Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iserew

Mój cioteczny brat mnie okradł!!!!

Polecane posty

Gość iserew

Mam popierdolonego dziadka, który swoje mieszkanie odda mojemu bratu ciotecznemu. Chłopak jest synem siostry mojego ojca, jestem wkurwiona. A o mnie i o moich siostrach zapomniał!

Gość iserew
Raz podejrzałam go jak brał prysznic. Ech , ta jego dorodna i naprężona męskość ... :(:( miałam wilgotną szparę przez calutką noc :(

Gość iserew
Głupi podszyw. Jestem wkurwiona, mój kuzyn ma mieć mieszkanie a ja i moje siostry będziemy z niczym, nic nie dostaniemy po dziadku. Który zawsze twierdził że traktuje wszystkie wnuki jednakowo a ma ich czwórke. Mógł mieszkanie sprzedać i podzielić na 4 części.

Gość Ty larwo !!!!
tylko kasa Ci w głowie !!! jak zresztą i reszcie kobiet szkoda słów

Gość efsgdfdfdf
to jest dziadka wola co zrobi ze SWOIM majatkiem. A jak ci cos nie pasi to won do roboty zarobic sobie na swoje mieszkanie. Dziadek pewnie widzial jaka materialistka z ciebie. Skoro przepisuje na wnuka to ma ku temu powody,zapewne on bardziej sie dziadkiem interesowal,pomagal.A nawet jesli nie to dziadek i tak moze robic ze swoja wlasnoscia co chce,nawet moze oddac na cele charytatywne i gowno ci do tego.

Gość zawsze sie staram
To zalezy kiedy dziadek zrobil zapis. Jest mozliwe dochodzenie o czesc majatku w sadzie. Ale to zalezy jak sprawy wygladaja? Cyzmialyscie kontakt z dziadkiem przed smiercia? Jaki kontakt z nim mial "okradajacy"?

Gość iserew
To mieszkanie należy do mojego dziadka i mam takie same prawa do niego jak mój kuzyn. W czym on jest lepszy ode mnie, powiedziałabym że nawet gorszy, ja przynajmniej miałam obojga rodziców, on tylko matke i wystarczająco dużo dostał od dziadka. Ja i moje siostry bardziej potrzebujemy pieniędzy.

Gość zawsze sie staram
Czasami ktos wykorzystuje chorobe, niepoczytalnosc danej osoby aby miec z tego korzysci majatkowe. Takze napisz jak u Ciebie to wyglada..

Gość iserew
Nie zrobiono żadnych zapisów, mój dziadek powiedział że odda to mieszkanie swojemu wnukowi. Czyli ani mnie, ani napewno nie moim siostrom. Ma tylko jednego wnuka. Mój kuzyn go cały czas odwiedza, ja i moje siostry też. To naprawde potrafi być wkurzające.

Gość iserew
Dziadek planuje dopiero przepisać to mieszkanie na niego.

Gość dostaje ten któremu się gorzej
wiedzie i tak powinno byc.

Gość zawsze sie staram
Coz moze kuzyn ma fatalne warunki mieszkaniowe. ? Jezeli dziadek zyje, jest zdrowy to nic zrobic nie mozecie. Taka jest jego decyzja. W przypadku testamentu moznaby starac sie o obalenie. W tym przypadku - niestety. Moze porozmawiaj powaznie z dziadkiem dlaczego podjal taka decyzje? Moze nie chce aby mieszkanie ktorego sie dorobil, byc moze sam wybudowal poszlo w rece obcych ludz - zostalo sprzedane. W zapisie jest mozliwa do zrobienia adnotacja ze w zamian za mieszkanie wnuk zadba o dziadka - w razie choroby, niedolestwa, pomoze na starosc - slowem musi spelnic okreslone warunki.

Gość iserew
Dziadek wspominał coś o takim wpisie że mój kuzyn będzie się nim opiekował w zamian za dożywotnią opieke. A mój kuzyn puki co cały czas mu pomaga! wykorzystuje to że dziadek ma większą słabość do niego, z resztą on zawsze był przez dziadka bardziej rozpieszczany.

Gość zawsze sie staram
mozesz cos zmienic ale tylko rozmawiajac z dziadkim wprost. Moze nie posiada tylko mieszkania. Moze ma cos w zanadrzu dla was.. Mezczyzni zawsze bardziej wyroznaiaja meskich potomkow. Co do mieszkania to skoro kuzyn jest sam z matka, opiekuje sie dziadkiem to dla was pozycja jest przegrana. Nic nie mozecie zrobic. czy kuzyn z mama maja swoje mieszkanie? czy wynajmuja? Jak to wyglada u was?

Gość iserew
Moja ciotka ma mieszkanie, ale kuzyn wyprowadził się gdy poszedł na studia, wynajmuje mieszkanie. Teraz uczy się i pracuje, codziennie odwiedza dziadka i spędza z nim zawsze troche czasu. Ja i moje siostry mieszkamy troche dalej niż dziadek, więc odwiedzamy go raz w tygodniu, czasem nawet raz na dwa tygodnie ale to dziadka nieusprawiedliwa do takiej faworyzacji.

Gość zawsze sie staram
mysle ze usprawiedliwia. Widziec kogos codziennie a widziec 2-3 razy w miesiacu? moze podjac taka decyzje. Moze nie wie ze to was boli? A skoro kuzyn wynajmuje mieszkanie to dziadek chce mu pomoc;) Mieszkania sprzedac nie chce bo straci to na co pracowal cale zycie a woli by ktos z rodziny zadbal o to. Moze zaproponuje ze kuzyn splaci wam jakas czesc? Jego wola...

Gość dziadek dobrze zrobił
;)

Gość nie rozumiem dlaczego
piszesz, że Ty jesteś lepsza bo przynajmniej miałaś dwoje rodziców a on tylko matkę. Dlatego Twoim zdaniem jest gorszy??? :o I to Tobie dlatego bardziej się należą te pieniądze??? Piszesz też, że Twój brat wykorzystuje to że dziadek jest słabszy. Jak go wykorzystuje? Tym, że często do niego zagląda i się nim opiekuje? To powinien nic nie robić, żebyś uważała inaczej??? :o I myślę, że dziadek lubi go bardziej, jest z nim bliżej, to on jest przy nim nie Ty. Więc niby dlaczego Tobie powinien to mieszkanie zostawić??? :o Nie rozumiem Cię. Poza tym widząc jaka jesteś merkantylna myślę, że dziadek podjął bardzo słuszną decyzję.

Gość jak mozna byc taka egoistka
chlopak mial tylko matke , wychowywal sie bez ojca , byc moze dziadek byl dla niego jedynym wzorcem , a ty masz pretensje do starszego czlowieka ze faworyzowal wnuka . po 1 piszesz ze on jest synem twojej cioci , corki twojego dziadka a dzieci corki zawsze sa bardziej kochane . poza tym ty i twoje siostry jestescie dziewczynkami a mezczyzni jak juz ktos napisal prawie zawsze faworyzuje chlopcow.

Gość TH is IT PO
Przerobili dziadka Trzeba było działać Przyjeżdzać być blisko Zawaliłaś sprawę

Gość TH is IT PO
Stary dziad

Iserew, wcale się nie dziwię dziadkowi że chce zrobić taką "umowę o opiekę" - ja miałam podobną umowę z ciocią - w zamian za opiekę przepisała nam mieszkanie. Skoro twój kuzyn jest u dziadka codziennie, a ty raz na dwa tygodnie, to nie dziwne że dziadek woli mieć zapewnioną opiekę przez kuzyna - na starość jest coraz gorzej, może kiedyś nie będzie mógł wstawać z łóżka, wtedy kuzyn będzie mógł mu pomóc a ty - nie, bo jesteś za daleko. Z drugiej strony dziadek nie chce sprzedawać mieszkania, bo za 1/4 mieszkania żadne z was sobie nie kupi nowego. Więc z mieszkania skorzysta tylko jedna osoba a inne będą "pokrzywdzone". Nie da się z jednego mieszkania zrobić czterech...

Gość mexes
patologia nie zna granic...

Gość widocznie dziadek woli
wnuka bo wnuczki nie spełniają jego oczekiwań.