Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dcgmf,

Okres podczas brania tabl. anty??

Polecane posty

Gość dcgmf,

Biore Novynette, drugie opakowanie. Zanim je skończyłam (5 tabl. do końca) dostałąm okresu!! :O Przy pierwszym opakowaniu tez miałam wczesniejsze plamienia i bóle. Wcześniej brałam ale krótko Marvelon-zmieniłam bo był za silny-zatrzymywanie wody, obrzeki, wcześniej długo Diane - samopoczucie świetne, okres co do dnia na 4 dzień po ostatniej tabl. (ale wiadomo jakie opinie ma Diana, lekarz zalecił zmiane). Czy to znaczy ze Novymnette są nieskuteczne dla mnie?? czy moze to norma przy pierwszych opakowaniach??

Gość bojabojaboja
Tak, przy pierwszych opakowaniach może się tak zdarzyć. W ulotce też powinnaś znaleźć taką informację.

Gość dcgmf,
wiem, biore tabl. od lat Miałam plamienia na poczatku stosowania niektórch - ale NA POCZATKU opakowania! jak organizm się przyzwyczajał... A to jest po prostu wcześniejszy okres, tak jakby tabl. nie działały :O

dcgmf- tabletki działają. Ale w takich przypadkach zmienia eis na takie z większa ilością hormonów.

Gość dcgmf,
brałam wcześniej Diane...było extra, niestety lekarz alecił zmaiane -wiadomo, nie można jej długo brać. Mikałam Marvelon - był za silny - obrzmienie, zatrzymywanie wody, puchnięci, lekarz zmienił na lżejsze - własnie Novynette ! :O cholera...

Gość a moim zdaniem jest to
nienormalne. Co innego plamienia przez pierwsze trzy opakowania a co innego mocne krwawienie na końcu opakowania. Moim zdaniem tabletki nie trzymają cyklu i ja bym na Twoim miejscu poszla do ginekologa i nie współzyła bez zabezpieczenia. Może zamiast tabletek Evra lub nouva ring?

Gość dcgmf,
cholera :O noo to nie jest plamienie takie jak na poczatku brani atabl. przy pierwszym opakowaniu, mam przy tym bóle miesiączkowe i krwawienie jak z odstawienia - niby skąe, mało krwiste, raczej brązowe, ciągnące - sorry za opis ale tak własnie wygląda mój 'okres' przy tabsach (taki tez miałam w normalnej 7 dniowej przerwie) :O

Gość dcgmf,
plastrów evra nie chce --- musze miec pewność, ołkne tabl. i juz, nie chce ciągle sprawdzac i ogladac plastra, czy sie odkleił, czy jest na miescu to NIE DLA MNIE :O nuva ring - jakoś sceptycznie podchodze.... alezy mi na regulacji hormnów, ładnej cerze, nieprzetłuszczajacych się włosach... co tabl. mi zapewniają;)