Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zielonawrona30

czy w 21. tyg powinno się czuć ruchy codziennie

Polecane posty

Gość zielonawrona30

hej, dzidzius zaczął się ruszać dopiero tydzień temu, ale był odtąd dość aktywny kilka razy dziennie. dzisiaj poza pojedynczym szturchnięciem cisza. czy na tym etapie ciąży powinnam na to zwracać uwagę?

Gość zielonawrona30
?

Gość olasz
wydaje mi się że powinno się ruszać kiedy ty odpoczywasz-leżysz u mnie tak jest, a najlepiej skontaktuj się jutro z lekarzem powodzenia

Gość jesli
czulas je wyraznie wczesniej to powinnas czuc je codziennie. Dziecko tez ma rozne dni i czasem jest bardziej a czasem mniej aktywne ale czuc je musisz codziennie. Zjedz cos slodkiego i poloz sie, zrelaksuj po ok 20 min powinnas poczuc zdecydowane ruchy. Jesli przez caly wieczor nie bedziesz lezec i nie bedziesz czuc ruchow to dla pewnosci nawet dzis jedz do szpitala. Powodzenia;)

Gość saleminka8
bo tak jest,jak dużo sie mamusia rusza to dziecko jest kołysane,a jak przychodzi pora odpoczynku to maluchy figle mają w głowie,mój maluch ruszał się wielokrotnie w ciagu dnia,od około 30tc czułam malucha przez cały dzień z przerwamai(brykał,kopał,rozciagał się)

Gość zielonawrona30
Dzieki za wpisy. Polezalam tak godzine, jedzac slodkie i przekrecajac sie na rozne strony i wyczulam tylko jeden, moze dwa szturchniecia, wiec pojechalam do szpitala, zeby sie uspokoic. Posluchalam serducha, a polozna pomacala mi brzuch i wyczula krecaca sie dzidzie - po prostu ja sama nie wszystko moge jeszcze poczuc. Poszlam spac uspokojona...

spokojnie, takie sytuacje beda sie powtarzac. juz wiesz od poloznej ze nie wszystkie ruchy czujesz. druga sprawa ze maluch ma dni mniej lub bardziej ruchliwe. moje dziecko teraz juz rusza sie w miare regularnie, ale tak do 24 tc to roznie z tym bywalo( ruchy czułam od 18 tc). w poprzedniej ciazy zas ruchy czułam sporadycznie, najwczesniej w 21 tc a powodem było łozysko na przedniej scianie które po prostu tlumiło wszystkie kopniaki.

Gość zielonawrona30
No wlasnie pierwsze ruchy czulam bardzo nisko, a wczoraj te pojedyncze szturchniecia w okolicy pepka, gdzie podobno mam lozysko.

Gość slkdjskfdcf
Ja pierwszy raz poczułam ruchy w 15 tygodniu ciąży. W 21 tygodniu czułam je już codziennie.

Gość zielonawrona30
położna stwierdziła, że na tym etapie nie muszą czuć ruchów 'od środka' - wystarczy, że wymacam je ręką.

Gość mrumrumruu
dobry sposób na obudzenie dzidka w brzuchu to solidna porcja lodów:) u mnie działało zawsze :) zdrówka dla Ciebie i malego czlowieczka w brzuchu:)