Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kochany mąż

kochany mąż

Polecane posty

Gość kochany mąż

czasami mnie denerwuje, jednym nawet zdaniem..... ale jest naprawdę dobrym mężem, ojcem... po prostu jesteśmy dla niego najważniejsi........ :))))))))))) :) :)

Gość kochany mąż
mam 40 lat więc mogę iść do szkoły na wywiadówkę... :) po prostu czytając niektóre wpisy, stwierdziłam że trafił mi się, fakt że za drugim razem :) ale świetny FACET :)

Gość Loma
a nie ŚWIĘTY ? :D

Gość kochany mąż
niestety............ ;) święty jest tylko BÓG

Gość nie chłopak
nie tylko Bóg, nie słyszałaś o innych świętych??

Gość nie chłopak
na przykład Simon Moleke z Senegalu :)

Gość nie chłopak
jaaa dorobiłam się swojego podszywacza. Dziękuję.

Gość kochany mąż
do nie chłopak: i tu cię muszę poinformować słowami z Biblii : święty jest tylko Bóg! a reszta to czyste wymysły, człowiek wszak RODZI SIE JUŻ W GRZECHU

Gość nie chłopak
a gdzie dokładnie w Biblii tak pisze? Poza tym, skoro jesteśmy "zrobieni" na obraz i podobieństwo Boga, to znaczy, że wszyscy jesteśmy jakby nie było bogami :) kto wie, może nawet mamy jakąś rodzinę w Bostonie.

Gość kochany mąż
Biblia - miejsce spotkania z Bogiem Czy dlatego nazywamy Biblię Księgą świętą, że opowiada o ludziach świętych czy jest przeznaczona dla wybranych - dla świętych? Otóż w Biblii święty jest tylko Bóg, a Biblia jest Księgą świętą dlatego, że -jak wszystko co święte - należy do Boga. Nie jest to Księga o świętych ludziach, lecz świętym Bogu. Słowo święty, hebrajski godesz, nie odnosił się pierwotnie do doskonałości moralnej, a znaczyło oddzielony, zupełnie inny. Podobnie jak łaciński sanctus. święty Paweł w Nowym Testamencie, w Listach do Koryntian, nazywa swoich adresatów świętymi nie z powodu ich doskonałości, lecz dlatego, że każdy chrześcijanin jest święty tylko z tego powodu, że został naznaczony Chrztem świętym i że odtąd należy do Boga. Z tego wypływa dalszy wniosek, że każdy chrześcijanin powinien być także świętym moralnie - niestety nie zawsze tak w życiu bywa. Biblia pisana była po hebrajsku (Stary Testament z nielicznymi wstawkami aramejskimi) i po grecku (głównie, choć nie wyłącznie, Nowy Testament). W przypadku Nowego Testamentu znane są fragmenty pochodzące już z I, II, III i IV wieku po Chrystusie. Jednakże - jak twierdzą filologowie - nie najważniejszy jest wiek rękopisu, lecz niestrudzona praca wielu uczonych, którym zawdzięczamy ustalenie teksu zarówno starożytnych autorów, jak i ksiąg biblijnych. Ale Pismo święte jest dla człowieka wierzącego przede wszystkim miejscem, gdzie spotyka się z Bogiem, poznaje boskie obyczaje i słucha Jego słów. Żeby jednak usłyszeć głos Boga, trzeba samemu umilknąć i mieć serce słuchające. Teresa BŁAŻEJEWSKA Teresa Błażejewska. Urodziła się w Warszawie. Ukończyła filologię polską na Uniwersytecie Warszawskim. Psycholog i dziennikarka. Współpracowała z "Życiem Warszawy", warszawską "Kulturą", kwartalnikiem "Zdrowie psychiczne", dwumiesięcznikiem "Zagadnienia wychowawcze a zdrowie psychiczne". Wieloletni a kierowniczka Działu Wydawnictw Polskiego Towarzystwa Higieny Psychicznej i redaktorka wydawnictwa Wiedza Powszechna. Obecnie mieszka w Paryżu. a konkretny werset podać mogę jak wrócę do domu i zajrzę do Biblii :D

Gość kochany mąż
skąd taki sarkazm NA PEWNO? kocham Go, nigdy nie zdradzę, to zupełnie sprzeczne z moimi zasadami i poglądami :D

Gość biblia to tylko książka
i też napisana przez ludzi jak inne książki :O

Wszystkie kobiety zdradzają swoich mężów, więc ty też tak będziesz robić. Tylko mężczyźni mają zasady i nie chodzą na boki. Baby to zawsze się tylko kroczem w życiu kierowały.

Gość jesli to jest twoj drugi maz
to nie zyjesz wg zasad Biblii .

Gość kochany mąż
czemu...... drugi mąż, bo pierwszy założył nową rodzinę, ja więc mogłam zrobic to samo..

Gość kochany mąż
BARBARA :) :) :) DZIĘKI :)

Ja też jestem. Jak czytam wypowiedzi innych kobiet nt swoich facetów, to bede dozgonnie dziękować za mojego męża:)) Oczywiście problemy i kłótnie się zdażaja, ale dążymy do doskonałośći i pełnego zrozumienia - czas wszystko pokaże. Na razie jest wszystko w najlepszym porządku.

Cieszę się Twoim szczęściem :) Ja swojego szczęścia nie uzależniam od tego, czy mam kogoś czy nie. Buduję swoje życie od nowa - samodzielnie.