napisano Kwiecień 15, 2010 Własnie lekarz nie badal bo stwierdzila babka ze usg teraz niczego nie wykarze tylko kazala mi czekac. Moj partner teraz tez jest za granica i nie wspolzyje i zastanawiam sie nad kolejnym testem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
konieczyna 0 Napisano Kwiecień 15, 2010 tylko nie wmawiaj sobie ze jesteś w ciązy bo to najgorszy błąd!! ja też tak myślałam że jestem w ciąży jak moj mąż wyjechal już sie nastawiłam na to że będziemy mieli dzidzie na ktora tak on czeka on pragnie dziecka a potem jak się okazało że nie jestem w ciąży bylo wielkie rozczarowanie... paiętaj że i z tobą tak może być pomyś o tym pozytywnie... ile masz lat powiedz?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
deep_turqouise 0 Napisano Kwiecień 15, 2010 19. Przede mna taka piekna przyszlosc - studia za granica, wspolne mieszkanie. I mysle ze w tym przypadku na ziecko troche za wczesnie, wolalabym sie najpierw dobrze usytuowac i dlatego tak sie boje. A Ty jak dlugo czekalas? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
konieczyna 0 Napisano Kwiecień 15, 2010 ja czekalam miesiac ale to przez to ze moj maz pojechal na ostrym kacu i 36 godzin jechal do beligii i te 36 godzi to byly najgorsze godziny mojego zycia i gin powiedzial ze to wplynelo na moje hormony i temu tak dlugo sie spoznial tzn w tym jednym miesiacu nie pojawil sie wcale Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
deep_turqouise 0 Napisano Kwiecień 15, 2010 a jak myslicie, jestem czy nie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
konieczyna 0 Napisano Kwiecień 15, 2010 ja mysle ze nie ze to wszystko przez stres Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kate2010 Napisano Kwiecień 16, 2010 Własnie moge cos powiedziec na ten temat...ogólnie mam bardzo nieregularny okres. Czasami co 29dni, czasami co 35. Jestem od pieciu miesiecy z chłopakiem za granicą. Był taki okres tutaj, że nie miałam przez 42 dni. Ostatnio mielismy małą głupotę...mój chlopak piescił mnie palcami i miał w tym czasie wytrysk. Nie wiemy gdzie to poleciało...czulam coś na udzie i na koldrze, którą sie przykrylam. Nie wiem czy mogło dojsc w jakis sposób do zapłodnienia. Ostatni okres miałam 46dni temu. Wiec sa obawy. Ale dodam,że w ostatnich dwóch tygodniach zylam w nerwach i w stresie. Najpierw szefowa doprowadzila mnie do takiegos tanu, a teraz brak okresu. Moze to opóźnienie jest tym spowodowane. Wczoraj zrobiłam test, wyszło,że nie jestem. Wczoraj w nocy bolał mnie brzuch...juz myślałam, ze dostanę okres. Ale niestety nic. Tak naprawdę to nie potrafie sie na niczym skupić, o niczym innym nie myslę...tylko o tym, ze nie mam okresu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość a ja waam powiem Napisano Kwiecień 16, 2010 że tez mam nie regularny. ostatni moj cykl trwał 58 dni :) w ciąży nie byłam, stresu raczej też, więc nie wiem czym to mogło być spowodowane:) Nie denerwujcie sie! A jak chcesz mieć pewność że nie jesteś w ciąży zrób test BETA HCG z krwi. ;) ps. polecam wypić na noc dwie polopiryny :) albo pić herbatkę w kwiatu czarnej malwy :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
deep_turqouise 0 Napisano Kwiecień 16, 2010 Czy ten test BETA HCG moge kupić w aptece i wykonać w domu? Czy tylko u lekarza? Prosze powiedzcie mi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Noctua 0 Napisano Kwiecień 16, 2010 BETA HCG robi się w laboratorium z krwi, koszt ok. 20 zł Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość a wiec Napisano Kwiecień 16, 2010 30 zł ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach