Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PUUUSIAAAAAAAAAA

Proszę!!! wjedzicie!!!

Polecane posty

Gość PUUUSIAAAAAAAAAA

Jutro pierwszy raz w życiu idę do ginekologa. Proszę opowiedzcie jak to w rzeczywistości wygląda, jak odbywa się badania. Bardzo się stresuję....

Gość PUUUSIAAAAAAAAAA
Proszę o krótki opis wizyty. Jak się ubrać, czy jakoś specjalnie przygotować, jak wygląda badanie, czy jest bolesne itp.

Wizyta trwa około 20 minut ,najlepiej ubrać spódniczkę (do badania jest wygodniejsza ) na początku lekarz spyta się o ostatnią miesiączkę itp.,czy wspólżyłaś (od tego zależy jak będzie cię badał)

Gość PUUUSIAAAAAAAAAA
Badanie jest bolesne bądź nieprzyjemne? bedzie badać mnie przez pochwę....

Gość PUUUSIAAAAAAAAAA
Nie ma to jak pomoc... Naprawdę, miliony ludzi wbija się tu i mi odpowiada...:/

Gość a wiec
zalezy czy jestes dziewica jak nie to przed pochwe jak tak to odbyt ;)

Gość mandarynkaV
Autorko. Naprawdę nie ma się czym stresować. Przed wyjściem obowiązkowo prysznic. Jak już będziesz w gabinecie to powiedź,że to twoja pierwsza wizyta. Oczywiście nie obędzie się bez pytań intymnych: o współżycie (to ważne bo jeśli jesteś dziewicą to badanie będzie ostrożniejsze i nie słuchaj tego barana,że przez odbyt). Potem rozbierasz się i siadasz na fotel. Lekarz cię ustawia (regulacja ułożenia bioder) i bada. Wkłada wziernik, nastepnie bada jajniki (2palce w pochwie drugą ręką naciska z zewnątrz). I może pobrać materiał do cytologii tak szpatułka. Uwierz to NIC NIE BOLI, ale musisz być rozluźniona i się nie spinać. Dobry lekarz wie jak odwrócić uwagę pacjentki. I pamiętaj bądź szczera! Powodzenia

Gość do myszulkii
mandarynka- ja byłam dziewicą i musiałam do ginekologa. Badał mnie przez odbyt. Druga kobieta gin- to samo. Więc nie gadaj, bo może się okazać, że jednak tak ją zbada! Jeśli oczywiście jest dziewicą:)

Gość *****//******
JAK MOŻNA SPRAWDZIĆ STAN POCHWY (NADŻERKI I INNE CHOROBY) BADAJĄC ODBYT???

Gość
sama wizyta trwa jakies 15 minut ,10 minut rozmowy i 5 minut badanie po badaniu ewentualnie jescze wypisywanie recept. ubierz sie jak chcesz,ale swobodniej bediesz czuła sie w sodnicy czy sukience, nie masz sie czego bać bo to badanie na prawde nie boli.

Gość
dziwne jest to badanie przez odbyt. bawet u dziewic, przecież nawet dziewice uzywaja tamponów

Gość PUUUSIAAAAAAAAAA
zapomniałam dodać, że ginekolog jest czarnoskóry i boję się, że badanie jego dużą czarną pałką może boleć :(

Gość Wplywa wplywa
Przepraszam, co oznacza slowo "wjedzicie" ??

Gość Wplywa wplywa
Co do odpowiedzi jak wizyta wyglada.. to chyba zalezy od ginekologa i tego co Ci jest. Moze wystarczy ze przeprowadzi z Toba wywiad? CHyba ze idziesz np na badanie cytologii, wiec wlozy miarke, pobierze sluz i wszystko si ;) Nie ma sie co wstydzic, po to sa... chociaz normalne ze jest to krepujace. Ja bylam 1wszy kiedy zaszlam w ciaze, wczesniej nie mialam powodu aby isc. Lekarz nie badal w srodku, ale powyniku krwi aby upewnic sie ze wszystko jest w porzadku poszlam do innego, a tu byl zonk. Lekarz poprosil mnie o rozebranie.. A ja- ze jak? ze co? ale tutaj? o tak o?? Powiedzialam ze jestem kompletnie nieprzygotowana, nie sadzilam ze bede badana.. Otworzyl mi drzwi do toalety, szyko i sprawie podmylam sie na bidecie i .. poszlam na badanie. Musialam usiasc a w zasadzie polozyc sie na fotelu i rozkraczyc nogi, a doktor nie kazal sie spinac i sobie tam robil co mial robic. Mysle ze niepotrzebnie mi tam grzebal w tym stadium ciazy co bylam, ale bylo minelo...Wiecej do niego nie poszlam go sam wyglad mial straszny. Dzis mam obok siebie cudne 5 miesieczne niemowle. Ciao :D

Gość Wplywa wplywa
Wygląd miał straszny, bo też był czarnoskóry, ale badanie jego potężnym badylem wcale nie bolało :)

Gość Wplywa wplywa
Dlaczego Ty przede mna kopiujesz moj nick? Taki maly mozdzek ze swojego nie mozna wymyslec?? Pewnie ta palka cie przekool na wylot- tylko twojej czachy! :D:D :D :D :D